Beste AEG steelstofzuiger modellen 2024 [Top 3]

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben 11 AEG steelstofzuigers vergeleken. Uit onze test komt naar voren dat de AEG QX8-1-45SM de beste AEG steelstofzuiger is. Wij vonden deze stofzuiger er bovenuit springen vanwege het uitmuntende gebruiksgemak. Dit komt tot uiting in het lichte gewicht, compacte formaat en de parkeerstand. De volledige top 3 van beste AEG steel stofzuigers vind je in dit artikel.

11 modellen vergeleken

66 reviews bekeken

ModelOmschrijvingPrijs
1. AEG QX8-1-45SMbest getest door Tv-programma RadarBekijk
2. AEG CX7-2-S360Beste voor huisdierhoudersBekijk
3. AEG CX7-1-30IWBeste voor portemonneeBekijk

Top 3 beste AEG steelstofzuigers

1.AEG steelstofzuiger QX8-1-45SM (best getest door Tv-programma Radar)

Wil je graag een snoerloze AEG steelstofzuiger? En heb je thuis vooral harde vloeren? Dan is de AEG QX8-1-45SM de beste keuze. Deze stofzuiger heeft namelijk een speciaal zuigsysteem in de zuigmond zitten dat heel goed geschikt is voor het stofzuigen van harde vloeren. Goed om te weten: deze steelstofzuiger werd door Radar met een 8,3 het beste getest van alle AEG steelstofzuigers

AEG steelstofzuiger QX8-1-45SM

Pluspunten

 • Licht van gewicht (2,48 kilo)
 • Snoerloos
 • Met parkeerstand
 • Met afneembare kruimeldief
 • Tot 45 minuten achter één stuk stofzuigen
 • Stofbakje eenvoudig te legen

Minpunten

 • Maakt best wat geluid

2. AEG steelstofzuiger CX7-2-S360 – Animal Edition (beste keuze voor huisdierhouders)

Heb je thuis huisdieren? Dan is de AEG CX7-2-S360 voor jou de beste keuze. Deze AEG steelstofzuiger heeft namelijk een speciale turboborstel voor het opzuigen van dierenharen. Ook handig: voor op de steelstofzuiger zit LED-licht. Zo kun je ook heel gemakkelijk op donkere plekjes stofzuigen. Bijvoorbeeld onder de kast of onder het bed.

AEG steelstofzuiger CX7-2-S360 - Animal Edition

Pluspunten

 • Met speciale turboborstel voor het opzuigen van dierenharen
 • Licht van gewicht (2,46 kilo)
 • Met LED-verlichting op de zuigmond: zo is het stof ook goed te zien op donkere plekken.
 • Snoerloos
 • Met afneembare kruimeldief
 • Tot 45 minuten achter één stuk stofzuigen
 • Stofbakje eenvoudig te legen

Minpunten

 • Maakt aardig wat geluid

3. AEG steelstofzuiger CX7-1-30IW (beste keuze voor de portemonnee)

Wil je een snoeroloze AEG stofzuiger? Maar wil je tegelijkertijd wel een beetje op je budget letten? Dan is de AEG CX7-1-30IW voor jou de beste optie. Hij is beduidend goedkoper dan de nummer één en twee in deze lijst, en is dus ideaal als je

AEG CX7-1-30IW

Pluspunten

 • Licht van gewicht (2,32 kilo)
 • Met parkeerstand
 • Snoerloos
 • Met afneembare kruimeldief

Minpunten

 • Minder zuigkracht dan de nummer 1 en 2 uit deze lijst
 • Tot 30 minuten achter één stuk te gebruiken. 15 minuten minder lang dan de nummer 1 en 2 uit deze lijst.

Eigen ervaring met AEG steelstofzuigers

Recent heb ik twee AEG steelstofzuigers thuis getest. Mijn persoonlijke ervaring is dat de AEG steelstofzuigers vooral erg goed zijn als het gaat om functionaliteiten die het stofzuigen gemakkelijker maken. Zo waren de modellen licht van gewicht en hadden ze een parkeerstand. Iets wat je bij veel andere merken niet terugziet. Als het om zuigkracht gaat, vind ik de steelstofzuigers van AEG kwalitatief net wat minder dan de steelstofzuigers van Dyson en Philips. De prijs voor steelstofzuigers van deze merken is echter ook een stuk hoger.

Uitpakken AEG Ultimate 8000 steelstofzuiger

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik voor een AEG steelstofzuiger kiezen in plaats van een gewone stofzuiger?

Steelstofzuigers zijn nog relatief nieuw. Veel mensen vinden het daarom spannend om over te stappen van een traditionele stofzuiger naar een AEG steelstofzuiger. Niet zo gek ook. Je bent altijd gewend geweest aan een stofzuiger met een snoer en een apparaat dat achter je aan rolt. Maar juist in die dingen zitten de verbetering als je een steelstofzuiger koopt. Dit zijn de redenen waarover we horen dat ze voor mensen belangrijk zijn om te switchen van een gewone stofzuiger naar een steelstofzuiger:

Bewegingsvrijheid: geen snoer die in de weg zit
Raak jij geïrriteerd als de stekker weer eens uit het stopcontact schiet wanneer je aan het stofzuigen bent? Dan biedt een AEG steelstofzuiger uitkomst. Een steelstofzuiger is namelijk snoerloos. Met een stofzuiger zonder snoer hoef je niet meer bang te zijn de dat de stekker uit het stopcontact schiet, wanneer je richting een hoek van de kamer loopt om daar het stof op te zuigen. De bewegingsvrijheid wordt erg goed gewaardeerd door veel mensen die overstappen van een normale stofzuiger naar een AEG steelstofzuiger.

Nooit meer stofzuigerzakken kopen
Heb je geen zin meer om steeds naar de winkel te moeten als de stofzuigerzakken op zijn? Dan is een AEG steelstofzuiger goed geschikt. Steelstofzuigers zijn namelijk zakloos. Dit betekent dat het stof wordt opgevangen in een bak die je, als die vol is, kan legen in de afvalbak. Dit is voor veel mensen een reden om over te stappen op een steelstofzuiger. Het is niet alleen handiger, maar het scheelt je ook nog eens in de portemonnee. Om de zoveel tijd stofzuigerzaken moeten kopen, is niet alleen minder fijn. Het kost je ook steeds opnieuw geld. Dat geld bespaar je met een AEG steelstofzuiger.

Twee-in-een: je krijgt er een kruimeldief bij
Wanneer je met je stofzuiger normaal op een hoger gelegen plek wilt komen, is het stoeien. Je moet dan vaak het hele apparaat mee optillen. Dit is ontzettend zwaar. En het is allesbehalve goed voor de slang van de stofzuiger, omdat er zoveel druk op komt te staan. Daar heb je bij een AEG steelstofzuiger geen last van. Op alle AEG stofzuigers zit namelijk een kruimeldief, die je er heel simpel afhaalt als je kleinere schoonmaakklusjes moet doen. Of als je op hoger gelegen plekken in het huis wilt stofzuigen. Denk hierbij aan plekken bovenop de kast, de tafel, of in het keukenkastje.
Goed om te weten: bij de de steelstofzuigers van AEG klik je de kruimeldief er in zijn geheel af. Bij andere steelstofzuigers, zoals de Domo do222sv steelstofzuiger, haal je de steel er tussenuit en klik je de kruimeldief vervolgens op de zuigmond. Persoonlijk vinden wij de manier met het afklikken, zoals je dat bij AEG hebt, fijner.

Wat is AEG voor merk?

AEG is een Duitse producent van hoogwaardige huishoudapparatuur, witgoed en keukenapparatuur. Denk hierbij aan wasmachines, koelkasten, steelstofzuigers en de normale AEG stofzuigers. Maar ook ovens, kookplaten en afzuigkappen. De consumentenbond deed eerder dit jaar een merktevredenheidsonderzoek onder 5200 leden van het Consumentenbond internetpanel. In dit onderzoek ging het specifiek over stofzuigers. AEG kwam hier meer dan prima uit de bus met een merktevredenheidsscore van 7,5.

Gerelateerde artikelen: