Beste Philips steelstofzuiger 2024 [Top 3]

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Ben je van plan een Philips steelstofzuiger te kopen? Maar vind je het moeilijk om in de wirwar van alle modellen en types een goede keuze te maken? Dan bieden we je hier wat hulp. In dit artikel hebben we de top 3 beste Philips steelstofzuigers voor je op een rijtje gezet, op basis van een uitgebreide vergelijking van 18 Philips steelstofzuigers. We vergeleken 18 modellen, bestudeerden 83 gebruikersreviews en hebben 3 Philips steelstofzuigers zelf getest. De resultaten van onze test en de top 3 beste Philips steelstofzuigers vind je in dit artikel.

18 modellen vergeleken

83 reviews bekeken

ModelOmschrijvingPrijs
1. Philips 8000 Series XC8043/01Beste keuzeBekijk
2. Philips SpeedPro Max Aqua series 8000 XC8149/01Beste keuze voor stofzuigen én dweilenBekijk
3. Philips SpeedPro FC6722/01 Beste budgetkeuzeBekijk

Top 3 beste Philips steelstofzuiger modellen

1. Philips 8000 Series XC8043/01 (beste keuze algemeen en beste keuze voor huisdierhouders)

Wil één van de meest complete steelstofzuigers van Philips die in tegenstelling tot andere Philips steelstofzuigers ook nog eens prima te betalen is? Dan is de Philips 8000 series xc8043/01 voor jou de beste keuze. Deze steelstofzuiger heeft alle pluspunten die de duurste steelstofzuigers van Philips (€500+) ook hebben, maar je betaalt aanzienlijk minder. Zo heeft de stofzuiger een zeer sterke zuigkracht, kun je tot liefst 70 minuten achter elkaar stofzuigen en zit er een uniek LED-licht op de voorkant, waarmee je gemakkelijk op donkere plekken stofzuigt. Bovendien heeft de stofzuiger een mini-turboborstel, waardoor je er perfect huisdierenharen mee kan opzuigen.

Philips8000 Series XC8043/01 steelstofzuiger

Pluspunten

 • Sterke zuigkracht
 • LED-licht op de zuigmond: handig voor donkere plekken
 • Sterke accu: tot 70 minuten achter elkaar stofzuigen in de EKO stand
 • 180 graden mondstuk: openingen aan onder-, voor- en zijkant van de zuigmond
 • Gemakkelijk onder lage meubels stofzuigen omdat stofbakje bovenop zit
 • Geleverd met mini-turboborstel: perfect voor het stofzuigen van dierenharen.

Minpunten

 • Maakt aardig wat geluid

2. Philips SpeedPro Max Aqua series 8000 XC8149/01 (beste keuze voor stofzuigen én dweilen)

Wil je een stofzuiger waarmee je tegelijkertijd het dweilwerk kan doen? Dan is de Philips SpeedPro Max Aqua series 8000 XC8149/01 de perfecte oplossing. Deze Philips steelstofzuiger heeft namelijk een zuigmond die tegelijkertijd ook als dweil dient. Eerst het stof opzuigen, daarna direct met de dweil er overheen. Zo blinkt je vloer binnen de kortste keren, zonder dat je nog eens het hele huis door moet met je dweil. Daarnaast is de stofzuiger echt van alle gemakken voorzien: LED-licht op de zuigmond, tot 80 minuten aan één stuk stofzuigen, een 360° mondstuk met openingen aan alle kanten en ga zo maar even door. Het is een investering, maar dan heb je ook wat.

Philips SpeedPro Max Aqua series 8000 XC8149/01

Pluspunten:

 • Sterke zuigkracht
 • Tegelijkertijd stofzuigen en dweilen met de 2-in-1 zuigmond
 • LED-licht op de zuigmond: handig voor donkere plekken
 • Zeer sterke accu: tot 80 minuten achter elkaar stofzuigen
 • 180 graden mondstuk: openingen aan onder-, voor- en zijkant van de zuigmond
 • Gemakkelijk onder lage meubels stofzuigen
 • Geleverd met liefst 5 zuigmonden (én flexibel verlengstuk)

Minpunten

 • Maakt aardig wat geluid
 • Je moet het waterreservoir na gebruik direct legen, anders blijft de microvezeldoek nat

3. Philips steelstofzuiger SpeedPro FC6722/01 (beste keuze voor de portemonnee)

Wil je een Philips steel stofzuiger kopen, maar tegelijkertijd ook op je budget letten? Dan is de Philips SpeedPro FC6722/01 voor jou de beste keuze. Deze stofzuiger is van alle gemakken voorzien. Net als de andere stofzuigers uit deze lijst heeft ook de SpeedPro FC6722/01 openingen aan de voor- en zijkant van de zuigmond, waardoor het gemakkelijker is om langs plinten en muren te stofzuigen. Bovendien kun je met de stofzuiger heel simpel onder lage meubels stofzuigen, zoals de bank of het bed. Dit komt doordat het stofbakje en de motor aan de bovenkant van de stofzuiger zitten.

Pluspunten

 • Goede budgetkeuze
 • 180 graden mondstuk: openingen aan onder-, voor- en zijkant van de zuigmond
 • Tot 30 minuten aan één stuk stofzuigen
 • Gemakkelijk onder lage meubels stofzuigen

Minpunten

 • Relatief kleine opvangbak voor stof: 0,4 liter
 • Niet geschikt voor het stofzuigen van huisdierenharen

Vergelijking op belangrijkste statistieken


Persoonlijke ervaring met Philips steelstofzuigers

In totaal heb ik 3 Philips steelstofzuigers getest. Persoonlijk vind ik de steelstofzuigers van Philips erg goed als het gaat om zuigvermogen, voor mij het belangrijkste onderdeel van een stofzuiger. Over het zuigvermogen van de door mij geteste Philips steelstofzuigers ben ik meer tevreden dan bij de steelstofzuigers van AEG en Bosch. Wat dat betreft zou ik op basis van de geteste steelstofzuigers alleen Dyson hoger inschatten op het gebied van zuigkracht.

Testresultaat Philips Speedpro FC672101
Testen met de Philips Speedpro FC672101

Veelgestelde vragen

Waarom een steelstofzuiger in plaats van een gewone stofzuiger?

We merken dat veel mensen die willen overstappen van een gewone stofzuiger naar een steelstofzuiger, vragen hebben. Niet gek, want als je altijd een gewone stofzuiger hebt gehad, is het misschien best een beetje spannend om voor het eerst over te stappen. Maar wat zijn nu goede redenen om over te stappen van een gewone stofzuiger van bijvoorbeeld Philips, naar een Philips steelstofzuiger?

Geen snoer die achter meubels blijft haken

Je kent het wel: zie je net een stukje vuil liggen dat voor je gevoel binnen één seconde kan opzuigen, schiet de stekker uit het stopcontact omdat de snoer achter je bank blijft hangen. Eén ding kunnen we je zeggen: dat gaat met een Philips steelstofzuiger in ieder geval niet meer gebeuren. De steelstofzuigers van Philips zijn namelijk draadloos. Een snoerloze stofzuiger is een verademing ten opzichte van een stofzuiger met snoer. Dat merk je pas echt als je ‘m voor het eerst gebruikt.

Je hoeft niet steeds nieuwe stofzuigerzakken te kopen

Veel mensen vinden het vervelend om steeds weer naar de winkel te moeten, als de stofzuigerzakken op zijn. Vooral bij een nieuwe stofzuiger moet je dan weer eerst helemaal bekijken welke stofzuigerzakken er precies in passen. Daar heb je bij een Philips steelstofzuiger geen last van, omdat het een stofzuiger zonder zak is. De stofzuiger heeft een speciaal stofbakje waarin het stof wordt opgevangen. Met één klik op de knop open je het stofbakje en kieper je ‘m om bij het restafval in je gewone prullenbak of in je prullenbak met 2 vakken. Bovendien maak je niet om de zoveel tijd extra kosten omdat je stofzuigerzakken moet kopen.

Je krijgt een stofzuiger en kruimeldief in één

De steelstofzuigers van Philips zijn niet alleen te gebruiken als stofzuiger, maar ook als kruimeldief. Met een klik op de knop haal je de kruimeldief van de steelstofzuiger en maak je heel gemakkelijk meubels schoon. Denk bijvoorbeeld aan de bank, de tafel of de bovenkant van de kast. Zo hoef je niet een heel apparaat de lucht in te tillen, zoals dat bij een gewone stofzuiger wel zou moeten.