Top 3 Kärcher stofzuiger modellen 2024

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Op zoek naar een Kärcher stofzuiger? Maar weet je nog niet welk model het meest geschikt is voor jou? In dit artikel geven we je een duidelijk overzicht van de beste Kärcher stofzuigers van dit moment. We hebben in onze test van 15 Kärcher stofzuigers gekeken naar zuigvermogen, opvangcapaciteit, aantal meegeleverde mondstukken en extra functies zoals de mogelijkheid voor het aansluiten van elektrisch gereedschap. In de test bestudeerden we daarnaast 63 gebruikersreviews en probeerden we 2 stofzuigers zelf, waarna we op basis van de resultaten tot de onderstaande top 3 zijn gekomen.

15 modellen vergeleken

63 reviews bekeken

2 stofzuigers zelf getest

ModelOmschrijvingPrijs
1. Kärcher WD 6 PremiumBeste keuzeBekijk
2. Kärcher stofzuiger WD 3 PremiumBeste voor in en om het huisBekijk
3. Kärcher stofzuiger VC 3 PremiumBeste budgetkeuzeBekijk

De 3 beste Kärcher stofzuigers

1. Kärcher WD 6 Premium Alleszuiger (beste keuze)

Wil je een stofzuiger waarmee je niet alleen droog vuil, maar ook vloeistoffen kunt opzuigen? En vind je het fijn om je stofzuiger ook te kunnen gebruiken als (blad)blazer? Dan is de Kärcher WD 6 Premium de beste keuze voor jou!  Bovendien heeft deze de Kärcher stofzuiger een aansluiting voor elektrisch gereedschap. Zo kun je er bijvoorbeeld ook een schuurmachine of een boor op aansluiten. Ideaal dus als je bijvoorbeeld aan het klussen of aan het verhuizen bent.  

Kärcher WD 6 P Premium alleszuiger

Belangrijkste functie

 • Met de Kärcher WD 6 P Premium zuig je niet alleen droog vuil, maar ook vloeistoffen op.

Pluspunten

 • Deze Kärcher stofzuiger heeft een groot reservoir (30 liter) van roestvrij staal. Je kan hier dus bijvoorbeeld grote hoeveelheden water mee opzuigen, zonder dat je de opvangbak meerdere keren hoeft te legen. Handig feitje: De opvangbak met water leeg je heel simpel met een tapje dat onder in de stofzuiger zit.
 • De de Kärcher WD 6 P Premium heeft naast de zuigfunctie, ook een super handige blaasfunctie. Ideaal als je in het najaar bijvoorbeeld de bladeren van je oprit af wilt blazen.
 • Met de aansluiting voor elektrisch gereedschap, is deze stofzuiger multifunctioneel.
 • Deze stofzuiger heeft een parkeerstand. Handig als je op een niet vlakke ondergrond moet stofzuigen.
 • Wordt geleverd met twee mondstukken: een vloermondstuk (waarmee je zowel nat als droog kan zuigen) en een kierenmondstuk voor moeilijk bereikbare plekken, zoals tussen de bank.

Minpunten

 • De stofzuiger is vrij robuust. Het is dus lastiger om ‘m op te bergen als je weinig ruimte hebt.

2. Kärcher stofzuiger WD 3 Premium (beste keuze voor in en om het huis)

De Kärcher stofzuiger WD 3 lijkt in de meeste opzichten op de Kärcher WD 6 P Premium die op nummer 1 staat. Je kan droog vuil én vloeistoffen opzuigen, de stofzuiger heeft een blaasfunctie en een parkeerstand. Wat echter verschilt is de grootte. Met deze stofzuiger kun je aanzienlijk minder water opzuigen met de WD 6 (17 liter tegenover 30 liter). Eigenlijk ook wel handig, want dit betekent dat dit model wel veel compacter is en je ‘m dus gemakkelijker kan opbergen. Deze Kärcher stofzuiger is dus de beste keuze wanneer je een stofzuiger wilt die je vooral in en om het huis wilt gebruiken. Voor stofzuigen van de vloer. Voor het opzuigen van een omgestoten glas water. Of voor het wegblazen van wat bladeren voor de deur of in de voortuin.

Kärcher WD 3 Premium stofzuiger

Belangrijkste functie

 • Met de Kärcher stofzuiger WD 3 zuig je ook vloeistoffen op. Dit is fijn als je bijvoorbeeld een keer de vriezer wilt ontdooien. Of als je haren wilt opzuigen in de badkamer, terwijl de grond nog nat is. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Pluspunten

 • Met de blaasfunctie blaas je heel gemakkelijk bladeren naar buiten die bijvoorbeeld op de deurmat liggen.
 • Deze stofzuiger heeft een parkeerstand. Ook zit er een handige opbergplaats in voor de kabel en de slang.
 • Wordt geleverd met twee mondstukken: een vloermondstuk (waarmee je zowel nat als droog kan zuigen) en een kierenmondstuk voor moeilijk bereikbare plekken, zoals tussen de bank.

Minpunten

 • Minder geschikt voor de grote klussen, vanwege een reservoir van 17 liter. Dit is nog steeds prima, maar minder dan bij de nummer Kärcher WD 6 P Premium (30 liter)

3. Kärcher stofzuiger VC 3 Premium (beste budgetkeuze)

Op zoek naar een compacte Kärcher stofzuiger waarmee je gemakkelijk door het hele huis komt? Dan is de Kärcher VC 3 Premium voor jou de beste keuze. Deze stofzuiger zonder zak is klein en compact. Je sleurt dus niet continu een groot en zwaar gestalte met je mee. Fijn als je er de trap mee op en af moet. Bovendien heeft deze stofzuiger een HEPA hygiëne filter. Hiermee zuig je ook de fijnere stofdeeltjes op, zoals pollen. Een goede keuze dus als jij of iemand uit je gezin hooikoorts heeft.

Karcher stofzuiger VC 3 Premium

Belangrijkste functie

 • Deze Kärcher stofzuiger heeft een HEPA 13-Filter. Dit houdt vrijwel al het fijnstof tegen. Het model is dus uitermate geschikt voor mensen met een stofallergie.

Pluspunten

 • De Kärcher VC 3 Premium is klein en compact. Zo is die gemakkelijk op te bergen.
 • Dit model maakt weinig geluid
 • Je bespaart geld doordat je voor deze zakloze stofzuiger niet steeds opnieuw zakken hoeft te kopen.

Minpunten

 • Kan geen vloeistoffen opzuigen

Vergelijking belangrijkste statistieken

* Het vermogen is een goede voorspeller van de zuigkracht, maar niet de enige factor die de zuigkracht bepaalt. De zuigkracht wordt ook bepaald door de zuigmond, efficiëntie van de motor en het luchtverlies onderweg naar de opvangbak.


Meer over Karcher

Duitse degelijkheid. Dat is waar Kärcher voor staat. Kärcher maakt allerlei verschillende soorten reinigingsapparaten voor in en om het huis. Denk bijvoorbeeld aan hogedrukreinigers, tapijtreinigers, aszuigers en stofzuigers. De producten van het merk zijn te herkennen aan de typische zwarte en felgele kleuren die je altijd ziet terugkomen.


Veelgestelde vragen

Zit er garantie op mijn Karcher stofzuiger?

Ja, op alle stofzuigers van de Kärcher zit twee jaar garantie.

Ik ben op zoek naar een stofzuiger voor professioneel gebruik. Ben ik bij Kärcher dan aan het goede adres?

Ja. Kärcher maakt niet alleen stofzuigers voor consumenten, maar ook voor professioneel gebruik. Heb je dus bijvoorbeeld een winkel, restaurant of eigen bedrijf? En moet je op grotere oppervlaktes stofzuigen? Dan heeft Kärcher een aantal stofzuigers in de collectie die veel vuil op kunnen vangen in het stofreservoir, zonder dat je het reservoir steeds opnieuw hoeft te legen. Eén daarvan is de nummer 1 uit onze top 3: Kärcher WD 6 P Premium Alleszuiger. Dit model heeft een stofreservoir van liefst 30 liter. Ter vergelijking: het stofreservoir van een normale stofzuiger is vaak niet groter dan 5 liter.

Ik zie dat je met de nummer 1 en 2 uit de top 3 zowel droog vuil als vloeistoffen kunt opzuigen. Hoe zit dat precies?

Met de Kärcher WD 6 P Premium Alleszuiger en de Kärcher stofzuiger WD 3 Premium zuig je inderdaad zowel nat- als droog vuil op. Dit is fijn als je bijvoorbeeld een natte vloer wilt stofzuigen in de badkamer. Zo hoef je niet eerst uren te wachten voordat de vloer droog is, maar doe je het gewoon direct.

Bij veel stofzuigers moet je het mondstuk omwisselen als je na het opzuigen van droog vuil opeens water wilt opzuigen. Met een Kärcher stofzuiger hoeft dat gelukkig niet. Op het meegeleverde mondstuk zit namelijk een knop die je heel simpel indrukt als je van droog vuil naar nat vuil gaat, of andersom. Ook het filter hoef je tussendoor niet te wisselen. Het is dus tevens een ideale waterstofzuiger.

Gerelateerde artikelen