Wat is een kierenzuigmond?

Een kierenzuigmond is een opzetstuk van een stofzuiger waarmee je heel simpel tussen smalle stukjes in je huis kan stofzuigen. Denk aan plekjes tussen de kast en de muur, die je in ieder huishouden wel een paar vindt. Maar denk ook aan plekken tussen de kussens op de bank. Dit zijn plekken waar je met een gewone zuigmond niet bij kunt, omdat deze veel te breed is. Een kierenzuigmond krijg je bij bijna iedere nieuwe stofzuiger meegeleverd.

Voor welke plekken is een kierenzuigmond nog meer goed geschikt?

Een kierenzuigmond is natuurlijk niet alleen geschikt voor de plekjes die we hierboven benoemen. Er zijn nog veel meer plekken in het huis en in de auto waarbij het fijn is om de kierenzuigmond op de slang van je stofzuiger te zetten:

  • Kleine keukenkastjes
  • De vensterbank
  • Hoeken in het huis waar je met de normale zuigmond niet bij kan
  • De bakjes tussen de chauffeursstoel en bijrijdersstoel in je auto

Handige tip: een kierenzuigmond loopt aan het einde van de zuigmond heel smal af. Dit is aan de ene kant fijn omdat je bij moeilijk bereikbare plekken kunt komen, maar het is lastiger om er grotere oppervlaktes mee schoon te maken. Wil je dus na het stofzuigen met de kierenzuigmond weer een groter oppervlak zoals de vloer, de bank of het matras stofzuigen? Schakel dan weer snel over op de normale zuigmond. Veel mensen denken: ‘dan ga ik nu ook gewoon even met het kierenmondstuk verder’. Dit kost echter stiekem veel tijd. Doe dat dus niet.

kierenzuigmond

Goede steelstofzuiger met kierenzuigmond

De Domo Do222sv is één van de populairdere steelstofzuigers waar je een kierenzuigmond bij krijgt. Van goede kwaliteit, en een stuk minder duur dan bijvoorbeeld de steelstofzuigers van Dyson.

Gerelateerde artikelen