Wat is een meubelzuigmond?

Een meubelzuigmond is een opzetstuk voor een stofzuiger waarmee je heel gemakkelijk meubels kan stofzuigen. Een meubelzuigmond lijkt op een gewone zuigmond waarmee je de vloer stofzuigt, maar is minder breed. Hierdoor is de zuigkracht meer gecentreerd. Daarnaast kun je met een meubelzuigmond  gemakkelijker op lastig bereikbare plekjes komen, zoals tussen de kussens van de bank bijvoorbeeld.

Welke meubels kun je met een meubelzuigmond stofzuigen?

Met een meubelzuigmond kun je eigenlijk alle meubels in je huis stofzuigen. Je bank, stoel, tafel of bed. Maar ook de traptreden in je huis en je auto. Die laatste twee zijn ideaal voor een meubelzuigmond, omdat het plekken zijn waarop je met een brede zuigmond veel minder goed uit de voeten kan.

Goed om te weten: vaak zitten er op een meubelzuigmond twee borstelstrips. Hierdoor beweeg je gemakkelijker over de meubels heen, zonder dat je krassen maakt. Let wel goed op bij kwetsbare meubels, zoals een tafelblad waar gemakkelijk krassen op komen. Hiervoor kun je beter een parketborstel gebruiken, omdat deze borstel zachter is dan die van een meubelzuigmond.

meubelzuigmond

Gerelateerde artikelen