Wat is een turboborstel?

Wat is een turboborstel als we het hebben over stofzuigen? Een turboborstel is een zuigmond met een ronddraaiende borstel die ervoor zorgt dat je gemakkelijker dierenharen opzuigt en vuil opzuigt van hoogpolig tapijt.

Wat is een turboborstel

Ideaal voor huishoudens met huisdieren

Heb je een huisdier? Dan wordt vaak aangeraden een stofzuiger te kopen die een turboborstel heeft. De ronddraaiende borstel trekt namelijk beter huisdierenharen aan dan een gewone combizuigmond of een parketborstel. Dit komt doordat de borstelharen de diep ingerolde huisdierenharen effectiever uit de mat, het tapijt of de vloerbedekking halen. Vooral op zachte ondergronden is een turboborstel dus perfect om dierenharen extra goed op te kunnen zuigen. Dit zijn ook vaak de plekken waar je veel haren tegenkomt. Naast dierenharen, is de turboborstel ook goed geschikt voor ander vuil dat strakker vastzit op deze zachte ondergronden.

Goed om te weten: niet alle stofzuigers worden standaard geleverd met turboborstel. Voor een stofzuiger met bijgeleverde turboborstel betaal je over het algemeen net een stukje meer. Je kan er ook voor kiezen om de turbozuigmond er op een later moment los bij te kopen. Ieder merk heeft namelijk een turboborstel.

Belangrijk: kijk goed naar de maat van de aansluiting

Wil je een losse turboborstel kopen? Kijk dan goed naar de sluiting en de maat hiervan. Zo voorkom je dat je een turbozuigmond koopt die niet op je stofzuiger past. Je hebt, zoals gezegd, de turboborstels van de verschillende merken, maar je kunt ook kiezen voor een turboborstel met een universele aansluiting. Deze zijn over het algemeen wat goedkoper.

Gerelateerde artikelen