Beste kruimeldief 2024 [Top 8]

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Op zoek naar een kruimeldief? Wij hebben 256 kruimeldieven vergeleken, 13 kruimeldieven getest en 181 reviews bestudeerd. Hieruit is een volledige top 10 naar voren gekomen met de beste kruimeldieven van dit moment. De beste kruimeldief is de BLACK+DECKER PD1420LP-QW. Deze kruimeldief komt het beste uit onze test vanwege het sterke zuigvermogen en het feit dat deze kruimeldief een handige slang heeft, waardoor je gemakkelijk op ieder plekje kunt komen. Hieronder vind je de volledige top 10 met plus- en minpunten per kruimelzuiger.

256 modellen vergeleken

181 reviews bekeken

ModelOmschrijvingPrijs
1.BLACK+DECKER PD1420LP-QWBeste keuze voor moeilijk bereikbare plekkenBekijk
2. Black+Decker DVA325JP07-QWBeste keuze voor huisdierhoudersBekijk
3. JAP Tornado S3Beste keuze voor nat en droog stofzuigenBekijk
4. Philips MiniVac FC6149/01Beste kruimeldief voor gebruik in autoBekijk
5. Rowenta X-Touch AC9736Beste lichtgewicht optieBekijk
6. BLACK+DECKER NVC115WA-QWBudget keuzeBekijk
7. Eziclean Blaster F130Lichtgewicht keuzeBekijk
8. Princess 339490 RapidoBeste kruimelzuiger met steelBekijk

Beste kruimeldief top 8 van dit moment

1. BLACK+DECKER PD1420LP-QW (beste kruimeldief voor stofzuigen moeilijke plekken)

Heb je in je huis veel moeilijk bereikbare plekjes? Denk bijvoorbeeld aan hoge vensterbanken of jaloezieën. Dan is de BLACK+DECKER PD1420LP-QW voor jou de beste kruimelzuiger. Deze kruimeldief wordt namelijk geleverd met een speciale slang, waarmee je ook de moeilijkere plekjes kan stofzuigen. Bij de normale kruimeldief kun je tegen het probleem aanlopen dat het apparaat te breed is om op smalle plekjes te komen. Denk aan de plekken tussen de kussens van je bank. Daar heb je bij deze kruimelzuiger geen last van.

Beste kruimeldief voor moeilijk bereikbare plekken

Pluspunten

 • Met speciale slang om ook bij moeilijk gelegen plekjes te kunnen
 • Goede zuigkracht
 • Grootste stofbakje in deze lijst (0,6 liter)

Minpunten

 • Vanwege slang die erbij zit is deze kruimeldief iets minder compact.

2. Black+Decker DVA325JP07-QW (krachtige kruimeldief voor huisdierhouders)

Heb je een huisdier thuis? Een hond, kat, of misschien wel een ander huisdier dat door het huis loopt? Dan is de Black+Decker DVA325JP07-QW voor jou de beste kruimeldief. Bij deze kruimeldief krijg je namelijk een gemotoriseerde dierenborstel, waarmee je heel gemakkelijk de haren van je huisdier opzuigt van bijvoorbeeld de bank, de mat of misschien wel je bed. Dierenharen klitten vaak vast. De gemotoriseerde borstel zuigt deze haren met een versterkte kracht op.

Beste kruimelzuiger

Pluspunten

 • Met gemotoriseerde dierenborstel voor het opzuigen van dierenharen
 • Groot stofbakje (0,5 liter)
 • Met speciaal filter dat een frisse geur verspreidt

Minpunten

 • Redelijk groot voor een kruimeldief

3. JAP Tornado S3  (beste keuze voor nat en droog stofzuigen)

Wil je niet alleen droog vuil, maar ook nat vuil opzuigen? Dan is de JAP Tornado S3 voor jou de beste kruimelzuiger. Stoot iemand bijvoorbeeld een glas drinken om? Of komt er iemand met nat vuil het huis binnengelopen? Dan pak je deze kruimeldief er heel snel bij om plaatselijk het droge of natte vuil op te zuigen. De kruimeldief wordt geleverd met liefst 5 verschillende zuigmonden, zodat je op iedere plek uit de voeten kunt. Op meubels, de vloer, maar ook in de auto of de hondenmand.

JAP Tornado S3 beste kruimeldief nat vuil

Pluspunten

 • Droog én nat vuil stofzuigen
 • Geleverd met 5 zuigmonden (inclusief speciale zuigmond voor dierenharen)
 • Groot stofbakje (0,5 liter)

Minpunten

 • Minder bekend merk

4. Philips MiniVac FC6149/01 (beste kruimeldief voor gebruik in de auto)

Wil je jouw kruimeldief ook graag in de auto gebruiken? Dan is de Philips MiniVac FC6149/01 de beste kruimeldief voor jou. Bij deze kruimeldief krijg je namelijk een autostekker, waarmee je ‘m in de auto kan opladen. Zo hoef je niet moeilijk te doen met je stofzuiger, waarvan de snoer bijna altijd te kort is als je jouw auto wilt stofzuigen. Bovendien hoef je op deze manier niet meer een heel apparaat naar buiten te sleuren.

Beste kruimeldief voor in de auto

Pluspunten

 • Geleverd met speciale autostekker
 • Je krijgt er meerdere opzetstukken bij, waaronder een slang
 • Compact model

Minpunten

 • Is met een volle accu maar 11 minuten achter elkaar te gebruiken. Dit is een stuk minder lang dan de andere kruimelzuigers in deze lijst.   

5. Rowenta X-Touch AC9736 (beste lichtgewicht kruimeldief)

Wil je graag een kruimeldief die licht van gewicht is? Bijvoorbeeld omdat je minder kracht hebt in je armen. Of omdat je het simpelweg fijn vindt om niet zwaar te hoeven tillen wanneer je huishoudklusjes doet. Dan is de Rowenta X-Touch AC9736 voor jou de beste kruimelzuiger. Met een gewicht van 800 gram, is dit de lichtste kruimeldief uit dit lijstje. Ter vergelijking: de meeste kruimeldieven wegen tenminste 1 kilogram. Het smalle formaat zorgt ervoor dat er geen overbodige onderdelen op de kruimeldief zitten, waardoor die dus ook lekker licht blijft. Ook handig: de kruimeldief wordt geleverd met een fijn oplaadstation waar je ‘m na gebruik gemakkelijk in zet.

Rowenta X-Touch AC9736

Pluspunten

 • Erg licht van gewicht (800 gram)
 • Met handig oplaadstation

Minpunten

 • Gaat per volle accu slechts 10 minuten mee
 • Klein opvangbakje (0,2 liter)

6. BLACK+DECKER NVC115WA-QW (beste goedkope kruimelzuiger)

Wil je een nieuwe kruimeldief, maar wil je tegelijkertijd ook op je budget letten? Dan is de BLACK+DECKER NVC115WA-QW voor jou de beste optie. De NVC115WA-QW is aanzienlijk goedkoper dan de andere kruimeldieven uit deze lijst, maar biedt voor zijn prijs prima zuigprestaties. Een ander groot voordeel aan deze kruimeldief, is dat die erg stil is. Dit is niet alleen fijn voor jezelf tijdens het stofzuigen, maar ook voor de mensen in je omgeving.

BLACK+DECKER NVC115WA-QW

Pluspunten

 • Goedkoop
 • Stil tijdens gebruik

Minpunten

 • Gaat per volle accu slechts 10 minuten mee
 • Het duurt relatief lang voordat de accu volledig is opgeladen (+/- 10 uur)

7. Eziclean Blaster F130 kruimeldief

Heb je in je huis veel plekjes waar je met een grote stofzuiger moeilijk bij kunt? Bijvoorbeeld de plekken tussen de kussens van de bank, tussen de muur en de kast of onder bepaalde meubels? Dan is de Eziclean Blaster F130 voor jou een goede kruimeldief. Vanwege zijn smalle model kom je er heel gemakkelijk mee op plekken die met een normale stofzuiger of kruimeldief moeilijk te bereiken zijn. Daarnaast krijg je er ook nog een verlengstuk bij, waarmee je in staat bent om ook hoger gelegen plekjes te stofzuigen, zonder dat je een heel apparaat de lucht in moet tillen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk de bovenkant van de kast stofzuigen. We kunnen je verzekeren: daar ligt vrijwel altijd een flinke hoop stof. #sponsored

Eziclean Blaster F130 kruimeldief

Pluspunten

 • Smal model: ideaal voor moeilijk bereikbare plekken
 • Licht van gewicht
 • Geleverd met 3 zuigmonden (standaard zuigmond, meubelzuigmond en brede zuigmond met verlengstuk voor hoger gelegen plekken)
 • Met Hepa 13 filter: fijn voor mensen met stofallergie
 • Geleverd met handig opbergstation

Minpunten

 • Niet mogelijk om vloeistoffen op te zuigen
 • Maakt aardig wat geluid

8. Princess 339490 Rapido (beste kruimeldief met steel)

Wil jij met je kruimeldief ook kunnen stofzuigen? Kies dan voor de Princess 339490 Rapido. Deze kruimeldief met steel biedt je de mogelijkheid je kruimelzuiger in 1 minuut om te bouwen tot een steelstofzuiger, waarmee je ook gemakkelijk de vloer stofzuigt. Zo heb je het beste van beide. Ook fijn: deze kruimeldief met steel is ook nog eens erg goed betaalbaar. Win-win dus wat ons betreft.

Pluspunten

 • Om te bouwen tot steelstofzuiger
 • Met speciaal HEPA-filter dat ook de kleinere stofdeeltjes opzuigt
 • Licht van gewicht: 2,5 kg
 • Zakloos

Minpunten

 • De zuigkracht wordt een stukje minder wanneer je de steel ertussen plaatst

Vergelijking kruimelzuigers op belangrijkste statistieken

* Deze kruimeldieven hebben maar één zuigstand

* Deze kruimeldieven hebben maar één zuigstand


Eigen ervaring met kruimeldieven

Ik heb zelf 13 kruimeldieven getest en heb hierdoor een paar inzichten op gedaan die ik graag met je wil delen. 3 van de 13 geteste kruimeldieven waren van het merk Black & Decker. Dit merk is absoluut mijn favoriet vanwege de sterke zuigkracht en de functionele vormgeving van de modellen.

Verder vind ik persoonlijk een kruimeldief met een handvat fijner dan een kruimeldief met een staaf. Een handvat ligt wat mij betreft echt een stukje comfortabeler in de hand, wat het stofzuigen gemakkelijker maakt. Tot slot is het belangrijk om goed te kijken wat de accuduur is van de kruimeldief. Bij twee modellen die ik testte, was de accu binnen 2 minuten al leeg. Goed om te weten: de beschreven accuduur is vaak hoger dan de daadwerkelijke accuduur. Houd hier dus rekening mee.

Testen met Eziclean Blaster F130
Eén van de zelf geteste kruimeldieven: de Eziclean Blaster F130

Veelgestelde vragen

Wat is de best geteste kruimeldief?

Omdat de Consumentenbond geen kruimeldieven test, hebben we bij het bepalen van de best geteste kruimeldief naar ervaringen en reviews van gebruikers gekeken. Hierbij hebben we het gemiddelde cijfer op basis van alle beoordelingen als leidraad gepakt. Op Coolblue is de beste beoordeelde kruimeldief de Rowenta X-Touch AC9736. Deze kruimelzuiger krijgt een 8,5 en wordt vooral goed beoordeeld op zuigkracht en gebruiksgemak vanwege het compacte model. Op Bol.com komt de JAP Tornado S3 het beste uit de test. Deze kruimeldief krijgt een 9,2 en wordt vooral goed beoordeeld op zuigkracht en het aantal meegeleverde opzetstukken (zuigmonden). Op Coolblue zijn er 22 kruimeldieven meegenomen in de vergelijking. Op Bol.com zijn er liefst 344 kruimeldieven meegenomen in de vergelijking.

Best beoordeelde kruimeldieven

Hoe werkt een kruimeldief precies?

Een kruimeldief is een handstofzuiger zonder snoer. Je gebruikt ‘m om kleinere oppervlaktes schoon te maken. Denk hierbij aan de tafel, stoelen, de bank of andere meubels. Maar denk ook aan plekken zoals het aanrecht of de vensterbank. Nadat je de kruimeldief gebruikt hebt, laad je deze op aan een oplaadstation. Op deze manier zorg je ervoor dat de kruimelzuiger altijd klaar is om te gebruiken. Vrijwel alle kruimeldieven hebben een stofbakje waarin het opgezogen stof wordt opgevangen. Is het stofbakje vol? Dan klik je deze los en leeg je ‘m gemakkelijk in de afvalbak. Tot slot klik je het bakje terug en kun je weer verder met stofzuigen. 

Waarom zou je kiezen voor een kruimeldief?

Het is gemakkelijk
Voor veel mensen is dit de belangrijkste overweging bij het kopen van een kruimeldief. Het is ontzettend handig om een kruimeldief naast je stofzuiger te hebben. Voor de kleine klusjes, bijvoorbeeld als er plaatselijk wat vuil op de grond ligt. Of als er kruimels op de bank liggen. Je pak de kruimelzuiger er heel snel bij en legt ‘m ook weer heel snel weg. Kies je één van de beste kruimeldief modellen van dit moment? Dan ben je ervan verzekerd dat de zuigkracht goed is. Zo hoef je niet meerdere keren over dezelfde plek heen waar het vuil ligt.

Je komt op plekken waar je anders moeilijk bij kunt
Vind je het ook zo onhandig om met je gewone stofzuiger stof van je meubels te halen? Je moet het apparaat nogal eens met de slang mee omhoog trekken. Dit is zwaar, en bovendien niet goed voor je stofzuiger. Met een lichte en compacte kruimeldief hoef je niet zwaar te tillen en ben je verantwoord bezig. Zo kom je heel handig op moeilijke plekken, zoals bovenop de kast, tussen de jaloezieën of achter het bed.

Simpel schoon te maken en te houden
De 5 beste kruimeldief modellen uit deze lijst zijn allemaal zakloos. Dit betekent dat ze een stofbakje hebben die eruit klikt en heel simpel omgooit in de afvalbak. Even het bakje spoelen en klaar is kees. Bij het losmaken van een stofzuigerzak komt er regelmatig een hele stofwolk vrij, waardoor je weer opnieuw kunt beginnen met stofzuigen.

Fijn voor in de auto
Ga je een kruimelzuiger kopen? Besef dan dat je ‘m ook heel gemakkelijk buitenshuis kunt gebruiken. Bijvoorbeeld in de auto. Omdat een kruimeldief een accu heeft en niet te groot is, kom je in de auto heel simpel op plekken waar je anders moeilijk bij kunt. Maar ook voor het schoonzuigen van een achterbank is een kruimeldief ideaal. Vooral als je kinderen vaak op de achterbank zitten en de achterbank vol ligt met kruimels en haren.

Wat is het beste merk kruimeldief?

De kruimeldieven van Dyson hebben over het algemeen de beste zuigkracht, waar Black + Decker weer uitblinkt in het breedste en meest gevarieerde assortiment kruimeldieven. Ook de kruimelzuigers van Bosch en Philips zijn het benoemen waard. Deze merken hebben een kleiner assortiment, maar hebben beide één of twee modellen waarmee ze uitblinken.

Wanneer spreken we van een krachtige kruimeldief?

Een krachtige kruimeldief is een kruimeldief met een goede zuigkracht. Veel mensen kijken naar het vermogen van de kruimeldief (Watt) om te bepalen of het een krachtige kruimeldief is. Gedeeltelijk geeft dit wel een indicatie van de zuigkracht, maar er zijn veel meer factoren die bepalen of de kruimeldief een sterke zuigkracht heeft.

Zo is de zuigmond bijvoorbeeld erg belangrijk als het gaat om zuigkracht. Heb je een zuigmond die maar gedeeltelijk de ondergrond raakt die je stofzuigt? Bijvoorbeeld omdat je met een te brede zuigmond de smalle leuning van een stoel stofzuigt? Dan daalt de zuigkracht flink. Dit komt doordat de kruimeldief dan veel zuigkracht verliest aan het stuk dat niet met de grond verbonden is.  

Tot slot is het goed om te kijken naar de accu die in de kruimeldief zit. Ook dit is een belangrijke pijler als je op zoek bent naar een krachtige kruimeldief.

Voor welke accu moet ik kiezen?

Bij het kopen van een kruimeldief, is het ook handig om kort stil te staan bij de batterijsterkte waar je voor kiest. Over het algemeen worden er in kruimeldieven twee verschillende accu’s gebruikt:

– Een Lithium-ion (Li-ion) accu of;
– Een Nikkel Metaal Hybride (NiMH) accu

Een kruimeldief met een Lithium-ion accu levert over het algemeen betere prestaties dan een kruimeldief met NiMH-accu. Ze laden sneller op, verbruiken minder energie, gaan minder snel leeg en hebben een wat betere zuigkracht. Maar je betaalt hier logischerwijs ook meer voor. Koop je een kruimeldief met een NiMH-accu? Dan ben je vaak voordeliger uit. Goed om te weten: het opladen van de volledige accu duurt vaak 3 tot 16 uur.

Hoe kun je met een kruimeldief aan één stuk stofzuigen?

Een accu gaat in de meeste gevallen 10 tot 40 minuten aan één stuk mee, waarbij gezegd moet worden dat veel kruimeldieven in de praktijk de 30 minuten niet halen. Vooral wanneer je de kruimeldief op een hogere zuigstand zit. Zo gaat een kruimeldief in de turbostand vaak niet langer dan 10 minuten mee. Vrijwel alle kruimeldieven worden geleverd met een oplaadstation die je aan de want hangt of op een goed bereikbare plek neerzet. Op deze manier kun je tussen het stofzuigen door de kruimeldief gemakkelijk opladen.

Kan ik zelf iets doen aan de zuigkracht van mijn kruimeldief?

Ja, dat kan zeker. Zorg ervoor dat je het stofbakje van de kruimeldief leegt voordat deze helemaal vol is. Is het stofbakje vol en ga je stofzuigen? Dan vermindert de zuigkracht vaak flink. Heb je een steel kruimeldief? Let er dan goed op dat er niets in de steel vast blijft zitten. Ook dit kan namelijk de zuigkracht verminderen.


Andere testuitslagen

Haus & Garten Test
4 kruimeldieven getest
Datum: 10/2019

#1 Philips FC6148/01

Consumentenbond
11 kruimeldieven getest
Datum: 11/2023

#1 Shark WV200EU


Gerelateerde artikelen