Philips stofzuiger zonder zak: top 3 van 2020

Ben je op zoek naar een Philips stofzuiger zonder zak? Dan kan het lastig voor je zijn om een goede keuze te maken voor het beste model. Philips maakt bijna alleen nog maar stofzuigers zonder stofzuigerzak. Dit betekent dat er flink wat keuze. Aan de ene kant fijn, zou je zeggen. Maar aan de andere kant maakt het de keuze moeilijker als je een nieuwe Philips stofzuiger zonder zak wilt kopen. Wij proberen met dit artikel wat orde te scheppen in de veelheid aan keuze mogelijkheden. Daarom hebben we hieronder de top 3 Philips stofzuigers zonder zak van dit moment voor je op een rij gezet.

Top 3 Philips stofzuigers zonder zak

1. Philips PowerPro Expert FC9742/09 (beste keuze voor harde vloeren)

Veel mensen hebben overwegend harde vloeren in huis. Parket, laminaat, gietvloer. Noem het maar op. Is dit bij jou ook het geval? Dan raden we je de Philips PowerPro Expert FC9742/09 aan. Deze Philips stofzuiger zonder zak heeft namelijk een sterke zuigkracht op harde vloeren. Bovendien krijg je er vijf verschillende zuigmonden bij voor verschillende ondergronden. Zo kun je een matje of tapijtje ook prima stofzuigen, als je die hebt.

Philips stofzuiger zonder zak

Pluspunten

 • Zakloos: je bespaart geld op stofzuigerzakken
 • Sterke zuigkracht op harde vloeren: fijn voor bijvoorbeeld parket of laminaat
 • Met HEPA-stoffilter: ideaal voor mensen met hooikoorts
 • Je krijgt er vijf verschillende zuigmonden bij: voor iedere ondergrond een geschikte zuigmond
 • Groot stofbakje: minder vaak legen

Minpunten

 • Iets mindere zuigkracht op zachte ondergrond


2. Philips stofzuiger zonder zak FC9331/09 (beste keuze voor mensen met hooikoorts)

Heb jij of heeft iemand uit je gezin last van hooikoorts? Dan kun je het beste kiezen voor de Philips PowerPro Compact FC9331/09. Deze zakloze Philips stofzuiger heeft namelijk een HEPA13 stoffilter. Dat zegt je misschien niet zo veel, maar het betekent dat liefst 99,90% van alle stofdeeltjes uit de lucht wordt gehaald en wordt vastgehouden, waaronder pollen die zorgen voor jeuk, niezen en andere vervelende symptomen van hooikoorts.

Philips PowerPro Compact FC9331/09 stofzuiger zonder zak

Pluspunten

 • Met HEPA13 stoffilter: heel fijn voor mensen met hooikoorts of stofallergie
 • Zakloos: je bespaart geld op stofzuigerzakken
 • Goede zuigkracht op harde vloeren
 • Klein en compact: fijn bij weinig opbergruimte

Minpunten


3. Philips PowerPro Compact FC9330/09 (beste keuze voor portemonnee)

Wil je graag een beetje op je uitgaven letten? Maar heb je wel een stofzuiger nodig? Dan wil je graag een model dat niet al te duur is, maar tegelijkertijd wel een fatsoenlijke kwaliteit heeft. Dat is met de Philips PowerPro Compact FC9330/09 het geval. Deze Philips stofzuiger zonder zak is goed betaalbaar, klein, compact en licht van gewicht. Ideaal dus in een kleiner huis of appartement met minder opbergruimte.

Philips stofzuiger zonder zak PowerPro Compact FC9330/09

Pluspunten

 • Zakloos: je bespaart geld op stofzuigerzakken
 • Niet te duur
 • Klein en compact: fijn bij weinig opbergruimte
 • Handmatig de zuigkracht instellen
 • Licht van gewicht dus gemakkelijk te tillen

Minpunten

 • Geen hele lange snoer (6 meter)
 • Geen HEPA-stoffilter: minder geschikt voor mensen met hooikoorts

Waarom zou je een Philips stofzuiger zonder zak kopen?

Geen moeite meer doen om nieuwe stofzuigerzakken te kopen.

Dit is voor veel mensen een belangrijke reden om te gaan voor een stofzuiger zonder zak. Iedere keer opnieuw weer naar de winkel. Of iedere keer opnieuw die vervelende stofzuigerzakken online moeten kopen. Het is altijd een gedoe. En de laatste stofzuigerzak zit altijd vol op een moment dat je het niet wilt. Met een Philips stofzuiger zonder zak heb je hier gelukkig geen last van. Je haalt het stofbakje uit de stofzuiger, gooit ‘m om in de afvalbak, maakt het bakje schoon en plaatst het bakje weer terug. Daarna kun je weer vrolijk verder, zonder dat je het huis uit moet om nieuwe stofzuigerzakken te gaan halen.

Geen kosten voor nieuwe stofzuigerzakken

Het tweede grote voordeel aan een Philips stofzuiger zonder zak, is dat je nooit meer geld kwijt bent aan nieuwe stofzuigerzakken. Misschien lijkt het alsof stofzuigerzakken niet veel kosten omdat de prijs per keer niet hoog ligt, maar stiekem ben je na een jaar best wat geld kwijt. Moet je ieder jaar nieuwe zakken kopen? Dan ben je na een paar jaar misschien wel een paar honderd euro kwijt aan stofzuigerzakken. Zonder dat je het door hebt. Daar had je ook gewoon een mooie nieuwe stofzuiger van kunnen kopen. Daarom zouden we

Je handelt duurzaam

Met een Philips stofzuiger zonder zak ben je duurzaam bezig. Omdat het stofbakje steeds weer opnieuw te gebruiken is, maak je geen afval. Dit is bij een stofzuigerzak wel het geval. Al moeten we zeggen dat stofzuigerzakken niet heel belastend zijn voor het milieu; dan nog is het beter om zo min mogelijk afval te produceren. En dat doe je met een Philips stofzuiger zonder zak beter dan met een stofzuiger mét zak.

Nooit meer stoeien met je stofzuigerzak

We zien het vaak gebeuren: iemand probeert een volle stofzuigerzak los te koppelen van zijn stofzuiger. Het lukt niet, dus zet de persoon in kwestie wat meer druk. Vervolgens schiet de zak los en vliegt al het vuil in de rondte door de lucht. Het vervelende is dat dit vaak fijn stof is. En ga dat maar weer eens opruimen. Dat is geen pretje. Heb je een Philips stofzuiger zonder zak? Dan klik je heel gemakkelijk het stofbakje los uit de stofzuiger, waarna je het bakje omgooit in de afvalbak. Je hebt dus veel minder last van rondvliegend vuil.

Handige tip: Wil je een ander merk stofzuiger zonder zak? Lees dan ons artikel over de beste stofzakloze stofzuigers van 2020. Maar het kan ook zijn dat je juist een Philips stofzuiger mét zak wilt. Ga dan bijvoorbeeld voor de Philips PowerGo fc8245/09.