Top 3 snoerloze stofzuiger modellen van 2021

Een snoerloze stofzuiger is helemaal hip. Veel mensen stappen de laatste jaren over van een stofzuiger met snoer naar een stofzuiger zonder snoer. Waarom? Dat is vrij simpel. Met een snoerloze stofzuiger heb je onbeperkte bewegingsvrijheid. Je kunt dus overal heel gemakkelijk bij. Ook bij dat vervelende hoekje waar je normaal amper bij kan, omdat de draad te kort is. Wij hebben de top 3 snoerloze stofzuiger modellen van 2021 voor je op een rijtje gezet. Zo kun je goed bekijken welke stofzuiger zonder snoer het beste past bij jou. En bij het huis waarin je stofzuigt.

De 3 beste snoerloze stofzuigers van dit moment

1. Dyson V11 Absolute snoerloze stofzuiger (beste keuze)

Is de zuigkracht van je nieuwe snoerloze stofzuiger voor jou erg belangrijk? En wil je de beste stofzuiger zonder snoer die er op dit moment is? Dan kun je het beste kiezen Dyson V11 Absolute. Dit is namelijk de sterkste snoerloze stofzuiger die op dit moment te koop is.

Dyson V11 Absolute snoerloze stofzuiger

Pluspunten

 • Hoogste zuigkracht van alle steelstofzuigers die Dyson ooit heeft gemaakt
 • Een uur aan één stuk stofzuigen. Tijd genoeg voor het hele huis.
 • Met speciaal HEPA-filter dat ook de kleinere stofdeeltjes opzuigt. Ideaal voor mensen met allergie
 • Gemakkelijk om te toveren tot kruimelzuiger
 • Geleverd met liefst 6 zuigmonden
 • Met LCD-scherm waarop je ziet hoever de accu nog is opgeladen.
 • Mogelijkheid om zowel automatisch als handmatig de zuigkracht te regelen.

Minpunten

 • Prijzig, maar den heb je wel de beste snoerloze stofzuiger die er op dit moment is.
 • Maakt aardig wat lawaai

Hoe werkt de Dyson V11 Absolute?


2. Dyson V8 Absolute stofzuiger zonder snoer (beste keuze bij verschillende soorten vloeren in huis)

Heb je meerdere type vloeren in je huis? Bijvoorbeeld parket en een tapijt op de begane grond, en vloerbedekking op de eerste verdieping? Dan is de Dyson V8 Absolute voor jou ideaal. Deze snoerloze stofzuiger wordt geleverd met 5 extra zuigmonden, die allemaal geschikt zijn voor een eigen type vloer of doeleinde. Het voordeel ten opzichte van de Dyson V11 Absolute is dat de prijs een stuk aantrekkelijker is. Nadeel ten opzichte van de Dyson V11 is dat hij niet 60, maar 40 minuten achter elkaar stofzuigt. Ook zitten er geen extra’s op, zoals een LCD-scherm en een zuigmond om automatisch de zuigkracht te regelen.

Dyson V8 Absolute stofzuiger zonder snoer

Pluspunten

 • Voordeliger dan de Dyson V11 Absolute
 • Met speciaal HEPA-filter dat ook de kleinere stofdeeltjes opzuigt. Ideaal voor mensen met allergie
 • Met de Fluffy zuigmond maak je kwetsbare vloeren schoon (marmer, houten vloeren etc.)
 • De combizuigmond gebruik je voor parket, tapijten en kleden
 • Naast de Fluffy- en combizuigmond, krijg je er nog eens 3 mondstukken bij (turboborstel voor dierenharen, kierenzuigmond voor smalle plekjes en plumeauborstel voor kwetsbare meubels) minizuigmond voor het opzuigen dierenharen.
 • Ook als kruimeldief te gebruiken

Minpunten

 • Maakt aardig wat lawaai
 • Je kan er in de maximale zuigmodus maar hooguit 10 minuten mee stofzuigen

Hoe werkt de Dyson V8 Absolute?


3. Princess 339490 Rapido snoerloze stofzuiger (beste keuze voor portemonnee)

Wil je een degelijke stofzuiger zonder snoer? Maar wil je wel een beetje op je budget letten? Dan is de Princess 339490 Rapido voor jou de beste keuze. Deze snoerloze stofzuiger wordt het beste beoordeeld door gebruikers in de iets lagere prijsklasse.

Princess 339490 Rapido snoerloze stofzuiger

Pluspunten

 • Met speciaal HEPA-filter dat ook de kleinere stofdeeltjes opzuigt
 • In 4 uur volledige opgeladen
 • Met afklikbare kruimeldief

Minpunten

Hoe werkt de Princess 339490 Rapido?


Wat zijn de voordelen van een snoerloze stofzuiger?

Onbeperkte bewegingsvrijheid

Het allergrootste voordeel aan een snoerloze stofzuiger is dat je onbeperkte bewegingsvrijheid hebt. Je kan alle plekken in het huis gemakkelijk bereiken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de stekker op een bepaald moment uit het stopcontact schiet omdat de draad te kort is. Voor veel mensen is dit een groot irritatiepunt. Vooral omdat het er vaak voor zorgt dat je bepaalde moeilijk bereikbare plekjes in het huis gemakkelijker laat voor wat het is. Zo wordt het er viezer en viezer. En dat wil je niet in een huis dat voor de rest gewoon netjes en schoon is.

Nooit meer wisselen van stopcontact

Een ander voordeel aan een snoerloze stofzuiger is het feit dat je niet in iedere nieuwe kamer waar je stofzuigt van stopcontact hoeft te wisselen. Veel mensen vinden het vervelend dat ze in iedere nieuwe ruimte weer een nieuw stopcontact moeten zoeken om de stekker in te stoppen. Regelmatig zit het stopcontact verstopt achter een bank of een ander meubel, waardoor je er niet snel bij kan. Met een snoerloze stofzuiger heb je hier geen last van, omdat die op een accu werkt. Zo kun je het hele huis stofzuigen zonder dat je maar één keer een stekker in het stopcontact hoeft te stoppen.

Geen hinder van een snoer in het huis

Herken je dat? Je bent aan het stofzuigen, iemand uit je gezin komt de kamer in en struikelt over de snoer, omdat hij er niet bij stilstond dat je aan het stofzuigen was. Deze verhalen horen we vooral terug bij ouders met jongere kinderen. Die denken daar nog niet zo goed bij na. Logisch ook. Maar je wilt voorkomen dat ze een flinke val maken en zich bezeren. Een stofzuiger zonder snoer neemt dit gevaar weg.

Gerelateerde artikelen