Beste Bosch steelstofzuiger van 2024 [Top 3]

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Op zoek naar een Bosch steelstofzuiger? Wij hebben een grote selectie Bosch steelstofzuigers vergeleken en getest. Hieruit is een top 3 gekomen met de beste Bosch steelstofzuigers van dit moment. De best stofzuiger onze test is de Bosch ProAnimal Flexxo ZOO’O BBH3ZOO25 Serie, vanwege de degelijke zuigkracht en het feit dat dit model erg fijn in de hand ligt. Dit in tegenstelling tot veel andere Bosch stofzuigers, die geen handvat hebben. De volledige top 3 uit de test vind je in dit blogartikel.  

19 modellen vergeleken

61 reviews bekeken

ModelOmschrijvingPrijs
1. Bosch ProAnimal Flexxo ZOO’O BBH3ZOO25 SerieBeste voor huisdierhoudersBekijk
2. Bosch steelstofzuiger Athlet BBH73275 UltimateBeste zuigkrachtBekijk
3. Bosch Readyy’y BBH218LTDBeste keuze voor erbijBekijk

Top 3 beste Bosch steelstofzuigers

1. Bosch ProAnimal Flexxo ZOO’O BBH3ZOO25 Serie (beste keuze voor huisdierhouders)

Bosch steelstofzuiger ProAnimal Flexxo ZOO'O BBH3ZOO25 Serie

Pluspunten

 • Met speciale dierenhaarborstel om dierenharen op te zuigen
 • Snoerloos
 • Met afneembare kruimeldief
 • Geleverd met liefst vijf verschillende zuigmonden (turbozuigmond, kierenzuigmond, combizuigmond, meubelzuigmond en dierenhaarborstel)
 • Zuigmonden zijn op de steelstofzuiger te klikken. Zo kun je ze niet kwijtraken

Minpunten:

 • Sommige mensen vinden de kleur rood te overheersend

2. Bosch steelstofzuiger Athlet BBH73275 Ultimate (beste zuigkracht)

Bosch steelstofzuiger Athlet BBH73275 Ultimate

Pluspunten

 • Bosch steelstofzuiger met de sterkste zuigkracht (uitgeroepen tot beste koop door de Consumentenbond)
 • Deze steelstofzuiger weet zelf wanneer hij wat harder of zachter moet zuigen.
 • Met speciaal stoffilter dat ook de kleinere stofdeeltjes opzuigt en vasthoudt
 • Snoerloos
 • Met afneembare kruimeldief
 • Lange gebruikstijd: tot wel 60 minuten achter elkaar stofzuigen. Zo kun je zonder te haasten het hele huis stofzuigen.

Minpunten

 • Er zit geen kruimeldief bij

3. Bosch steelstofzuiger Readyy’y BBH218LTD (beste keuze voor erbij)

Bosch Readyy'y BBH218LTD

Pluspunten

 • Snoerloos
 • Met afneembare kruimeldief
 • Erg licht: weegt slechts 2,5 kilo.
 • Geleverd met drie verschillende zuigmonden (turbozuigmond, combizuigmond en parketzuigmond)

Minpunten

 • Maakt aardig wat geluid
 • De stofbak is met 0,3 liter niet erg groot.

Vergelijking op belangrijkste statistieken


Persoonlijke ervaring met Bosch steelstofzuigers

Ik heb zelf 4 Bosch steelstofzuigers getest. En al moet ik zeggen dat ik vind dat de kwaliteit van de nieuwere Bosch stofzuigers steeds beter wordt; dan nog moet ik concluderen dat sommige snoerloze stofzuigers van Bosch echt te wensen overlaten als het gaat om zuigkracht en accuduur. Vooral de 6 serie Bosch steelstofzuigers vond ik wat dat betreft tegenvallen. Vanaf de 7 serie vind ik de kwaliteit een stuk beter. Kijk dus goed naar de serie van de stofzuiger. Persoonlijk denk ik dat een Bosch 6 serie of een model uit een lagere serie een prima aankoop kan zijn, maar dan wel naast een sterkere stofzuiger die je voor het grotere werk gebruikt.

Testen van de Bosch BCS61113 Unlimited  6 serie

Meer over Bosch

Bosch is niet alleen bekend vanwege haar stofzuigers, maar vooral ook vanwege haar brede assortiment huishoudelijke artikelen. Denk aan wasmachines, drogers, koelkasten, vaatwassers en meer. Het is een Duits merk. In het laatste grote onderzoek van de Consumentenbond, kreeg Bosch een 7,8 van de 5200 leden van het Consumentenbond internetpanel voor haar stofzuigers. Hiermee bezet het merk een nette derde plek, achter de stofzuigers en steelstofzuigers van Dyson en Miele.


Voordelen Bosch steelstofzuiger vs gewone Bosch stofzuiger

Geen gedoe met een snoer

De steelstofzuigers van Bosch zijn allemaal snoerloos. Dit betekent dat je niet hoeft te stoeien met een snoer die overal achter blijft hangen. Dit is voor veel mensen een flink irritatiepunt. Je ziet wat vuil liggen, wil het opzuigen, maar dan zit de snoer weer aan zijn max en vliegt de stekker uit het stopcontact. Daar heb je met een Bosch steelstofzuiger geen last meer van. En ook hoef je niet in iedere nieuwe kamer waar je stofzuigt een nieuw stopcontact te zoeken.

Je hoeft nooit meer nieuwe stofzuigerzakken te kopen

Een ander voordeel van een Bosch steelstofzuiger ten opzichte van een normale stofzuiger, is dat de steelstofzuiger zakloos is. Je hebt een stofbak waar al het vuil in terechtkomt. Deze kun je met één klik ontkoppelen van de steelstofzuiger, waarna je ‘m omgooit in de afvalbak. Even schoonmaken en je kunt weer verder. Traditionele stofzuigers hebben vaak nog een zak. Deze moet je om de zoveel tijd vervangen. Dat betekent dat je naar de winkel moet. Of dat je online stofzuigerzakken moet kopen. Dit kost tijd. En nog belangrijker: het kost steeds opnieuw geld om stofzuigerzakken te kopen. Met een Bosch steelstofzuiger heb je na je aankoop geen extra kosten meer.

Je sleept geen zwaar apparaat achter je aan

Sommige mensen worden moe van het feit dat ze bij een traditionele stofzuiger continu een zwaar apparaat achter zich aan moeten slepen, die om de haverklap blijft hangen achter de bank of de keukentafel. En maak je een keer een draai van 180 graden, dan valt die ook nog eens om. Hier heb je met een Bosch steelstofzuiger geen last van, omdat je simpelweg geen apparaat met motor hebt dat over de grond moet. De motor zit namelijk op de helft van de steel. Kun je dus om een bepaalde reden wat minder goed tillen? Bijvoorbeeld omdat je een zwakke rug hebt? Dan is een Bosch steelstofzuiger fijner dan een normale stofzuiger.

Je krijgt er vaak een kruimeldief bij

Het voordeel aan een Bosch steelstofzuiger is dat het vaak twee in één is. Daarmee bedoelen we dat je zowel een stofzuiger als een kruimeldief koopt. Als je de steelstofzuiger normaal gebruikt, heeft hij dezelfde functie als een normale stofzuiger. Een steel, een mondstuk, en zuigen maar. Je hoeft niet door je rug. Wil je daarna ook nog de tafel, de bovenkant van de kast, de traptreden, het bed of de bank stofzuigen? Dan klik je de meegeleverde kruimeldief eraf, en ga je daarmee verder. De kruimeldief is lekker licht van gewicht en is simpel in gebruik.

Goed om te weten: je hebt twee soorten steelstofzuiger met kruimeldief. Bij de ene klik je de kruimeldief in zijn geheel van de steel af. Dat is bij de steelstofzuigers van Bosch het geval. Bij de andere steelstofzuiger, haal je de steel tussen het apparaat en de zuigmond uit. Vervolgens klik je het apparaat op de zuigmond en heb je een kruimeldief. De Dirt Devil Blade 2 max dd788-1 is hier een voorbeeld van.