Beste Bosch stofzuiger [Top 5 van 2023]

Door Stijn van Son | Laatste update: 19/04/2023 | Werkwijze

Ben je aan het kijken naar de beste Bosch stofzuiger? Dan wil je graag een goed en duidelijk overzicht van de topkeuze Bosch stofzuigers. Ook wil je waarschijnlijk van iedere stofzuiger de plus- en minpunten op een rijtje. Pas dan kun je het beste vergelijken. Toch is het lastig om dit soort lijstjes te vinden. Op webshops worden namelijk zó veel Bosch stofzuigers aangeboden, dat de kans bestaat dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom vind je hier de beste Bosch stofzuiger modellen van dit moment op een rijtje. Met alle voordelen en nadelen per stofzuiger.

27 modellen vergeleken

76 reviews bekeken

De 5 beste Bosch stofzuigers van dit moment

1. Bosch Serie 4 ProHygienic BGLS4HYG2 (beste prijs-kwaliteitverhouding)

Wil je een stofzuiger met een erg goede zuigkracht en daarnaast een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding? Dan is de Bosch Serie 4 ProHygienic BGLS4HYG2 voor jou de beste Bosch stofzuiger. Deze stofzuiger is in vergelijking met andere Bosch stofzuigers erg goed betaalbaar en heeft een sterke zuigkracht op harde én zachte vloeren. Vooral op harde en houten vloeren presteert deze stofzuiger uitstekend. Daarnaast heeft deze Bosch stofzuiger HEPA 15 filter, dat ervoor zorgt ook de kleinste stofdeeltjes worden opgevangen en vastgehouden. Dit maakt de stofzuiger zeer geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een allergie voor huisstofmijt.

Beste keuze Bosch stofzuiger

Pluspunten

 • Sterke zuigkracht
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • HEPA 15 filter: houdt de kleinste stofdeeltjes vast en is hiermee geschikt voor mensen met een stofallergie
 • Geleverd met 4 verschillende zuigmonden (Combiborstel, parketborstel, kierenzuigmond en meubelzuigmond)
 • Maakt weinig lawaai

Minpunten

 • Geen turboborstel meegeleverd: niet geschikt voor het stofzuigen van dierenharen
 • Geen opbergmogelijkheden voor de andere zuigmonden

2. Bosch Serie 8 In’genius BGL8X329 (beste Bosch stofzuiger voor grotere ruimtes)

Heb je een huis met grote ruimtes? Of zoek je bijvoorbeeld een stofzuiger waarmee je een kantoortuin, kantine of andere grote ruimte kunt stofzuigen ? Dan is de Serie 8 In’genius BGL8X329 voor jou de beste Bosch stofzuiger. Deze stofzuiger heeft een snoer van liefst 12 meter lang. Hiermee heb je vanaf het stopcontact een reikwijdte van 15 meter. Zo bereik je alle hoeken van de ruimte en hoef je ook niet meer om de haverklap van stopcontact te wisselen. Ter vergelijking: De meeste Bosch stofzuigers hebben een snoer die niet langer is dan 8 tot 10 meter.

Beste Bosch stofzuiger - Serie 8 In'genius BGL8X329

Pluspunten

 • Lange snoer (15 meter): perfect voor het stofzuigen van grotere ruimtes
 • Goede zuigkracht
 • Maakt weinig lawaai
 • Geleverd met 5 zuigmonden (parketborstel, combiborstel, kierenzuigmond, meubelzuigmond en zachte afstofborstel)

Minpunten

 • Geen turboborstel meegeleverd: niet geschikt voor het stofzuigen van dierenharen

3. Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL (beste Bosch stofzuiger zonder zak)

Op zoek naar een Bosch stofzuiger zonder zak? Omdat je geen geld meer kwijt wilt zijn aan stofzuigerzakken. Of omdat je het irritant vindt om steeds weer van stofzuigerzak te moeten wisselen als deze vol is. Dan is de Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL voor jou de beste keuze. Deze Bosch stofzuiger heeft daarnaast alle gemakken die een zakloze stofzuiger met zich meebrengt: je hoeft nooit meer nieuwe stofzakken te kopen en je leegt het stofbakje snel als deze vol is. Ter vergelijking: bij een stofzuiger met zak duurt het verwisselen van een stofzuigerzak altijd tenminste 2 tot 3 minuten, waar je dit met een zakloze stofzuiger al in 10 seconden kunt doen.

Beste zakloze Bosch stofzuiger Relaxx'x Ultimate BGS7RCL

Pluspunten

 • Zakloos: geen kosten meer voor nieuwe stofzakken
 • Zakloos: binnen 10 seconden het stofbakje legen en weer verder stofzuigen
 • Geleverd met 4 zuigmonden (combiborstel, parketborstel, kierenzuigmond, meubelzuigmond)
 • Maakt weinig lawaai

Minpunten

 • Minder sterke zuigkracht dan Bosch stofzuigers mét stofzuigerzak
 • Vrij prijzig

4. Bosch Serie 4 ProAnimal BGBS4PET1 (beste keuze voor huisdierhouders)

Heb je thuis huisdieren? En heb je een nieuwe stofzuiger nodig? Dan is de Bosch Serie 4 ProAnimal BGBS4PET1 voor jou de beste keus Bosch stofzuiger. Deze stofzuiger wordt geleverd met liefst twee zuigmonden die het opzuigen van dierenharen een stuk gemakkelijker maken. Voor de vloer en het tapijt heb je de standaard turboborstel, die met behulp van een ronddraaiende borstel haren van de vloer verwijdert. Voor meubels, zoals de bank, de stoel of de honden- of kattenmand krijg je er een speciale mini-turboborstel bij.

Bosch Serie 4 ProAnimal BGBS4PET1

Pluspunten

 • Perfect geschikt voor het opzuigen van dierenharen
 • Geleverd met in totaal 6 zuigmonden (Turboborstel, mini-turboborstel, combiborstel, kierenzuigmond, parketborstel en meubelborstel)
 • Lange kabel (12 meter): fijn in grotere ruimtes of wanneer je niet teveel van stopcontact wilt wisselen
 • Met opbergvakje voor de verschillende zuigmonden

Minpunten

 • Maakt aardig wat geluid op de hoogste zuigstand
 • Kleur rood spreekt veel mensen niet aan

5. Bosch Cleann’n Allergy BGC05AAA1 (beste budgetkeuze)

Wil je een nieuwe stofzuiger, maar tegelijkertijd ook op je geld letten? Dan is de Bosch Cleann’n Allergy BGC05AAA1 voor jou de beste optie. Deze Bosch stofzuiger is in vergelijking met de andere stofzuigers uit deze lijst veruit het goedkoopst. Je koopt met deze Bosch stofzuiger een basis model, maar hiermee kun je prima uit de voeten als je verder niet veel wensen hebt.

Bosch stofzuiger Cleann n Allergy BGC05AAA1

Pluspunten

 • Zakloos: geen kosten meer voor nieuwe stofzakken
 • Zakloos: binnen 10 seconden het stofbakje legen en weer verder stofzuigen
 • Licht van gewicht: makkelijk te tillen
 • Klein van formaat: gemakkelijk weg te zetten in een kleine ruimte, zoals een kastje of in de hoek van een kamer

Minpunten

 • Maakt aardig wat lawaai
 • Niet mogelijk om zelf de zuigkracht van de stofzuiger in te stellen

Persoonlijke ervaring met Bosch stofzuigers

Ik heb zelf 5 traditionele Bosch stofzuigers getest. Mijn persoonlijke ervaring is dat de stofzuigers van de Bosch Serie 8 de beste prestaties leveren. Dat komt vooral door de goede zuigkracht van deze modellen. De slang van sommige traditionele Bosch stofzuigers is van textiel gemaakt, in plaats van het gebruikelijke kunststof. Dit voelt in eerste instantie een beetje raar aan, maar het went snel en het zou bovendien langer mee moeten gaan. Zelf hou ik tot slot van gebruiksgemak en ben ik blij als een stofzuiger niet teveel toeters en bellen heeft. Bij de geteste Bosch stofzuigers zat er continu één duidelijke draaiknop op waarmee je de zuigkracht kon bedienen. Dat vond ik fijn.


Meer over Bosch

Bosch is onder andere bekend vanwege het grote assortiment huishoudelijke artikelen dat ze produceren en verkopen. Niet alleen stofzuigers, maar ook wasmachines, drogers, vaatwassers en koelkasten behoren tot het assortiment van Bosch. Wanneer je kijkt naar de stofzuigers van Bosch, zie je dat ze in ieder prijsklasse aanwezig zijn. Voornamelijk in het midden segment, maar ook met enkele stofzuigers in het hoog- en laag segment. Je kan dus met recht zeggen dat Bosch voor ieder wat wils heeft.


Veelgestelde vragen

Wat is de garantie bij Bosch?

Bij Bosch krijg je 2 jaar fabrieksgarantie

Bosch stofzuiger zonder zak of met zak kopen?

Eén van de belangrijkste keuzes die je moet maken bij het kopen van een nieuwe Bosch stofzuiger, is of je gaat voor een Bosch stofzuiger zonder zak of mét zak. Allebei heeft het zo zijn voordelen. Met een Bosch stofzuiger zonder zak hoef je geen geld meer uit te geven aan nieuwe stofzakken. Je hebt dan namelijk te maken met een stofreservoir dat je uit de stofzuiger haalt, leegmaakt en vervolgens weer terug plaatst. Dit is ook net een stukje duurzamer. Bovendien scheelt kan het je op jaarbasis best wat geld besparen.

Het voordeel aan een Bosch stofzuiger met zak, is dat deze normaliter een betere zuigkracht heeft. De zuigslang en de stofzuigerzak zijn beter op elkaar aangesloten. Dit zorgt ervoor dat er een hardere zuigkracht ontstaat. Uiteindelijk is dit de reden dat er nog altijd meer stofzuigers mét zak worden verkocht dan Bosch stofzuigers zonder zak.


Samenvatting: de beste Bosch stofzuigers op een rijtje

ModelVoor wie?Prijs
1. Bosch Serie 4 BGLS4HYG2Beste prijs-kwaliteitBekijk
2. Bosch Serie 8 In’genius BGL8X329 Beste voor grotere ruimtesBekijk
3. Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCLBeste zonder zakBekijk
4. Bosch Serie 4 ProAnimal BGBS4PETBeste voor huisdierhoudersBekijk
5 Bosch Cleann’n Allergy BGC05AAA1Beste budget keuzeBekijk

Beste Bosch stofzuigers volgens Coolblue