Beste Numatic stofzuiger 2024 [Top 3]

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Weten wat de beste Numatic stofzuiger is? Is het Henry, Hetty of toch James? Wij hebben 14 Numatic stofzuigers voor je vergeleken, 41 gebruikersreviews bestudeerd en 3 modellen getest. Hieruit kwam naar voren dat stofzuiger Henry HVN-200-11 de beste Numatic stofzuiger is. Wij vonden deze stofzuiger vooral zo fijn vanwege zijn sterke zuigkracht en extra lange snoer, waardoor je grotere oppervlaktes kunt stofzuigen zonder van stopcontact te wisselen. De testresultaten en de volledige top 3 vind je in dit artikel.

14 modellen vergeleken

41 reviews bekeken

ModelOmschrijvingPrijs
1. Henry Stofzuiger Beste keuzeBekijk
2. Numatic stofzuiger Harry Pets Hhr202Beste voor huisdierhoudersBekijk
3. Numatic James – JVH-187Beste budgetkeuzeBekijk

Welke 3 Numatic stofzuigers zijn het beste?

1. Henry Stofzuiger (beste keuze)

De bekendste van allemaal. Stofzuiger Henry lacht je toe met zijn grote ondeugende ogen. De zwarte ketel op zijn kop maakt het af. Stofzuiger Henry staat bekend om zijn extra sterke zuigkracht op harde vloeren. Heb je dus bijvoorbeeld laminaat, parket of een gietvloer liggen? Dan is de Henry stofzuiger voor jou ideaal. Daarnaast kun je er op zachte ondergronden ook nog eens prima mee uit de voeten. Deze Henry behoort trouwens tot de ‘Next Generation’. Dit is de nieuwe lijn Numatic stofzuigers die net wat verder zijn in ontwerp, duurzaamheid en gemak. Dat zie je bijvoorbeeld terug aan de energiezuinige motor en de ingebouwde HEPA-filter. Dit filter vangt zelfs de kleinste stofdeeltjes op uit de lucht.

Numatic stofzuiger Henry

Belangrijkste functie

 • Met de ingebouwde HEPA-filter vangt de Henry stofzuiger zelfs de fijnste stofdeeltjes op, zoals pollen en uitwerpselen van huisstofmijt. Heb je iemand in je gezin met een allergie? Bijvoorbeeld hooikoorts? Dan is deze Numatic stofzuiger een uitkomst. Maar ook zonder iemand met een allergie in het huis, is het fijn om te weten dat de lucht in je huis schoon is.   

Pluspunten:

 • Extra sterke zuigkracht op harde vloeren.
 • Grote en makkelijk te vervangen stofzuigerzakken.
 • De snoer van 12,5 meter is lekker lang. Zo kom je zowel op de begane grond als op de bovenverdieping op bijna alle plekken, zonder dat je van stopcontact hoeft te wisselen
 • Deze Numatic stofzuiger is relatief stil.
 • De zuigmonden die je niet gebruikt, klik je heel simpel achter op de stofzuiger. Zo raak je ze niet kwijt.
 • Leuke extra: deze Numatic stofzuiger is beschikbaar in veel verschillende kleuren. Van klassiek rood tot appeltjes groen en van diepblauw tot roze. Wanneer je ‘m in het roze bestelt, is het geen Henry maar Hetty

Minpunten:

 • Deze Henry stofzuiger is met 8 kg vrij zwaar.

2. Numatic stofzuiger Harry Pets Hhr202 (beste keuze voor huisdierhouders)

Heb je een huisdier en liggen er regelmatig haren op de grond? Dan is stofzuiger Harry de beste keuze voor jou. Deze groene Numatic stofzuiger wordt namelijk geleverd met een speciale harenborstel. Hiermee zuig je bijvoorbeeld heel gemakkelijk de hondenmand uit. Maar ook op andere plekken waar veel dierenharen blijven liggen is deze Numatic stofzuiger ideaal te gebruiken. Denk aan de bank, de deurmat en het tapijt.  

Numatic stofzuiger Harry

Belangrijkste functie:

 • Geleverd met harenborstel, om gemakkelijk de haren op te zuigen die je huisdier achterlaat.

Pluspunten

 • Met de lange snoer van 12,5 meter kun je meerdere kamers stofzuigen, zonder dat je van stopcontact hoeft te wisselen
 • Met de ingebouwde HEPA-filter vangt de Henry stofzuiger zelfs de fijnste stofdeeltjes op, zoals pollen en uitwerpselen van huisstofmijt. Fijn als er iemand in je gezin last heeft van een allergie of van astma.
 • Stofzuiger Harry is met een geluidsproductie van 72 debiel relatief stil.

Nadeel

 • Je moet de snoer zelf oprollen

3. Numatic James – JVH-187 (beste budgetkeuze)

Of stofzuiger James het broertje is van stofzuiger Henry, dat weten we niet. Maar wat we wel weten, is dat stofzuiger James lekker handig is in gebruik. En dat het de beste keuze is als je budget wat lager is. Het verschil met onze nummers 1 en 2 is dat de snoer wat korter is: 10 meter in plaats van 12,5. Hiermee kun je nog steeds op meerdere plekken in het huis komen, zonder van stopcontact te hoeven wisselen.

Goedkope Numatic stofzuiger James

Belangrijkste functie

 • Ook deze Numatic stofzuiger heeft een ingebouwde HEPA-filter, waarmee de fijnste stofdeeltjes worden gefilterd.

Pluspunten

 • Dit model is wat lichter dan Henry. Met 6 kilo is stofzuiger James dus gemakkelijker te verplaatsen.
 • Deze Numatic stofzuiger heeft een kunststof handvat. Dit maakt het nog gemakkelijker om ‘m te verplaatsen. Bijvoorbeeld als je ermee naar boven moet om de slaapkamers te stofzuigen.
 • Stofzuiger James maakt niet heel veel geluid

Minpunten

 • De zuigkracht op harde vloeren is minder dan bij stofzuiger Henry.

Vergelijking Numatic stofzuigers op belangrijkste statistieken


Persoonlijke ervaring met Numatic stofzuigers

In totaal testte ik 3 Numatic stofzuigers. Wat ik in vergelijking met stofzuigers van andere merken het allergrootste voordeel vind aan de stofzuigers van Numatic, is dat ze allemaal een erg lange reikwijdte hebben vanwege de lange snoer. Eén van de Numatic stofzuigers testte ik in een kantoor. Het fijne aan de lange snoer, was dat ik maar één keer van stopcontact hoefde te wisselen tijdens het stofzuigen. Ik kan me dus erg goed voorstellen dat een Numatic stofzuiger voor kantoren, winkels en andere grotere ruimtes de ideale oplossing is.

Numatic Hetty Next beoordeling
Testen met de Numatic Hetty Next in een kantoorpand


Meer over de Numatic stofzuiger

Numatic wil dat stofzuigen leuk wordt. Voor de meeste mensen is stofzuigen namelijk niet hun favoriete bezigheid. Maar doordat er met een Numatic stofzuiger altijd iemand is die je tijdens het stofzuigen met een glimlach aankijkt, wordt het stofzuigen weer leuk. Of het nu stofzuiger Hetty, Henry Harry of James is: ze zijn áltijd blij met je. Wist je trouwens dat de rode Henry stofzuiger in 2021 zijn 40-jarig jubileum vierde? Het is dus echt al een oude rot onder de stofzuigers. Dit maakt dat Numatic er ook al 40 jaar verbeteringen aan heeft kunnen toebrengen. En dat komt de stofzuigers van Numatic ten goede.

Grote reikwijdte Numatic stofzuigers
De Numatic stofzuigers staan bekend om de grote reikwijdte


Veelgestelde vragen

Hoe wordt de Numatic stofzuiger beoordeeld door gebruikers?

De consumentenbond doet regelmatig onderzoek naar tevredenheid van gebruikers over stofzuigermerken. Hierin worden allerlei onderdelen meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan prestaties, gebruikersgemak en prijs-kwaliteitverhouding. In het laatst verrichte onderzoek, kwamen de stofzuigers van Numatic en de Miele stofzuigers het beste uit de bus! Numatic staat dus bovenaan, ondanks dat het een relatief klein merk is als je het afzet tegen bijvoorbeeld Philips, Bosch en AEG. Erg knap dus. En een teken dat gebruikers erg tevreden zijn over hun Numatic stofzuiger. Voor wat betreft merktevredenheid scoorde Numatic liefst een 8,5 in het onderzoek onder 5200 leden van het consumentenbond internetpanel.

Hoe zit het met de garantie bij Numatic?

Numatic geeft 2 jaar fabrieksgarantie op de stofzuiger en 6 jaar fabrieksgarantie op de motor.

Hebben de stofzuigers van Numatic ook nadelen?

De stofzuigers van Numatic zijn over het algemeen vrij groot als je ze vergelijkt met andere stofzuigers. Hierdoor zijn ze wat moeilijker op te bergen als je thuis weinig ruimte hebt.

Ruimtegebrek bij opbergen Numatic stofzuiger
Weinig ruimte bij het opbergen

Gerelateerde artikelen