Beste Samsung zakloze stofzuiger 2024 [Top 3]

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Wat is de beste Samsung stofzuiger van dit moment? Wij hebben een test voor je gedaan: we vergeleken 14 stofzuigers, bestudeerden 41 gebruikersbeoordelingen en hebben 3 Samsung stofzuigers getest. Hieruit kwam naar voren dat de Samsung VC4100 de beste Samsung stofzuiger van dit moment is, vanwege het gebruiksgemak en de sterke zuigkracht op harde vloeren. De volledige top 3 uit de test vind je in dit artikel.

14 modellen vergeleken

41 reviews bekeken

ModelOmschrijvingPrijs
1. Samsung stofzuiger VC4100Beste voor mensen met allergieBekijk
2. Samsung VC07M3110VB/ENBeste compacte modelBekijk
3. Samsung POWERbot Boost Beste keuze voor gemakszoekerBekijk

De 3 beste Samsung stofzuigers van 2022

1. Samsung stofzuiger VC4100 (beste keuze voor mensen met allergie)

Heb je iemand in je gezin die allergisch of gevoelig is voor stof? Bijvoorbeeld vanwege een allergie voor huisstofmijt of allergenen? Dan is de Samsung VC4100 voor jou de beste zakloze Samsung stofzuiger. Deze stofzuiger heeft namelijk een speciaal filter dat zelfs de kleinste stukjes stof vasthoudt. Hierdoor komen deze niet weer terug in de lucht, zoals je wel regelmatig bij andere stofzuigers ziet.

Samsung stofzuiger VC4100 Anti

Belangrijkste functie

 • Deze Samsung zakloze stofzuiger heeft een speciaal HEPA-filter dat ook hele kleine stofdeeltjes opzuigt en vasthoudt. Zo blaast dit model alleen schone lucht uit. Dit is dus een ideale stofzuiger als je iemand in je gezin hebt met een (stof)allergie.

Pluspunten

 • Stofbakje met één druk op de knop te legen.
 • Speciaal rooster dat vuil en haren tegenhoudt. Voorkomt verstopping.
 • Comfortabel handvat bovenop de steel.
 • Extra goede prestaties op harde vloeren (parket, gietvloer etc.).

Minpunten

 • Opvangbak stof is niet erg groot.

2. Samsung stofzuiger VC07M3110VB/EN (beste keuze bij voorkeur voor compact model)

Wil je een Samsung stofzuiger die lekker klein en compact is? Omdat je het bijvoorbeeld niet fijn vindt niet met zo’n groot apparaat door het huis te sleuren? Of omdat je de kracht niet hebt om een zware stofzuiger achter je aan te slepen? Dan is de Samsung VC07M3110VB/EN voor jou de beste Samsung stofzuiger zonder zak. Dit model is super compact (tenminste 22% kleiner dan een normale stofzuiger) en daarom gemakkelijk te verplaatsen als je eenmaal aan het stofzuigen bent. Zo blijf je niet haken als je een keer met je stofzuiger door een smal stukje binnen je huis moet. En je tilt ‘m gemakkelijk mee de trap op.

Samsung stofzuiger VC07M3110VB/EN

Belangrijkste functie

 • Klein en compact model: 27 cm x 23 cm x 41 cm (breedte x lengte x diepte)

Pluspunten

 • Licht van gewicht.
 • Grote wielen.
 • Stofbakje met één druk op de knop te legen.
 • Speciaal rooster dat vuil en haren tegenhoudt. Voorkomt verstoppingen.

3. Samsung POWERbot Boost robotstofzuiger (beste keuze voor gemakszoeker)

Wil je het huis stofzuigen zonder dat je zelf er zelf maar iets voor hoeft te doen? Bijvoorbeeld omdat je weinig tijd hebt? Of omdat je stofzuigen gewoon heel saai vindt? Dan is de Samsung POWERbot Boost voor jou de beste keuze. Je drukt op de knop, en deze Samsung robotstofzuiger doet vervolgens al het werk voor jou. De robotstofzuiger merkt door middel van intelligente sensoren waar in het huis en op welke ondergrond hij zich bevindt. Hier past de Samsung robotstofzuiger zijn zuigkracht op aan, zodat er op iedere ondergrond hoge prestaties worden geleverd. Heb je een mat of tapijt thuis liggen? Geen probleem. De robotstofzuiger rijdt gewoon over drempels heen. Nadert deze Samsung stofzuiger een hoek of rand? Dan wordt er de functie van extra zuigkracht geactiveerd, zodat het huis ook op deze plekken goed schoon wordt.

Samsung robotstofzuiger POWERbot Boost

Belangrijkste functie

 • Je hoeft zelf niet meer te stofzuigen. Al het werk wordt door de robotstofzuiger voor je gedaan.

Pluspunten

 • De intelligente sensor herkent wat voor oppervlak er wordt gereinigd, en past de zuigkracht automatisch aan.
 • Automatische activatie van extra zuigkracht als de robotstofzuiger een hoek of rand nadert.
 • Geleverd met afstandsbediening waarmee je de stofzuiger ook zelf kan besturen, als je wilt.
 • Speciaal rooster dat vuil en haren tegenhoudt. Voorkomt verstoppingen.
 • Rijdt over drempels.
 • Rijdt zelf terug naar basisstation als die bijna leeg is.
 • Grote wielen.

Minputen

 • Redelijk prijzig. Maar dan heb je wel het beste model uit de collectie van Samsung robotstofzuigers.

Vergelijking op belangrijkste statistieken


Persoonlijke ervaring met Samsung stofzuigers

Ik testte 7 Samsung stofzuigers, waarvan 3 traditionele stofzuigers. Het allergrootste voordeel aan traditionele Samsung stofzuigers vind ik dat ze goed betaalbaar zijn. Wat ik daarnaast merkte is dat Samsung zich vooral doorontwikkeld heeft in de steelstofzuigers die ze produceren. Hier kunnen ze zich wat mij betreft zeker meten met merken als AEG, Bosch en Philips. Bij de traditionele stofzuigers komen ze daarentegen amper met nieuwe modellen op de markt.


Veelgestelde vragen

Waarin verschillen Samsung stofzuigers van andere merken stofzuigers?

De stofzuigers van Samsung hebben, zoals je misschien al zag, allemaal met elkaar gemeen dat ze klein en compact zijn. Je bent er dus altijd van verzekerd dat je stofzuiger gemakkelijk op te bergen is. En dat je ‘m gemakkelijker door je huis rolt, dan wanneer je een grotere stofzuiger hebt. Dit is vooral handig als je plekken in je huis hebt waar je wat minder ruimte hebt. Denk bijvoorbeeld aan een huiskamer met veel stoelen en banken. Of aan een kleine keuken waar ook nog eens een eettafel in staat.

Ook heeft een Samsung stofzuiger altijd een speciaal stofrooster (Anti-Tangle Turbine) dat stof vuil en haren tegenhoudt, voordat in de stofzuiger terecht kan komen. Dit zorgt ervoor dat dat je op termijn geen problemen krijgt met een verstopte motor of een verminderde zuigkracht.

Meer over Samsung

Samsung ken je van ontzettend veel verschillende elektronische apparaten. Telefoons, camera’s, tv’s, wasmachines en stofzuigers. Waarvan eigenlijk niet, kun je beter zeggen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is een van de grootste elektronicabedrijven ter wereld. Als het gaat om de Samsung zakloze stofzuiger, dan staat het merk vooral bekend om zijn compacte stofzuiger en de robotstofzuigers.

Gerelateerde artikelen