Wat is een TriActive mondstuk?

Een TriActive mondstuk is een zuigmond van een stofzuiger die stof opzuigt vanuit drie verschillende kanten. Niet alleen vanuit de onderkant van de zuigmond, maar ook vanuit de voorkant en de zijkant van de zuigmond. Aan de zijkant en voorkant zitten namelijk openingen, waardoor er vanuit deze kanten ook stof opgezogen wordt.

TriActive mondstuk

Wat zijn de voordelen van een TriActive mondstuk?

Gemakkelijker stofzuigen in hoekjes

Heb je een TriActive mondstuk op je stofzuiger zitten? Dan geeft dat op een aantal plekken in het huis flink wat voordeel als je aan het stofzuigen bent. Denk bijvoorbeeld aan de hoekjes in de verschillende kamers. Hier blijft met een gewone zuigmond bijna altijd stof liggen. Met een TriActive zuigmond zuig je het vuil hier gemakkelijker op. Ook is een TriActive zuigmond ideaal als je langs plinten of langs de muur af wilt stofzuigen. De zijkant van de zuigmond neemt dan direct het vuil mee dat normaal tussen de plint en de vloer blijft liggen.

Triactive zuigmond test
Testen van Triactive zuigmond op harde vloer

Grotere stukjes Vuil

Ten tweede kun je met een Tri Active mondstuk ook grotere stukjes vuil opzuigen. Dit zijn stukjes die met een ander zuigmond (bijvoorbeeld een parketborstel) alleen maar verder zouden verschuiven, omdat ze niet onder de zuigmond terechtkomen.

TriActive mondstuk van Philips

Philips heeft het TriActive mondstuk ontworpen en verkoopt het met succes. Meerderde nieuwe stofzuigers van Philips hebben zo’n zuigmond. Je kan ze ook los kopen, om ze zodoende op de steel te bevestigen. Je kan kiezen voor een gewoon Philips Tri Active mondstuk of voor een TriActive max (uitgebreider) mondstuk.

Philips TriActive max

Gerelateerde artikelen