Top 5 beste kleine stofzuiger modellen van 2024

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Ben je op zoek naar de beste kleine stofzuiger? Bijvoorbeeld omdat je weinig ruimte hebt om ‘m op te bergen? Wij helpen je met het maken van de juiste keuze. We hebben 9 kleine stofzuigers thuis getest, 78 gebruikersbeoordelingen bestudeerd en online 88 modellen vergeleken. Hierbij hebben we vooral gelet op het formaat van de stofzuiger (zonder slang) en het gemak van opbergen. Hieronder vind je 5 beste kleine stofzuigers van dit moment, met plus- en minpunten.

88 modellen vergeleken

78 reviews bekeken

ModelOmschrijvingPrijs
1. Rowenta Compact Power XXL RO4853Beste koop volgens ConsumentenbondBekijk
2. Rowenta Silence Force Cyclonic RO7260Beste voor huisdierhoudersBekijk
3. Philips FC8375/09Voor harde vloerenBekijk
4. Miele Compact C1 Young StyleVoor mensen met allergieBekijk
5 Philips PowerPro Compact FC9330/09Beste voor portemonneeBekijk

De 5 beste kleine stofzuiger modellen

1. Rowenta Compact Power XXL RO4853 (beste koop volgens Consumentenbond)

De Rowenta Compact Power XXL RO4853 is volgens de Consumentenbond de beste koop in de categorie kleine stofzuigers. Deze compacte stofzuiger is niet alleen klein van formaat, maar ook relatief licht van gewicht. Hierdoor kun je ‘m gemakkelijk optillen. Dit is fijn als je de trap op moet of als je de stofzuiger wilt opbergen. Daarnaast is de stofzuiger zakloos. Je hoeft dus nooit meer nieuwe stofzakken te kopen en je kan heel gemakkelijk het stofbakje legen in de prullenbak als deze vol is.

Compacte stofzuiger Rowente Compact Power XXL

Afmetingen stofzuiger (Breedte x hoogte x diepte)

27 x 29 x 40 cm

Pluspunten

 • Beste koop volgens Consumentenbond
 • Goede zuigkracht voor een kleine stofzuiger
 • Relatief licht van gewicht
 • Zakloos
 • Speciaal HEPA 13 stoffilter dat ook kleine stukjes stof opvangt en vasthoudt

Minpunten

 • Niet geschikt voor huisdierhouders (heeft niet de geschikte zuigmond)

2. Rowenta Silence Force Cyclonic RO7260 (beste keuze voor huisdierhouders)

Ben je op zoek naar een kleine stofzuiger? En heb je thuis één of meerdere huisdieren? Dan is de Rowenta Silence Force Cyclonic RO7260 voor jou de beste compacte stofzuiger. Deze stofzuiger wordt namelijk geleverd met een mini-turboborstel. Dit is een speciale zuigmond voor het opzuigen van dierenharen. Naast de mini-turboborstel krijg je nog eens 4 zuigmonden, die ieder voor een eigen type ondergrond geschikt zijn.

Rowenta Compact Power Cyclonic Animal Care RO3786 kleine stofzuiger

Afmetingen stofzuiger (Breedte x hoogte x diepte)

28,5 cm x 31,3 cm x 45,5 cm

Pluspunten

 • Met mini-turboborstel die uitstekend geschikt is voor het opzuigen van dierenharen
 • Vijf verschillende meegeleverde mondstukken
 • Goede zuigkracht
 • Met uitblaasfilter dat opgevangen stof extra goed vasthoudt
 • Zakloos

Minpunten

 • Niet echt licht voor een kleine stofzuiger

3. Philips FC8375/09 kleine stofzuiger (beste keuze voor huis met harde vloeren)

Heb je thuis vooral harde vloeren? En wil je een compacte stofzuiger? Dan is de Philips FC8375/09 voor jou de beste keuze. Deze stofzuiger heeft namelijk een zeer sterke zuigkracht op harde ondergronden.

Miele Compact C1 Young Style kleine stofzuiger

Afmeting stofzuiger (Breedte x hoogte x diepte)

25 x 28 x 40 cm

Pluspunten

 • Extra goede zuigkracht op harde vloeren
 • Bijgeleverde parketborstel voor kwetsbare vloeren
 • Bijgeleverde kierenzuigmond voor de moeilijk bereikbare plekken
 • Zakloos

Minpunten

 • De snoer is met 5 meter niet heel erg lang

4. Miele Compact C1 Young Style (beste keuze voor mensen met een allergie)

Heb je last van een stofallergie of hooikoorts? Of heeft iemand die bij je in huis woont hier last van? Dan is de Miele Compact C1 Young Style de beste compacte stofzuiger. Deze stofzuiger heeft namelijk een ingebouwd HEPA-13 filter. Dit is een stoffilter dat ook de kleinste stofdeeltjes opzuigt en vasthoudt. Hiermee wordt liefst 99,95% van de stofdeeltjes opgezogen en vastgehouden.

Miele Compact C1 Young Style

Afmetingen stofzuiger (Breedte x hoogte x diepte)

43 cm x 23 cm x 43

Pluspunten

 • Speciaal HEPA 13 stoffilter dat zelfs de kleinste stukjes stof opvangt en vasthoudt
 • Goede zuigkracht op harde vloeren
 • Zakloos
 • Geleverd met vier zuigmonden (combizuigmond, kierenzuigmond, kleine zuigmond en meubelzuigmond)

Minpunten

 • Geen parketborstel meegeleverd, dus minder geschikt voor parketvloeren.

5. Philips PowerPro Compact FC9330/09 (Beste keuze voor de portemonnee)

Ben je op zoek naar een compacte stofzuiger, maar wil je tegelijkertijd op je budget letten? Dan zouden we je de Philips FC9330/09 PowerPro Compact aanraden. Deze stofzuiger is lekker compact, en tegelijkertijd erg goed betaalbaar.

Beste goedkope Philips stofzuiger

Afmetingen stofzuiger (Breedte x hoogte x diepte)

28 x 25 x 41 cm

Pluspunten

 • Beste budgetkeuze
 • Relatief licht van gewicht: gemakkelijk te tillen: 4,5 kg
 • Speciaal TriActive mondstuk: zuigt ook stof op door openingen aan de voorkant en zijkanten van de zuigmond

Minpunten

 • Maakt aardig wat geluid
 • Niet geschikt voor huisdierhouders (heeft niet de geschikte zuigmond)

Vergelijking compacte stofzuigers op belangrijkste statistieken


Goede tip: Heb je ooit gedacht een kruimeldief? Dit is een handstofzuiger waarmee je heel gemakkelijk kruimels en ander klein vuil opzuigt. Een kruimeldief is ideaal als je bijvoorbeeld al een normale stofzuiger hebt, maar er nog graag een kleiner model bij wilt hebben. Let op: het is echter geen vervanger voor een stofzuiger. Je hebt namelijk geen steel. Een kruimeldief is dus niet echt geschikt om grotere stukken vloer te stofzuigen.


Eigen ervaring met kleine stofzuigers

Ik testte zelf 9 kleinere stofzuigers en heb een aantal inzichten opgedaan die waardevol zijn voor jou in de zoektocht naar een nieuwe stofzuiger. Zo vind ik persoonlijk de kleinere stofzuigers van Philips het beste. Wat me vooral aansprak, is de zuigkracht en de wendbaarheid van deze stofzuigers.

Let ook goed op de wielen van de stofzuiger. Ik heb meerdere kleine stofzuigers getest die bij het draaien direct omvielen. Ik zou dus altijd aanraden te kiezen voor een stofzuiger met grotere en/of wendbare wielen. Tot slot wil ik je meegeven goed te kijken naar de snoerlengte van de stofzuiger. Tijdens het testen merkte ik bij een aantal kleine stofzuigers op dat de snoer niet langer was dan 5 meter, wat ervoor zorgt dat je een beperkt bereik hebt. Dit ging me snel irriteren.

Philips Performer Compact na eigen test
Testen met de Philips Performer Compact

Veelgestelde vragen

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een kleine stofzuiger?

Kleine stofzuigers zijn aanzienlijk kleiner dan de ‘normale’ modellen.  Bij een kleine stofzuiger heb je het vaak over afmetingen van ongeveer:

– 25 tot 30 centimeter hoog
– 25 tot 30 centimeter breed
– 35 tot 45 centimeter lang

Waarom een kleine stofzuiger kopen?

Er zijn meerdere goede redenen om een compacte stofzuiger te kopen. Vaak willen mensen een kleiner model, omdat dit makkelijker in gebruik is. Zo hoef je niet continu met een grote en zware stofzuiger te sleuren. Maar regelmatig zie je ook dat ruimtegebruik de reden is. Bijvoorbeeld als mensen in een flat, klein appartement of in een klein huis wonen. Begrijpelijk dat je dan kiest voor een kleine stofzuiger. Mensen met een grotere huis willen soms juist een tweede stofzuiger. Bijvoorbeeld voor de bovenverdieping. Het dan logisch om een compacter model te kopen. Dus, om de volgende drie redenen zou je kunnen kiezen voor een kleine stofzuiger:

Het is gemakkelijker in gebruik. Je hoeft op deze manier niet de hele tijd met een grote zware stofzuiger te sleuren waar je overal mee tegenaan stoot.

Je wilt graag een kleiner model naast je normale stofzuiger. Bijvoorbeeld voor de bovenverdieping, zodat je niet steeds met je normale stofzuiger naar boven hoeft te sjouwen.

Je hebt weinig ruimte om je stofzuiger op te bergen.

Heeft een kleine stofzuiger een minder goede zuigkracht?

In de meeste gevallen niet. De zuigkracht van de kleine stofzuigers van Philips en Rowenta (dit zijn de populairste kleine stofzuigers) wordt namelijk erg goed beoordeeld door klanten. Een veelgehoorde maatstaf daarbij, is dat je niet meerdere keren over hetzelfde stuk vloer hoeft te gaan om vuil op te zuigen. Dat is bij veel van die modellen niet het geval. Vaak bepaalt het formaat stofzuiger vooral zaken als de inhoud van de stofzak of stofbak.

Waar kan ik mijn kleine stofzuiger het beste opbergen?

Wij raden altijd aan je kleine stofzuiger op te bergen op een plek waar je er makkelijk bij kan, maar waar die wel uit het zicht staat. Het ziet er namelijk niet echt netjes uit om altijd een stofzuiger in de hoek van de kamer te hebben staan. Goede plekken volgens ons om je stofzuiger op te bergen:

– Het washok
– De voorraadkast
– In de berging
– In de garage

Per huis is het natuurlijk verschillend. De ene persoon heeft bijvoorbeeld een groter washok dan de ander. Terwijl sommige mensen juist helemaal geen washok hebben. Voordeel aan het opbergen van je stofzuiger in het washok, is dat het direct bij je andere schoonmaakspullen staat. Veel mensen die van orde houden, vinden dit fijn.

Gerelateerde artikelen