Beste auto stofzuiger van 2024 [Top 4]

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Liggen er in jouw auto regelmatig kruimels van eten? Of neem je zo nu en dan je hond mee in de auto naar het bos? Dan kunnen we ons voorstellen dat je een goede auto stofzuiger wilt. Die viezigheid in de auto is gewoon onhygiënisch. En vooral als het er langer blijft liggen, wat in een auto’s nog wel eens het geval is. Op een gegeven moment krijg je onaangename geurtjes. Al helemaal als het buiten warmer begint te worden. Wij hebben daarom een koopgids voor je samengesteld met de beste auto stofzuiger modellen van dit moment. Grofweg kun je kiezen uit drie opties:

1. Een steelstofzuiger met afneembare kruimeldief

2. Een stofzuiger met een lange snoer

3. Een kruimeldief

Voor alledrie opties geven we je de voor- en nadelen. Met daarbij de beste auto stofzuigers, overzichtelijk op een rijtje. Zo kun je een goede keuze maken welk type voor jou het meest geschikt is.


Auto stofzuiger optie 1: steelstofzuiger met kruimeldief

Voordelen

Het allergrootste voordeel aan een steelstofzuiger is dat je geen snoer hebt. Dit betekent dat je niet vanuit het huis een lange kabel hoeft te hebben, waarbij je moet hopen dat de kabel de auto haalt. Je pakt gewoon je de snoerloze stofzuiger uit de kast, klikt de kruimeldief eraf, drukt op de knop en begint de auto te stofzuigen. Zo heb je geen vervelende draad waardoor je niet bij het uiterste hoekje in je auto kan. Bovendien is de afneembare kruimeldief klein van formaat en kun je ermee op plekken komen die je met een gewone auto stofzuiger moeilijker kan bereiken.

Nadelen

Een van de mindere kanten is dat een steelstofzuiger werkt op een accu. Hierdoor is die niet oneindig te gebruiken. Echter, de steelstofzuigers in onderstaande top 3 gaan allemaal tenminste 30 minuten achter elkaar mee. In die tijd heb je de auto als het goed is wel schoon

Beste 2 steelstofzuigers met kruimeldief

1. Dyson V8 Absolute auto stofzuiger

Dyson V8 Absolute auto stofzuiger

2. Dirt Devil Blade DD767-1

Auto stofzuiger Dirt Devil Blade 24V

Auto stofzuiger optie 2: stofzuiger met lange snoer

Voordelen

Het grootste voordeel aan een auto stofzuiger in de vorm van een stofzuiger met lange snoer, is dat de zuigkracht vaak net wat beter is dan bij een steelstofzuiger. Hierdoor is het vaak net wat gemakkelijk om grof vuil op te zuigen. Ten tweede heb je altijd een slang waarmee je ook op de moeilijker bereikbare plekjes in de auto kan komen. En ten derde heb je een grotere opvangbak voor het stof dan bij een steelstofzuiger, waardoor je deze minder vaak hoeft te legen. 

Nadelen

Het is natuurlijk afhankelijk van hoever je de auto van je dichtstbijzijnde stopcontact hebt, maar het eventuele nadeel is dat de snoer niet lang genoeg is om alle plekken in de auto te stofzuigen. Wat je hiertegen kunt doen? Zorgen dat je jouw auto bij het dichtstbijzijnde stopcontact parkeert. Of even een verlengkabel pakken. Maar met stofzuigers die een snoer hebben van meer dan 10 meter, is dat gelukkig vaak niet nodig.

Beste 2 Stofzuigers met lange snoer

1. Numatic auto stofzuiger HVN-200 Henry Next

Numatic auto stofzuiger HVN-200 Henry Next

2. Bosch Free’e BSGL53192


Kruimeldief optie 3: een handzame mini-stofzuiger

Voordelen

Met een kruimeldief kun je heel gemakkelijk het interieur van je auto schoonmaken. Het grootste deel van je interieur van je auto bestaat namelijk uit stof of leer. Een kruimeldief is perfect geschikt voor het schoonzuigen van stof en leer. Je hebt geen vervelende kabel die je steeds met je mee moet sleuren en die amper tot buiten komt, zoals bij een stofzuiger.

Bovendien wordt een kruimeldief bijna altijd geleverd met een kierenzuigmond. Dit is een smal opzetstuk voor de kruimeldief waarmee je heel simpel bij plekken kunt komen die je met een stofzuiger niet kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het gat tussen de zijkant van de achterbank en de deur of de bakjes tussen de bestuurdersstoel en de bijrijdersstoel.  

  • Licht van gewicht
  • Geen vervelende kabel die je met je mee moet sleuren
  • Met het speciale smalle opzetstuk kom je heel simpel in hoekjes en gaten; en die heeft een auto nogal veel.

Nadelen

Een kruimeldief heeft een minder sterke accu dan een steelstofzuiger. Je kunt dus minder lang stofzuigen. Vaak gaat een kruimeldief maximaal 10 minuten mee. In die tijd moet je er dus voor zorgen dat je de hele auto gedaan hebt. Daarnaast is de zuigkracht van een traditionele stofzuiger vaak een stukje beter dan die van een kruimeldief. Dit komt vooral door het vermogen van de kruimeldief ten opzichte van de stofzuiger.

Beste kruimeldieven voor je auto

Philips MiniVac FC6149/01

Philips MiniVac FC6149/01 - Kruimelzuiger

Welke zuigmonden zijn belangrijk als ik een auto stofzuiger wil kopen?

Kierenzuigmond

Bijna alle stofzuigers worden geleverd met een kierenzuigmond (smal en langwerpig). Als je de auto wilt stofzuigen, is een kierenzuigmond een must have. Omdat deze zuigmond zo smal is, kom je ook op de moeilijke plekjes waar je met een brede zuigmond niet bij kunt. Bij het schoonmaken van de auto, gebruik je de kierenzuigmond bijvoorbeeld om de bakjes tussen de bestuurdersstoel en de bijrijdersstoel schoon te zuigen.

Meubelzuigmond

De achterbank, autostoelen of hoedenplank schoonmaken? Dan gebruik je de meubelzuigmond. Deze zuigmond is wat breder dan de kierenzuigmond. Hiedoor kun je er sneller en gemakkelijker grotere oppervlaktes mee stofzuigen. Ook de meubelzuigmond is bij bijna iedere auto stofzuiger inbegrepen.

Mini-borstel

Gaat je hond regelmatig mee naar het bos om te wandelen? Dan komt een mini-borstel erg goed van pas. Dit is een krachtige gemotoriseerde zuigmond, die speciaal gemaakt is om dierenharen op te zuigen. Woon je achteraf? Of op een andere plek waar je veel vuil mee de auto in sleept? Dan de mini-borstel ook ideaal. Hij is namelijk ook goed geschikt om gras, zand en ander grof vuil op te zuigen.

Afstofborstel

Natuurlijk zijn er ook gedeeltes van de auto die iets kwetsbaarder zijn dan de achterbank, de hoedenplank of de bijrijderstoel. Denk bijvoorbeeld aan de binnenspiegel of het dashboard. Hier wil je geen krassen op. De afstofborstel is dan ideaal. Deze borstel heeft zachte haren, waardoor je geen krassen kunt maken terwijl je met je auto stofzuiger bezig bent.

Zijn er ook nog een andere opties voor het kopen van een auto stofzuiger?

Zeker. het is ook mogelijk om alleen een kruimeldief te kopen waarmee je jouw auto kan stofzuigen. Je koopt dan alleen een kruimeldief, zonder dat je er een steelstofzuiger bij koopt. Handig, want een kruimeldief is klein van formaat en snoerloos. Je kan er dus gemakkelijk de auto mee stofzuigen. Besef wel dat je hiermee niet het huis kan stofzuigen. Je kan hem dus het beste kopen naast een gewone stofzuiger voor het huis. Op zoek naar de beste kruimeldief? Kijk dan eens in onze lijst van de beste mini stofzuiger modellen van dit moment.