Top 4 beste aszuiger modellen 2021

Ben je op zoek naar een goede aszuiger? Bijvoorbeeld voor het schoonmaken van je openhaard of de barbecue? Dan kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Er zijn namelijk veel verschillende aszuigers waaruit je kunt kiezen. Tussen de verschillende modellen zitten veel verschillen. Denk aan de zuigkracht, de meegeleverde zuigmonden en natuurlijk de prijs. Wij hebben de 4 beste aszuiger modellen van dit moment voor je op een rijtje gezet. Met alle plus- en minpunten overzichtelijk onder elkaar. Zo kun je een goede keuze maken voor een asstofzuiger die past bij jouw wensen.

De 4 beste azuigers van dit moment

1. Karcher AD4 Premium (beste gewaardeerd door gebruikers)

Wil je een aszuiger met een sterke zuigkracht? Bijvoorbeeld omdat je met de aszuiger ook klusvuil wilt opzuigen? Of omdat je ‘m gewoon regelmatig wilt gebruiken om je kachel schoon te zuigen? Dan is de Kärcher AD 2 voor jou de beste keuze. Deze asstofzuiger wordt het best beoordeeld door gebruikers.

Karcher AD4 Premium beste aszuiger

Pluspunten

 • Best beoordeeld door gebruikers
 • Met wieltjes
 • Hittebestendige slang en zuigmond
 • Ingebouwd vlakfilter en afzuigfilter (gemakkelijk schoon te maken)
 • Relatief licht van gewicht (5,3 kg)
 • Met parkeerstand

Minpunten

 • De gele onderkant vindt niet iedereen even mooi

2. Kärcher AD 2 aszuiger (beste keuze voor lichtgewicht as stofzuiger)

Op zoek naar een model dat je gemakkelijk optilt en in de hand neemt? Bijvoorbeeld voor de kleine zuigklusjes? Of omdat je niet veel ruimte hebt om ‘m op te bergen? Dan is de Kärcher AD 2 voor jou de beste keuze. Deze aszuiger is licht van gewicht (4,4 kg), heeft een compact formaat en heeft een handig handvat. Zo til je de as stofzuiger simpel op als je bijvoorbeeld de barbecue, houtkachel of een andere hoger gelegen plek wilt uitzuigen.

Kärcher AD 2 aszuiger

Pluspunten

 • Licht van gewicht (4,4 kg)
 • Goede zuigkracht
 • Hittebestendige slang en zuigmond
 • Ingebouwd vlak- en grofvuilfilter (gemakkelijk schoon te maken)
 • Compact formaat
 • Met handvat, zodat je ‘m kan tillen

Minpunten

 • Deze aszuiger heeft geen wieltjes

2. Powerplus POWX308 asstofzuiger (beste keuze met wieltjes)

Wil je jouw aszuiger graag gemakkelijk kunnen verplaatsen?  Dan is de Powerplus POWX308 voor jou de beste keuze. Deze aszuiger heeft namelijk wieltjes. Dit in tegenstelling tot veel andere asstofzuigers, die geen wieltjes hebben en die je dus continu moet tillen. Heb je bijvoorbeeld een zwakke rug of vanwege een andere reden minder tilkracht? Dan is dit model voor jou perfect.

Powerplus POWX308 aszuiger

Pluspunten

 • Goede zuigkracht
 • Met wieltjes
 • Ingebouwd filter
 • Met extra breed mondstuk voor grotere oppervlaktes
 • Ruim stofreservoir van 20 liter

Minpunten

 • Maakt flink wat geluid
 • Deze asstofzuiger is vrij zwaar

3. El Fuego aszuiger (beste keuze voor portemonnee)

Wil je een aszuiger kopen, maar tegelijkertijd ook op je budget letten? Dan is de El fuego aszuiger voor jou de beste keuze. Van de 3 asstofzuigers in deze lijst, is de El Fuego vanuit prijsoogpunt het meest aantrekkelijk.

El Fuego aszuiger

Pluspunten

 • Vanuit prijsoogpunt de meest aantrekkelijke optie uit die lijstje
 • Met wieltjes
 • Ingebouwd filter
 • Duurzame roestvrijstalen opvangtank

Minpunten

 • Het as moet eerst wat afkoelen voordat je het kunt opzuigen. Deze aszuiger kan namelijk maar as tot 40 graden opzuigen.

Waarom een aszuiger en geen gewone stofzuiger?

Asstofzuiger zuigt zonder problemen fijnstof op

De reden dat mensen naast hun gewone stofzuiger een aszuiger kopen, is omdat een aszuiger ook het fijnstof opzuigt. Fijnstof kan gewone huishoudelijke stofzuigers beschadigen. De motor van een normale stofzuiger kan hier veel slechter tegen dan de speciaal ontwikkelde motor van een aszuiger. Vandaar dat mensen met een open haard of een kachel vaak kiezen voor een aszuiger naast hun gewone stofzuiger.

Aszuiger zijn gemaakt van hittebestendig materiaal

Bijna alle aszuigers zijn van hittebestendig materiaal gemaakt, waardoor ze as kunnen zuigen als dit nog warm is. Vaak zie je dat de slang en de zuigmond zijn gemaakt van metaal. Dit is hittebestendig. Bovendien is ook vaak het stofreservoir in de asstofzuiger van metaal gemaakt, zodat de aszuiger van binnen geen vlam kan vatten.

Waar kun je een asstofzuiger voor gebruiken?

Opzuigen van as uit de kachel of open haard

Veel mensen die een kachel of open haard hebben, gebruiken een aszuiger om hun kachel of open haard schoon te maken. Na een avondje flink stoken, wat veel mensen in de herfst of winter heerlijk vinden, is er niets zo vervelend als een flinke hoop as die je met de hand moet opvegen. Als je het as niet verwijdert, komt er de keer erna een flinke aswolk vrij. Je moet het as dus toch op een bepaald moment verwijderen. Een aszuiger is hiervoor veel handiger dan een gewone stoffer en blik. Je klikt ‘m aan, en zuigt het as binnen een paar tellen op. Als de stofbak vol is, kiep je deze heel simpel om in de afvalbak.

Opzuigen van as uit de vuurkorf of barbecue

Nu horen we je denken: ‘maar waar moet ik mijn asstofzuiger in de zomer dan voor gebruiken?’ Nou, dat is vrij simpel. In het voorjaar en de zomer gebruik je de aszuiger voor de vuurkorf, buitenhaard, of barbecue. Ook op deze plekken komt veel as vrij. En nu kun je denken: ‘dat laat ik wil liggen in de buitenlucht’, maar buiten kan het voor nog meer rotzooi zorgen. Als er namelijk wind bij komt, ligt het as binnen no-time door de hele tuin. Met een aszuiger voorkom je dit, omdat je na het barbecueën of vuur maken het as kan opzuigen, zonder dat het door de hele tuin waait.

Opruimen van klusvuil

Met een asstofzuiger kun je meer dan allen as opzuigen. Zo kun je er bijvoorbeeld ook zaagsel, kleine stukjes steen en houtsnippers mee opzuigen. Een aszuiger is dus ideaal als je na het klussen de boel moet opruimen. Ook tijdens het klussen komt er vaak vuil vrij met fijnstof. Zoals gezegd, kan een filter van een gewone stofzuiger dit niet goed aan. Het filter van een aszuiger daarentegen wél. Vandaar dat we je dus ook voor het opruimen van klusvuil aanraden om voor een asstofzuiger of alleszuiger te gaan.

In de auto

Rook je in de auto? Dan kun je jouw aszuiger hier natuurlijk ook gebruiken. Je ziet namelijk vaak dat je je sigaret niet fijn kan aftikken tijdens het rijden, waardoor er as op de grond valt. Je kan dan ook kiezen voor een van de beste autostofzuiger modellen van dit moment.

Gerelateerde artikelen