Beste steelstofzuiger top 3 van 2021

Ben je op zoek naar de beste steelstofzuiger voor bij jou in huis? Dan kunnen we begrijpen dat het lastig is om een goed model te vinden. Misschien heb je nog nooit eerder een steelstofzuiger gekocht, en weet je niet waar je op moet letten bij het maken van de juiste keuze. Dat is ook helemaal niet erg. Veel mensen hebben hier last van. Steelstofzuigers worden namelijk snel populairder. Vooral het afgelopen jaar is het aantal steelstofzuiger-gebruikers erg hard gestegen. Veel mensen stappen voor het eerst over van een normale stofzuiger naar een steelstofzuiger. Het is dan fijn om een overzicht te hebben van de beste steelstofzuiger modellen. Zo kun je een goede keuze maken welke steelstofzuiger het beste bij jou past. Wij hebben daarom de top 3 beste steelstofzuiger voor je op een rijtje gezet, met alle plus- en minpunten.

Top 3 beste steelstofzuiger modellen van dit moment

1. Dyson V11 Absolute steelstofzuiger (beste steelstofzuiger van dit moment)

De allernieuwste uitvoering van Dyson, is zonder twijfel de beste steelstofzuiger die op dit moment verkrijgbaar is. Vind je de zuigkracht van een nieuwe stofzuiger belangrijk? Dan is de Dyson V11 Absolute voor jou ideaal. Je bent trouwens niet de enige die zuigkracht één van de belangrijkste dingen vindt bij het kopen van een nieuwe stofzuiger. Er is niets zo vervelend als een vloer waarbij je drie keer over dezelfde plek moet stofzuigen, waarna je ziet dat er nog steeds vuil ligt. Dit is erg vervelend, maar bij veel oude stofzuigers wél de realiteit. Met de Dyson V11 Absolute steelstofzuiger heb je daar geen last meer van.

Dyson V11 Absolute beste steelstofzuiger

Pluspunten

 • Hoogste zuigkracht van alle steelstofzuigers die Dyson ooit heeft gemaakt
 • 60 minuten achter één stuk stofzuigen
 • Met speciaal HEPA-filter dat ook de kleinere stofdeeltjes opzuigt. Perfect voor mensen met allergie
 • Ook te gebruiken als kruimeldief
 • Met LCD-scherm waarop je ziet hoever de accu nog is opgeladen.
 • Drie verschillende standen om handmatig de zuigkracht te in te stellen

Minpunten

 • Maakt redelijk wat lawaai

2. AEG CX7-2-S360 – Huisdier editie (beste steelstofzuiger voor huisdierhouders)

Heb je een hond of kat die veel haren verliest? En vind je het vervelend dat het met je huidige stofzuiger moeilijk is om vastzittende haren op de bank op te zuigen? Dan is de AEG CX7-2-S360 voor jou de beste keuze. Omdat je er een speciale zuigmond voor huisdierharen bij krijgt, is dit de beste steelstofzuiger voor huisdierhouders.

AEG CX7-2-S360 beste steelstofzuiger voor huisdierhouders

Pluspunten

 • Met speciale zuigmond voor huisdierenhouders
 • 45 minuten achter één stuk stofzuigen
 • Met afklikbare kruimeldief
 • Hoeft slechts vier uur op te laden
 • Met LED verlichting op de zuigmond. Gemakkelijk voor donkere plekken.

Minpunten

 • Heeft geen HEPA-stoffilter. Minder geschikt voor mensen met stofallergie

3. Dyson V8 Absolute steelstofzuiger (beste steelstofzuiger in huis met verschillende vloeren)

Heb je meerdere soorten ondergronden in je huis? Bijvoorbeeld een houten vloer, maar ook vloerbedekking of tapijt? Dan is de Dyson V8 Absolute voor jou de beste steelstofzuiger. Bij deze steelstofzuiger krijg namelijk liefst vijf zuigmonden.

Dyson V8 Absolute

Pluspunten

 • Met fluffy vloerzuigmond: voor het stofzuigen op kwetsbare vloeren (marmer, houten vloeren etc.)
 • Met combizuigmond: voor parket, tapijten en kleden
 • Met gemotoriseerde minizuigmond: voor opzuigen dierenharen
 • Met kierenzuigmond: smal opzetstuk om op moeilijk bereikbare plekjes te komen
 • Met combinatie-accessoire: plumeauborstel en een kleine zuigmond in één
 • Ook als kruimeldief te gebruiken

Minpunten

 • In de maximale zuigstand is de accuduur niet heel erg lang: 7 minuten.

Voordelen steelstofzuiger

Bewegingsvrijheid

Het grote voordeel van een steelstofzuiger is dat je onbeperkte bewegingsvrijheid hebt. Een steelstofzuiger is namelijk snoerloos. Met een snoerloze stofzuiger heb je dus geen last van een snoer waar je rekening mee moet houden. Zo kom je ongehinderd door het hele huis, zonder dat de stekker uit het stopcontact schiet als de snoer te kort is.

Ga maar eens bij jezelf na: er zijn altijd bepaalde plekjes in je huis die je moeilijker kan bereiken met je gewone stofzuiger. Je moet je dan vaak in allerlei bochten wringen om er te komen. Steker in een nieuw stopcontact. Een meubel verschuiven. Dit is een hoop gedoe. En bovendien zorgt het ervoor dat je die plekjes vaak wat sneller laat voor wat het is. Met als vervelende gevolg dat die plekken een stuk viezer worden. Kies je voor één van de beste steelstofzuiger modellen van dit moment? Dan is dit allemaal een stuk gemakkelijker. En hoef je nooit meer te stoeien met een te korte snoer.

Je krijgt er een kruimeldief bij

Een tweede voordeel aan een steelstofzuiger, is dat je er een kruimeldief bij krijgt. Zo kun je zonder al te veel moeite je meubels stofzuigen. Denk bijvoorbeeld aan de bank: met een stofzuiger moet je helemaal het apparaat meesleuren. Met een lichte en compacte kruimeldief ga je even heel snel over de bank heen, waarna je ‘m ook heel snel weer opbergt. In de lijst van onze beste steelstofzuiger types, zijn er twee opties. Bij de beste AEG steelstofzuiger in deze lijst,  klik je de kruimeldief er heel simpel af. Bij de beste Dyson steelstofzuigers in deze lijst, haal je de steel er tussenuit en klik je het motortje op het mondstuk.  

Makkelijk erbij te pakken

Veel mensen die net zijn overgeschakeld van een normale stofzuiger naar een steelstofzuiger, noemen als voordeel dat een steelstofzuiger er gemakkelijker bij te pakken is dan een normale stofzuiger. Een steelstofzuiger is namelijk een stuk compacter, omdat je geen heel apparaat meer hebt. Het motortje zit vaak aan de bovenkant of onderkant van de steel. Hierdoor is de steelstofzuiger gemakkelijker op te bergen op een plek waar je er snel bij kan. Bijvoorbeeld in de keukenkast. Of in de bijkeuken. Je pakt ‘m er hierdoor sneller even bij als je wat kleins moet opzuigen. Bovendien krijg je bij veel van de beste steelstofzuiger types een ophanghaakje, waarmee je de stofzuiger aan de muur kunt ophangen.

Geen kosten meer voor nieuwe stofzuigerzakken

‘Heerlijk. Geen stofzuigerzakken meer kopen.’ Dat is wat veel mensen denken als ze voor het eerst stofbakje van hun steelstofzuiger legen. Een vierde voordeel aan een steelstofzuiger is dat  deze zakloos is. Je hoeft dus niet om de zoveel tijd opnieuw naar de winkel om nieuwe zakken te halen. Dit scheelt tijd, en nog belangrijker: dit scheelt geld. Veel geld. Alle 3 de beste steelstofzuigermodellen uit deze lijst zijn zakloos, dus dat is ideaal. Wil je een gewone zakloze stofzuiger? Ook dan heb je veel keuze.