Top 5 Beste kruimeldief modellen 2021

Op zoek naar een kruimeldief? Dan wil je graag de beste kruimeldief die past bij jou en je huis. In de veelheid aan keuzemogelijkheden kunnen we voorstellen dat het lastig is om een goede keuze te maken. Zo moet je bijvoorbeeld kijken naar zuigkracht, accuduur en natuurlijk prijs. Allemaal overwegingen. Je stelt jezelf dan ook verschillende vragen: Is de duurste kruimeldief altijd de beste kruimeldief? Wat is het beste merk? Begrijpelijke vragen. Wij helpen je in dit artikel dan ook een beetje op weg. We hebben de top 5 beste kruimeldieven van dit moment voor je op een rijtje gezet.

Beste kruimeldief top 5 van dit moment

1. Bosch BHN1840L Move (beste kruimeldief volgens gebruikers)

Wil je gaan voor de kruimeldief die door gebruikers het beste wordt beoordeeld vanwege zijn zuigkracht, duurzaamheid en goede prijs-kwaliteitverhouding? Dan is de Bosch BHN1840L Move voor jou de beste kruimeldief. Volgens gebruikers is dit de beste kruimelzuiger van het moment.

Bosch BHN1840L Move beste kruimelzuiger

Pluspunten

 • Met deze kruimeldief zuig je tot 40 minuten achter elkaar. Dit is erg lang.
 • Goede zuigkracht
 • Licht van gewicht
 • Compact model
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten

 • Niet geschikt voor het opzuigen van vloeistoffen

2. Black+Decker DVA325JP07-QW (beste keuze voor huisdierhouders)

Heb je een huisdier thuis? Een hond, kat, of misschien wel een ander huisdier dat door het huis loopt? Dan is de Black+Decker DVA325JP07-QW voor jou de beste kruimeldief. Bij deze kruimeldief krijg je namelijk een gemotoriseerde dierenborstel, waarmee je heel gemakkelijk de haren van je huisdier opzuigt van bijvoorbeeld de bank, de mat of misschien wel je bed. Dierenharen klitten vaak vast. De gemotoriseerde borstel zuigt deze haren met een versterkte kracht op.

Beste kruimelzuiger

Pluspunten

 • Met gemotoriseerde dierenborstel voor het opzuigen van dierenharen
 • Groot stofbakje (0,5 liter)
 • Met speciaal filter dat een frisse geur verspreidt

Minpunten

 • Redelijk groot voor een kruimeldief

3. Dyson V7 Trigger (beste zuigkracht)

Hecht je vooral waarde aan de zuigkracht van je kruimeldief? Dan is de Dyson V7 Trigger voor jou de beste keuze. De technologie van Dyson ligt net een stukje voor op die van de andere merken in deze lijst. Dat zie je niet alleen aan de steelstofzuigers die Dyson op dit moment maakt, maar ook aan de kruimeldieven die ze op de markt hebben.

Dyson V7 Trigger beste kruimeldief

Pluspunten

 • Zeer sterke zuigkracht
 • Met deze kruimeldief zuig je tot 30 minuten achter elkaar. Dit is lang
 • Groot stofbakje

Minpunten

 • Redelijk prijzig. Maar dan heb je ook de kruimeldief met de beste zuigkracht.  

4. BLACK+DECKER PD1420LP-QW (beste kruimeldief voor stofzuigen moeilijke plekken)

Heb je in je huis veel moeilijk bereikbare plekjes? Denk aan hoge of jaloezieën. Dan is de BLACK+DECKER PD1420LP-QW voor jou de beste kruimelzuiger. Deze kruimeldief wordt namelijk geleverd met een speciale slang, waarmee je ook de moeilijkere plekjes kan stofzuigen. Bij de normale kruimeldief kun je tegen het probleem aanlopen dat het apparaat te breed is om op smalle plekjes te komen. Denk aan de plekken tussen de kussens van je bank. Daar heb je bij deze kruimelzuiger geen last van.

beste kruimeldief voor bereiken moeilijke plekken

Pluspunten

 • Met speciale slang om ook bij moeilijk gelegen plekjes te kunnen
 • Goede zuigkracht
 • Grootste stofbakje in deze lijst (0,6 liter)

Minpunten

 • Vanwege slang die erbij zit is deze kruimeldief iets minder compact.

5. Philips MiniVac FC6149/01 (beste kruimeldief voor gebruik in de auto)

Wil je jouw kruimeldief ook graag in de auto gebruiken? Dan is de Philips MiniVac FC6149/01 de beste kruimeldief voor jou. Bij deze kruimeldief krijg je namelijk een autostekker, waarmee je ‘m in de auto kan opladen. Zo hoef je niet moeilijk te doen met je stofzuiger, waarvan de snoer bijna altijd te kort is als je jouw auto wilt stofzuigen. Bovendien hoef je op deze manier niet meer een heel apparaat naar buiten te sleuren.

Beste kruimeldief voor in de auto

Pluspunten

 • Geleverd met speciale autostekker
 • Je krijgt er meerdere opzetstukken bij, waaronder een slang
 • Compact model

Minpunten

 • Is met een volle accu maar 11 minuten achter elkaar te gebruiken. Dit is een stuk minder lang dan de andere kruimelzuigers in deze lijst.   

Hoe werkt een kruimeldief precies?

Een kruimeldief is een handstofzuiger zonder snoer. Je gebruikt ‘m om kleinere oppervlaktes schoon te maken. Denk hierbij aan de tafel, stoelen, de bank of andere meubels. Maar denk ook aan plekken zoals het aanrecht of de vensterbank. Nadat je de kruimeldief gebruikt hebt, laad je deze op aan een oplaadstation. Op deze manier zorg je ervoor dat de kruimelzuiger altijd klaar is om te gebruiken. Vrijwel alle kruimeldieven hebben een stofbakje waarin het opgezogen stof wordt opgevangen. Is het stofbakje vol? Dan klik je deze los en leeg je ‘m gemakkelijk in de afvalbak. Tot slot klik je het bakje terug en kun je weer verder met stofzuigen. 

Waarom zou je kiezen voor een kruimeldief?

Het is gemakkelijk
Voor veel mensen is dit de belangrijkste overweging bij het kopen van een kruimeldief. Het is ontzettend handig om een kruimeldief naast je stofzuiger te hebben. Voor de kleine klusjes, bijvoorbeeld als er plaatselijk wat vuil op de grond ligt. Of als er kruimels op de bank liggen. Je pak de kruimelzuiger er heel snel bij en legt ‘m ook weer heel snel weg. Kies je één van de beste kruimeldief modellen van dit moment? Dan ben je ervan verzekerd dat de zuigkracht goed is. Zo hoef je niet meerdere keren over dezelfde plek heen waar het vuil ligt.

Je komt op plekken waar je anders moeilijk bij kunt
Vind je het ook zo onhandig om met je gewone stofzuiger stof van je meubels te halen? Je moet het apparaat nogal eens met de slang mee omhoog trekken. Dit is zwaar, en bovendien niet goed voor je stofzuiger. Met een lichte en compacte kruimeldief hoef je niet zwaar te tillen en ben je verantwoord bezig. Zo kom je heel handig op moeilijke plekken, zoals bovenop de kast, tussen de jaloezieën of achter het bed.

Simpel schoon te maken en te houden
De 5 beste kruimeldief modellen uit deze lijst zijn allemaal zakloos. Dit betekent dat ze een stofbakje hebben die eruit klikt en heel simpel omgooit in de afvalbak. Even het bakje spoelen en klaar is kees. Bij het losmaken van een stofzuigerzak komt er regelmatig een hele stofwolk vrij, waardoor je weer opnieuw kunt beginnen met stofzuigen.

Wat is het beste merk kruimeldief?

De kruimeldieven van Dyson hebben over het algemeen de beste zuigkracht, waar Black + Decker weer uitblinkt in het breedste en meest gevarieerde assortiment kruimeldieven. Ook de kruimelzuigers van Bosch en Philips zijn het benoemen waard. Deze merken hebben een kleiner assortiment, maar hebben beide één of twee modellen waarmee ze uitblinken.

Gerelateerde artikelen