Beste Rowenta stofzuiger modellen van 2024 [Top 3]

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

De Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691 is op dit moment de beste Rowenta stofzuiger. Na het vergelijken van 19 Rowenta stofzuigers, zijn we tot deze conclusie gekomen. De stofzuiger behaalde de hoogste score vanwege de zuigkracht op harde en zachte ondergronden en vanwege het feit dat de stofzuiger erg stil is tijdens gebruik. De testresultaten met de volledige top 3 beste Rowenta stofzuigers vind je in dit artikel.

19 modellen vergeleken

58 reviews bekeken

ModelOmschrijvingPrijs
1. Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691Beste keuzeBekijk
2. Rowenta X-trem Power Animal Care RO6886Beste voor huisdierhoudersBekijk
3. Rowenta stofzuiger Compact Power RO3733Beste budget keuzeBekijk

Top 3 beste Rowenta stofzuigers van dit moment

1. Rowenta stofzuiger Silence Force Cyclonic RO7691 (beste keuze)

Wil je graag wat vroeger in de ochtend stofzuigen, zodat je de minder leuke klusjes voor de middag hebt gedaan? Maar wil je niet dat de rest van het gezin wakker wordt? Dan is de Silence Force Cyclonic RO7691 voor jou de beste Rowenta stofzuiger. Deze stofzuiger is erg stil en heeft bovendien een sterke zuigkracht op hard én op zachte vloeren. Ideaal in een huis waar je naast een harde vloer, bijvoorbeeld ook een tapijt of vloerkleed hebt.

Beste Rowenta stofzuiger: Silence Force Cyclonic RO7691

Pluspunten

 • Erg stil
 • Sterke zuigkracht op harde vloeren én zachte vloeren
 • Geleverd met liefst 6 opzetstukken, waaronder een car kit voor het stofzuigen van de auto
 • Zakloos
 • Met speciaal HEPA-stoffilter dat ook de kleinere stofdeeltjes uit de lucht haalt. Ideaal voor mensen met bijvoorbeeld hooikoorts.

Minpunten

 • Met 9,4 kilo vrij zwaar

2. Rowenta X-trem Power Animal Care RO6886 (beste keuze voor huisdierhouders)

Heb je een huisdier? Bijvoorbeeld een hond of een kat? Dan is de Rowenta X-trem Power Animal Care RO6886 voor jou de beste Rowenta stofzuiger. Deze stofzuiger wordt namelijk geleverd met een mini-turboborstel, die speciaal is gemaakt om dierenharen op te zuigen. Dit is vooral fijn op plekken zoals de deurmat, de hondenbak en de bank: plekken waar je huisdier vaak ligt en veel haren achterlaat.

Beste Rowenta stofzuiger X-trem Power Animal Care RO6886

Pluspunten

 • Geleverd met een mini-turboborstel, speciaal voor het opzuigen van dierenharen.
 • Een stuk lichter (4,5 kilo) dan de nummer 1 uit deze lijst.
 • Geleverd met 5 opzetstukken.
 • Met speciaal HEPA-stoffilter dat ook de kleinere stofdeeltjes uit de lucht haalt. Ideaal voor mensen met bijvoorbeeld hooikoorts.

Minpunten

 • Stofzuiger heeft een zak. De nummer 1 en 3 uit deze lijst zijn zakloos.

3. Rowenta stofzuiger Compact Power RO3733 (beste keuze voor portemonnee)

Heb je wat minder opbergruimte thuis? Of wil je gewoon gemakkelijk door je huis kunnen manoeuvreren met je Rowenta stofzuiger? Dan is de Rowenta Compact Power RO3733 voor jou de beste keuze. Deze Rowenta stofzuiger is een stuk kleiner en compacter dan de normale uitvoeringen en de nummer 1 en 2 uit deze lijst.

Beste goedkope Rowenta stofzuiger

Plupunten

 • Compact formaat
 • Geleverd met 3 opzetstukken
 • Zakloos

Minpunten

 • Korte snoer

Vergelijking op belangrijkste statistieken


Persoonlijke ervaring met Rowenta stofzuigers

Ik heb zelf 4 Rowenta stofzuigers getest. Persoonlijk vind ik dat Rowenta een erg goede prijs-kwaliteit levert als het gaat om de traditionele stofzuigers die ze produceren en verkopen. Ik ben vooral fan van de zakloze stofzuigers; klein en handzaam, stil in gebruik en zonder al teveel poespas. Dat maakt het wat mij betreft de ideale stofzuiger voor in een appartement of kleiner huis.

Tijdens het testen van de Rowenta RO2932EA

Beste Rowenta stofzuiger volgens expert gebruikers

Beste steelstofzuiger volgens Consumentenbond*Waarom?ScorePrijs
1. Rowenta Silence Force RO7740EAStoot bijna geen stof uit, energiezuinig, stil7,3Bekijk
2. Rowenta Silence Force Allergy+ RO6859EAZuigkracht op harde vloeren, energiezuinig, weinig stofuitstoot7,1Bekijk
3. Rowenta Silence Force RO7457EAZeer energiezuinig, weinig stofuitstoot, bijna geluidloos7,1Bekijk
*In de volledige test zijn door de Consumentenbond 34 verschillende Rowenta stofzuigers vergeleken. We hebben in deze lijst alleen de stofzuigers meegenomen die momenteel verkrijgbaar zijn.

Meer over Rowenta

Rowenta is één van de grotere Europese merken op het gebied van stofzuigen. Toch is het voor veel Nederlanders nog een relatief onbekend stofzuigermerk, net als bijvoorbeeld Bestron. Het is een van oorsprong Duits merk en is al sinds 1909 bezig met het ontwikkelen van praktische, functionele en innovatieve stofzuigers die ook nog eens gebruiksvriendelijk zijn. Wanneer je gaat voor een Rowenta stofzuiger, kun je kiezen tussen een stofzuiger met of zonder zak. Ook zijn er compactere uitvoeringen van de reguliere Rowenta stofzuiger. Tot slot heb je stofzuigers die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met bijvoorbeeld huisdieren of mensen die graag een stille stofzuiger willen. Voor dit laatste ontwikkelde Rowenta een speciale Silence-technologie.