Welke Dyson kopen? Top 3 Dyson steelstofzuiger modellen van 2022

Ben je op zoek naar een Dyson steelstofzuiger? Maar weet je in de wirwar van keuzemogelijkheden niet meer welk type het beste bij jou past? Dan geven we je in dit artikel wat hulp. We hebben de beste 5 Dyson steelstofzuiger modellen van dit moment voor je op een rijtje gezet. Zo hoef je niet zelf al het onderzoek te doen. Want dat kost tijd die je beter aan iets anders kan besteden.

Bij het maken van de top 5 hebben we gekeken naar een aantal belangrijke factoren. Denk aan zuigkracht, bijgeleverde accessoires, accuduur, filters en extra functies die het stofzuigen makkelijker maken. Hier is de onderstaande top 3 uit gekomen. Je kunt uit de top 3 kiezen welke Dyson steelstofzuiger het beste bij jou en je huishouden past.

De 3 beste Dyson steelstofzuigers van het moment

1. Dyson steelstofzuiger V11 Absolute (beste keuze)

Wil je het model met de beste zuigkracht? Dan is de V11 Absolute voor jou de beste Dyson steel stofzuiger. Veel mensen vinden zuigkracht de belangrijkste overweging bij het kopen van een nieuwe stofzuiger. Niet gek. Je wilt natuurlijk al het stof goed kunnen opzuigen. Dat lukt met de Dyson V11 Absolute zeker. Dit is de sterkste steelstofzuiger ooit gemaakt.

Dyson V11 Absolute

Pluspunten

 • Beste zuigkracht van alle steelstofzuigers die Dyson ooit heeft gemaakt
 • Geleverd met 6 extra zuigmonden voor verschillende ondergronden en doeleinden
 • 60 minuten achter elkaar stofzuigen.
 • Met speciaal HEPA-filter dat ook de kleinere stofdeeltjes opzuigt. Perfect voor mensen met allergie
 • Er zit een LCD-scherm bovenop waarop je ziet hoe ver de accu leeg is.
 • Drie verschillende standen voor het regelen van zuigkracht
 • Je kan er ook een kruimeldief van maken

Minpunten

 • Maakt aardig wat geluid. Vooral in de hoogste zuigstand

2. Dyson steelstofzuiger V8 Absolute (beste keuze voor huis met meerdere ondergronden)

Heb je een huis met meerdere ondergronden? Bijvoorbeeld een parketvloer, maar ook vloerbedekking? Dan is de V8 Absolute voor jou de beste Dyson steelstofzuiger. Doordat deze steelstofzuiger met liefst 5 zuigmonden geleverd wordt, heb je voor iedere ondergrond het perfecte opzetstuk. Zo krijg je er bijvoorbeeld een Fluffy vloerenzuigmond bij, waarmee je zonder krassen te maken op kwetsbare vloeren als parket en marmer stofzuigt. Ook krijg je een combi zuigmond, die zorgt voor extra zuigkracht op harde vloeren en tapijten. Tot slot krijg je een kierenzuigmond, een kleine zuigmond met borstel en een gemotoriseerde zuigmond voor dierenharen en meubels.

Dyson V8 Absolute Steelstofzuiger

Pluspunten

 • Zeer goede zuigkracht
 • Geleverd met 5 extra zuigmonden voor verschillende ondergronden (voor parket, hout, marmer tapijt, vloerbedekking etc.)
 • Met speciaal HEPA-filter dat ook de kleinere stofdeeltjes opzuigt. Fijn voor mensen met allergie
 • De accu gaat tot 40 minuten aan één stuk mee.
 • Je maakt er heel simpel een kruimeldief van

Minpunten

 • In de hoogste zuigstand slechts 7 minuten achter elkaar te gebruiken
 • Maakt flink wat geluid

3. Dyson V7 Motorhead Origin (beste keuze voor portemonnee)

Ben je op zoek naar een Dyson steelstofzuiger voor in huis, maar wil je een beetje op je budget letten? Bijvoorbeeld omdat een hele grote uitgave vanwege financiële omstandigheden even niet kan? Dan is de V7 Motorhead Origin voor jou de beste Dyson steel stofzuiger. Deze stofzuiger zit qua prijs namelijk een stukje lager dan de andere modellen uit deze lijst. De zuigkracht van deze steelstofzuiger is iets minder sterk dan die van de andere modellen in deze lijst, maar is nog steeds goed te noemen. Het voordeel aan de Dyson V7 Motorhead Origin is dat hij lichter is dan de andere steelstofzuigers in deze lijst. Fijn als je wat minder tilkracht hebt.

Dyson V7 Motorhead Origin

Pluspunten

 • Licht van gewicht
 • Met speciaal HEPA-filter dat ook de kleinere stofdeeltjes opzuigt. Perfect voor mensen met allergie
 • Geleverd met 4 extra zuigmonden
 • Je kan er ook een kruimeldief van maken

Minpunten

 • In de hoogste zuigstand slechts 6 minuten achter elkaar te gebruiken
 • Wat minder zuigkracht dan de andere Dyson steelstofzuigers uit deze lijst
 • Iets ouder model

Waarom zou ik een Dyson steelstofzuiger kopen?

Sterke zuigkracht

Zuigkracht is veelal de belangrijkste reden dat mensen kiezen voor een Dyson steelstofzuiger. Dyson is hier een stuk verder in dan andere vooraanstaande producenten van steelstofzuigers als Bosch en AEG. Bovendien waarderen gebruikers de steelstofzuiger van Dyson hoog omdat de zuigkracht niet minder wordt na een bepaalde tijd.

Goede accu

Daarnaast hebben de steelstofzuigers van Dyson een erg sterke accu. Waar je ziet dat andere steelstofzuiger maximaal een half uurtje meegaan op de accu, daar kun je met de nieuwe Dyson steelstofzuiger al tot 60 minuten achter elkaar stofzuigen. Dit is fijn als je bijvoorbeeld het hele huis in één keer wilt stofzuigen.

De beste stoffilters

Dyson verwerkt in haar stofzuigers altijd de beste stoffilters van dat moment. Dit zorgt ervoor dat de stofzuigers altijd ook de kleinste deeltjes stof uit de lucht opvangen en vasthouden, waarna er weer schone lucht wordt uitgeblazen. Vooral voor mensen met hooikoorts of een allergie voor huisstofmijt is dit fijn. Maar ook als er niemand in je gezin een allergie heeft, dan is het fijn om te weten dat je stofzuiger alleen schone lucht terug de kamer in blaast.

Veel extra functies

Een laatste reden om voor een Dyson steelstofzuiger te gaan, is vanwege het aantal extra functies dat erop zit. Dyson is altijd vernieuwend. Niet alleen in het design van haar stofzuigers, maar ook als je kijkt naar bijvoorbeeld het LCD-scherm dat op de nieuwste Dyson steelstofzuigers zit. Hierop zie je hoe ver de accu nog opgeladen is en wat de zuigkracht is. Eén dingetje mist er volgens ons nog als extra functie: het LED-licht op de zuigmond. Dit heeft de AEG CX7-2-45BM bijvoorbeeld wel.

Meer over het merk Dyson

Dyson is bekend geworden door het op de markt brengen van de eerste zakloze stofzuiger. Dit gebeurde ongeveer 40 jaar geleden, in 1978 om precies te zijn.  Daarna ging het stofzuigermerk als een speer. Op dit moment is Dyson een wereldwijd technologiebedrijf dat niet alleen stofzuigers, maar ook ventilators, haarstyling-apparaten en verlichting verkoopt. Dit doet Dyson in meer dan 65 landen. De laatste jaren is de focus van Dyson vooral komen te liggen op de Dyson steelstofzuiger, die ze continu blijven vernieuwen en verbeteren.

Gerelateerde artikelen