Beste goedkope stofzuiger van 2024 tot €120,-

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

We hebben 298 stofzuigers vergeleken die goedkoper zijn dan €120,-. Uit onze test blijkt dat de Philips PowerPro Compact FC9330/09 de beste goedkope stofzuiger van dit moment is. Dit vanwege de zeer goede prijs/kwaliteit verhouding en de sterke zuigkracht. We hebben in onze test niet alleen 298 stofzuigers vergeleken, maar ook 173 reviews bestudeerd en 8 goedkope stofzuigers zelf getest.

298 modellen vergeleken

173 reviews bekeken

ModelOmschrijvingPrijs
1. Philips PowerPro
Compact FC9330/09
Beste keuze zonder zakBekijk
2. Inventum ST306RZABeste budget optieBekijk
3. Primo PR500SV Beste goedkope steelstofzuigerBekijk

Beste goedkope stofzuiger top 3

1. Philips PowerPro Compact FC9330/09 (beste goedkope stofzuiger zonder zak)

Ben je op zoek naar een budget stofzuiger waarbij je ook nog eens bespaart op je kosten voor stofzuigerzakken? zouden wij de Philips PowerPro Compact FC9330/09 aanraden. De PowerPro Compact FC9330/09 is namelijk zakloos en vangt het stof op in een bakje dat je steeds opnieuw kan legen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe stofzuigerzakken te kopen. Daarnaast is het één van de meest verkochte goedkope stofzuigers en wordt erg goed beoordeeld door gebruikers. Deze Philips stofzuiger is goed betaalbaar, compact, licht van gewicht, en net zo belangrijk: heeft een nette zuigkracht.

Beste goedkope Philips stofzuiger

Pluspunten

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Zakloze stofzuiger: je bespaart dus ook geld op je stofzuigerzakken
 • Met TriActive zuigmond: speciaal mondstuk met openingen aan voor- en zijkant voor betere zuigprestaties langs bijvoorbeeld muren en plinten
 • Compact model: makkelijk op te bergen
 • Met HEPA-stoffilter: fijn voor mensen met een stofallergie
 • Licht van gewicht

Minpunten

 • Geen hele lange snoer (6 meter)
 • Geen turboborstel voor huisdierharen: minder geschikt voor huisdierhouders

2. Inventum ST306RZA (beste voordelige stofzuiger met zak)

Wil je de beste goedkope stofzuiger met zak? Dan zouden we de Inventum ST306RZA aanraden. Deze stofzuiger wordt zeer goed beoordeeld door gebruikers. De stofzuiger heeft een goede zuigkracht, is licht van gewicht en heeft een compact formaat. Dit laatste is ontzettend fijn als je thuis weinig opbergruimte hebt. Of als je de stofzuiger bijvoorbeeld in de kast wilt bewaren. Ook heeft de stofzuiger een HEPA-13 filter. Dit is een stofzuigerfilter dat ervoor zorgt dat ook de kleine opgezogen stofdeeltjes worden vastgehouden in het apparaat. Ze komen dus amper tot niet terug de lucht in, wat je bij oudere modellen nog wel eens ziet.

Inventum ST306RZA beste goedkope stofzuiger

Pluspunten

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Geleverd met liefst vier zuigmonden: standaard zuigmond (combiborstel), kierenzuigmond, meubelzuigmond en zachte afstofborstel.
 • Compact formaat
 • Licht van gewicht
 • Met HEPA-13 filter dat ook kleinere stofdeeltjes vasthoudt

Minpunten

 • Minder geschikt voor huizen met veel zachte ondergronden (vloerkleden, tapijten etc.)

3. Primo PR500SV Stofzuiger (beste goedkope steelstofzuiger)

Ben je op zoek naar de beste goedkope steelstofzuiger?  Dan is de Primo PR500SV voor jou de perfecte keuze. Hij is erg betaalbaar en wordt daarnaast ook nog eens heel goed beoordeeld door gebruikers. Het fijne aan een steelstofzuiger, is dat je altijd draadloos stofzuigt. De steelstofzuiger werkt namelijk op een accu. Met de Primo PR500SV heb je dus nooit meer last van een snoer die in de weg zit. Of van het feit dat je steeds van stopcontact moet wisselen als je een andere kamer wilt stofzuigen. Daarnaast maak je van de steelstofzuiger in een handomdraai een kruimeldief. Ideaal voor het stofzuigen van bijvoorbeeld meubels

Beste voordelige stofzuiger - Primo

Pluspunten

 • Stofzuiger is snoerloos
 • De steelstofzuiger is zakloos: nooit meer nieuwe stofzuigerzakken kopen
 • Licht van gewicht
 • Stofzuiger en kruimeldief in één

Minpunten

 • Mindere zuigkracht dan de nummer 1 en 2 in deze lijst
 • Je moet de stofzuiger na gebruik opladen

Vergelijking op belangrijkste statistieken


Eigen ervaring met goedkope stofzuigers

Ik testte de afgelopen jaren 8 stofzuigers met een aanschafwaarde van minder dan €120,-. Mijn ervaring is dat je erg goed moet letten op wat er in de gebruikersbeoordelingen gezegd wordt over de zuigkracht, voordat je een goedkope stofzuiger koopt. Bij 4 van de 8 geteste stofzuigers vond ik de zuigkracht ronduit matig. Dit kwam ook keer op keer terug in de gebruikersbeoordelingen van deze stofzuigers. Goedkoop kan dus doorkoop zijn, als je niet goed oplet.

De goedkopere stofzuigers van Philips vond ik qua zuigkracht wél van goede kwaliteit. Ze zijn vrij basic, maar ze voldoen prima wanneer je iets minder hoge eisen stelt aan je stofzuiger.

Nilfisk Go Plus eigen test
Testen met de Nilfisk Go Plus


Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een goedkope stofzuiger?

Naast het pluspunt dat een goedkope stofzuiger natuurlijk fijn is voor de portemonnee, zijn er nog meer voordelen. Budget stofzuigers zijn vaak wat kleiner van formaat. Op deze manier kun je ‘m gemakkelijker opbergen. Daarnaast zijn de meeste stofzuigers in de budgetklasse ook licht van gewicht. Zo kun je jouw stofzuiger gemakkelijk optillen. Handig wanneer je ‘m wilt opbergen. Of wanneer je er de trap mee op of af moet. De reden dat deze stofzuigers vaak licht van gewicht en klein zijn, is dat het vaak de meest standaard uitvoeringen zijn. Zonder veel extra’s.

Kan ik beter kiezen voor een normale stofzuiger of voor een steelstofzuiger?

Steelstofzuigers onder de €120,- zijn er niet heel veel. modellen tot €120,- die op de markt verkrijgbaar zijn, hebben over het algemeen een mindere zuigkracht dan de traditionele stofzuigers. Ze worden dan ook vaak gebruikt als tweede stofzuiger. Al moet gezegd worden dat steelstofzuigers over het algemeen weer een wat beter gebruikersgemak hebben. Het is in die zin dus maar net waar je waarde aan hecht.

Welke merken maken goedkope stofzuigers?

Vrijwel alle merken bieden stofzuigers van onder of rond de €120,- aan. Dyson zit hier met haar prijzen ver boven en ook Miele komt niet onder deze prijzen. De meeste merken zoals Philips, Bosch en AEG hebben in deze prijsklasse enkele modellen. Ook zijn er een aantal merken die zich vrijwel volledig richten op goedkope stofzuigers. Deze merken zetten vooral in op betaalbaarheid en prijs-kwaliteit. Dit zijn merken zoals Beko, Tristar, Inventum en Sauber.

Beste goedkope stofzuiger merken

Gerelateerde artikelen: