Beste Philips stofzuiger zonder zak: top 5 van 2024

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

De beste Philips stofzuiger zonder zak van dit moment is de Philips FC9745/09 PowerPro Expert. Dit blijkt uit onze uitgebreide test, waarin we 16 zakloze Philips stofzuigers vergeleken, 47 reviews bestudeerden en 4 stofzuigers zelf hebben getest. De uitkomsten van de test vind je in dit artikel.

16 modellen vergeleken

47 reviews bekeken

ModelOmschrijvingPrijs
1. Philips FC9745/09 PowerPro ExpertBeste voor huisdierhoudersBekijk
2. Philips PowerPro Expert FC9742/09Beste voor harde vloerenBekijk
3. Philips FC9331/09Voor mensen met hooikoortsBekijk
4. Philips FC9334/09 PowerPro CompactLichtgewicht keuzeBekijk
5 Philips PowerPro Compact FC9330/09Beste voor portemonneeBekijk

Top 5 beste Philips stofzuiger modellen zonder zak

1. Philips FC9745/09 PowerPro Expert (beste keuze voor huisdierhouders)

Hebben jullie thuis een huisdier? Bijvoorbeeld een hond of een kat? Dan is de FC9745/09 PowerPro Expert voor jou de beste Philips stofzuiger zonder zak. Deze stofzuiger wordt standaard geleverd met een turboborstel, die speciaal geschikt is voor het stofzuigen van dierenharen. Bovendien krijg je bij deze stofzuiger een innovatieve nieuwe zuigmond (TriActive+ zuigmond), met openingen aan de zij- en voorkant waarmee je veel gemakkelijker groter vuil en grotere stofdeeltjes opzuigt.

Philips zakloze stofzuiger

Pluspunten

 • Geleverd met turboborstel, speciaal voor het opzuigen van dierenharen.
 • Met innovatief TriActive+ mondstuk (betere zuigkracht dan normale Philips zuigmond)
 • Geleverd met in totaal liefst 6 (!) verschillende zuigmonden voor alle ondergronden
 • Zakloze stofzuiger: nooit meer geld uitgeven voor stofzakken en gemakkelijk het stofbakje legen in de afvalbak.
 • Met HEPA-stoffilter: ideaal voor mensen met stofallergie of hooikoorts

Minpunten

 • Maakt aardig wat geluid

2. Philips PowerPro Expert FC9742/09 (beste keuze voor harde vloeren)

Veel mensen hebben overwegend harde vloeren in huis. Parket, laminaat, gietvloer. Noem het maar op. Is dit bij jou ook het geval? Dan raden we je de Philips PowerPro Expert FC9742/09 aan. Deze Philips stofzuiger zonder zak heeft namelijk een sterke zuigkracht op harde vloeren. Bovendien krijg je er vijf verschillende zuigmonden bij voor verschillende ondergronden. Zo kun je een matje of tapijtje ook prima stofzuigen, als je die hebt.

Philips stofzuiger zonder zak

Pluspunten

 • Zakloos: je bespaart geld op stofzuigerzakken
 • Sterke zuigkracht op harde vloeren: fijn voor bijvoorbeeld parket of laminaat
 • Met HEPA-stoffilter: ideaal voor mensen met stofallergie of hooikoorts
 • Je krijgt er 5 verschillende zuigmonden bij: voor iedere ondergrond een geschikte zuigmond (inclusief krachtig TriActive mondstuk)

Minpunten

 • Iets mindere zuigkracht op zachte ondergrond


3. Philips stofzuiger zonder zak FC9331/09 (beste keuze voor mensen met hooikoorts)

Heb jij of heeft iemand uit je gezin last van hooikoorts? Dan kun je het beste kiezen voor de Philips PowerPro Compact FC9331/09. Deze zakloze Philips stofzuiger heeft namelijk een HEPA13 stoffilter. Dat zegt je misschien niet zo veel, maar het betekent dat liefst 99,90% van alle stofdeeltjes uit de lucht wordt gehaald en wordt vastgehouden, waaronder pollen die zorgen voor jeuk, niezen en andere vervelende symptomen van hooikoorts.

Philips PowerPro Compact FC9331/09 stofzuiger zonder zak

Pluspunten

 • Met HEPA13 stoffilter: heel fijn voor mensen met hooikoorts of stofallergie
 • Zakloos: je bespaart geld op stofzuigerzakken
 • Goede zuigkracht op harde vloeren
 • Klein en compact: fijn bij weinig opbergruimte
 • Geleverd met 5 zuigmonden (inclusief krachtig en innovatief TriActive mondstuk

Minpunten


4. Philips FC9334/09 PowerPro Compact (beste keuze bij voorkeur voor lichtgewicht stofzuiger)

Ben je op zoek naar een lichtgewicht stofzuiger? Bijvoorbeeld omdat je niet heel veel tilkracht hebt, of omdat je het gewoon niet fijn vindt om met een grote zware stofzuiger van beneden naar boven te sjouwen? Dan is de FC9334/09 PowerPro Compact voor jou de beste zakloze Philips stofzuiger. Deze stofzuiger weegt slechts 4,5 kilo, waardoor je ‘m heel gemakkelijk de trap op en af tilt. Daarnaast kun je de stofzuiger gemakkelijk door je huis bewegen, zonder dat je ‘m met veel kracht achter je aan moet slepen.

Philips zakloze stofzuiger

Pluspunten

 • Makkelijk te tillen: weegt met 4,5 kilo een stuk minder dan de gemiddelde Philips stofzuiger
 • Zakloze stofzuiger: geen gedoe met het wisselen van stofzakken. En geen kosten meer voor stofzakken.
 • Klein en compact
 • Geleverd met 5 zuigmonden (inclusief krachtig en innovatief TriActive mondstuk

Minpunten

 • Geen lange snoer (6 meter)
 • Zuigkracht niet handmatig te regelen

5. Philips PowerPro Compact FC9330/09 (beste keuze voor portemonnee)

Wil je graag een beetje op je uitgaven letten? Maar heb je wel een stofzuiger nodig? Dan wil je graag een model dat niet al te duur is, maar tegelijkertijd wel een fatsoenlijke kwaliteit heeft. Dat is met de Philips PowerPro Compact FC9330/09 het geval. Deze Philips stofzuiger zonder zak is goed betaalbaar, klein, compact en licht van gewicht. Ideaal dus in een kleiner huis of appartement met minder opbergruimte.

Beste goedkope Philips stofzuiger

Pluspunten

 • Zakloos: je bespaart geld op stofzuigerzakken
 • Voordelige stofzuiger
 • Klein en compact: fijn bij weinig opbergruimte
 • Handmatig de zuigkracht instellen
 • Licht van gewicht dus gemakkelijk te tillen

Minpunten

 • Geen hele lange snoer (6 meter)
 • Geleverd met 2 zuigmonden

Vergelijking op belangrijkste statistieken


Eigen ervaring met Philips stofzuigers

In totaal heb ik 8 Philips stofzuigers getest, waarvan er 4 zakloos waren. Persoonlijk vind ik de zakloze stofzuigers van Philips samen met die van AEG het beste. Wat mij het meeste aanspreekt in de stofzuigers van Philips, is de zuigkracht in combinatie met de prestaties van de kenmerkende TriActive+ zuigmond.

Verder vind ik het sterk dat Philips haar stofzuigers met snoer blijft door ontwikkelen. Veel merken kiezen ervoor om de vernieuwing vooral te zoeken in steelstofzuigers, maar ik heb ervaren dat Philips dit ook met haar traditionele stofzuigers doet. En dat is positief om te zien. Je ziet dit vooral terug in de compactheid van de stofzuigers, de verder ontwikkelde TriActive+ zuigmond en het optimaliseren van de zuigkracht voor haar stofzuigers zonder zak. Dit laatste is iets waar veel andere merken toch mee worstelen.

Philips Performer Active tijdens testen
Tijdens het testen van de Philips Performer Active

Veelgestelde vragen

Waarom zou je een Philips stofzuiger zonder zak kopen?


Geen moeite meer doen om nieuwe stofzuigerzakken te kopen.
Dit is voor veel mensen een belangrijke reden om te gaan voor een stofzuiger zonder zak. Iedere keer opnieuw weer naar de winkel. Of iedere keer opnieuw die vervelende stofzuigerzakken online moeten kopen. Het is altijd een gedoe. En de laatste stofzuigerzak zit altijd vol op een moment dat je het niet wilt. Met een Philips stofzuiger zonder zak heb je hier gelukkig geen last van. Je haalt het stofbakje uit de stofzuiger, gooit ‘m om in de afvalbak, maakt het bakje schoon en plaatst het bakje weer terug. Daarna kun je weer vrolijk verder, zonder dat je het huis uit moet om nieuwe stofzuigerzakken te gaan halen.

Geen kosten voor nieuwe stofzuigerzakken
Het tweede grote voordeel aan een Philips stofzuiger zonder zak, is dat je nooit meer geld kwijt bent aan nieuwe stofzuigerzakken. Misschien lijkt het alsof stofzuigerzakken niet veel kosten omdat de prijs per keer niet hoog ligt, maar stiekem ben je na een jaar best wat geld kwijt. Moet je ieder jaar nieuwe zakken kopen? Dan ben je na een paar jaar misschien wel een paar honderd euro kwijt aan stofzuigerzakken. Zonder dat je het door hebt. Daar had je ook gewoon een mooie nieuwe stofzuiger van kunnen kopen. Daarom zouden we

Je handelt duurzaam
Met een Philips zakloze stofzuiger ben je duurzaam bezig. Omdat het stofbakje steeds weer opnieuw te gebruiken is, maak je geen afval. Dit is bij een stofzuigerzak wel het geval. Al moeten we zeggen dat stofzuigerzakken niet heel belastend zijn voor het milieu; dan nog is het beter om zo min mogelijk afval te produceren. En dat doe je met een Philips stofzuiger zonder zak beter dan met een stofzuiger mét zak.

Nooit meer stoeien met je stofzuigerzak
We zien het vaak gebeuren: iemand probeert een volle stofzuigerzak los te koppelen van zijn stofzuiger. Het lukt niet, dus zet de persoon in kwestie wat meer druk. Vervolgens schiet de zak los en vliegt al het vuil in de rondte door de lucht. Het vervelende is dat dit vaak fijn stof is. En ga dat maar weer eens opruimen. Dat is geen pretje. Heb je een Philips stofzuiger zonder zak? Dan klik je heel gemakkelijk het stofbakje los uit de stofzuiger, waarna je het bakje omgooit in de afvalbak. Je hebt dus veel minder last van rondvliegend vuil.
Handige tip: Wil je een ander merk stofzuiger zonder zak? Lees dan ons artikel over de beste stofzakloze stofzuigers van 2024. Maar het kan ook zijn dat je juist een Philips stofzuiger mét zak wilt. Ga dan bijvoorbeeld voor de Philips PowerGo fc8245/09.