Wat is een parketborstel?

Een parketborstel is een zuigmond waarmee je kwetsbare ondergronden stofzuigt. Een parketborstel heeft zachte borstels aan de onderkant van de zuigmond, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor krassen op de vloer. Bovendien glijdt de zuigmond hierdoor ook gemakkelijker over de grond. Bij een gewone zuigmond gaat dat lastiger.

Voor welke ondergronden is een parketborstel geschikt?

Veel mensen denken dat een parketborstel alleen geschikt is om parketvloeren de stofzuigen. Dit klopt niet. Het is de benaming voor de zuigmond waarmee je, zoals we net aangaven, kwetsbare vloeren stofzuigt. Je kan een parketborstel bijvoorbeeld ook voor de volgende ondergronden gebruiken:

  • Parket
  • Laminaat
  • Vinyl
  • Zeil
  • Marmer

Waarvan is een parketborstel gemaakt?

Een parketborstel is altijd gemaakt van nylon of paardenhaar. De borstels gemaakt van paardenhaar zijn zachter dan de borstels gemaakt van nylon. Je merkt dit echter wel terug in de prijs: de parketborstel met paardenharen is vaak een stukje duurder. Toch zouden we deze altijd aanraden als je thuis een kwetsbare vloer hebt die je moet stofzuigen.

Belangrijk: kijk goed naar de maat van de aansluiting

Een parketborstel wordt niet bij iedere nieuwe stofzuiger standaard meegeleverd. Ben je van plan om een losse parketborstel te kopen? Kijk dan goed naar maat van de aansluiting. Zo voorkom je dat je een parketborstel koopt die niet op de slang van je stofzuiger past. Je hebt universele aansluitingen, die op bijna alle stofzuigers passen en je hebt specifieke aansluitingen speciaal voor een bepaald merk of voor één specifieke breedte van een stofzuigerslang zijn gemaakt.

Handig om te weten: omdat een parketborstel vaak even breed is als een normale zuigmond, kun je er heel snel grote oppervlakken mee stofzuigen.

parketborstel
Parketborstel voor Miele stofzuiger

Gerelateerde artikelen