Top 5 beste Miele stofzuiger modellen 2021

Je bent op zoek naar een Miele stofzuiger, maar het is lastig voor je om een goede keuze te maken uit alle verschillende types die te koop zijn. Dan zie je weer een stofzuiger zonder zak. Dan weer een stofzuiger mét zak. En dan kom je als klap op de vuurpijl ook nog eens een robotstofzuiger of steelstofzuiger tegen. Maar wat je er allemaal precies mee kunt, dat blijft een raadsel. En dat maakt het allemaal niet gemakkelijker om een keuze te maken. Begrijpelijk. Daarom hebben we voor jou de top 5 beste Miele stofzuigers van 2021 voor je op een rijtje gezet. Met alle plus- en minpunten in een overzicht. Zo kun je goed afwegen welke Miele stofzuiger het beste bij je past.

De 5 beste Miele stofzuiger modellen van 2021

1. Miele stofzuiger Complete C3 PowerLine (best beoordeeld door gebruikers)

Wil jij de beste Miele stofzuiger volgens gebruikers? Kies dan voor de Miele Complete C3 Pure Black PowerLine. Deze Miele stofzuiger behoort tot de ‘powerline’ modellen. Dit zijn de modellen van Miele met beste zuigkracht. Niet gek dus dat de Miele Complete C3 PowerLine zo goed wordt beoordeeld, aangezien zuigkracht voor veel mensen de belangrijkste factor is als ze op zoek zijn naar een nieuwe stofzuiger. En daar scoort deze stofzuiger gewoon erg goed op.

Miele stofzuiger Complete C3 Powerline havanabruin

Belangrijkste functie

 • Met Air-Clean filtersysteem dat meer dan 99,9% van de stofdeeltjes opzuigt en vasthoudt.

Pluspunten

 • Knop op de zuigmond waarmee je heel simpel de hoogte van de steel verstelt via je voet
 • Geleverd met drie extra (meubelzuigmond, reliefzuigmond en kierenzuigmond)

Minpunten

 • Niet geleverd met parketborstel

2. Miele Compact C1 Young Style (beste keuze bij voorkeur voor klein model)

Heb je er een hekel aan om met een grote stofzuiger door het huis te moeten slepen? Wil je graag een klein en compact model waarmee je gemakkelijk door het huis manoeuvreert, zonder dat je steeds met je stofzuiger tegen alle meubels botst? Dan is de Compact C1 Young Style voor jou de beste Miele stofzuiger. Deze Miele stofzuiger is een stuk kleiner dan de andere stofzuigers in deze lijst. Dat is niet alleen handig als je weinig opbergruimte hebt, maar ook als je het gewoon vervelend vindt om steeds weer met zo’n zwaar en groot ding de trap op en af te moeten.

Miele stofzuiger Compact C1 Young Style

Belangrijkste functie

 • Klein en compact model: 43 cm x 23 cm x 43 (breedte x hoogte x diepte)

Pluspunten

 • Extra goede prestaties op harde vloeren
 • Met stoffilter dat ook kleinere stukjes stof opvangt en vasthoudt
 • Geleverd met vier zuigmonden (combizuigmond, kierenzuigmond, kleine zuigmond en meubelzuigmond)

Minpunten

 • Geleverd zonder parketborstel, dus minder geschikt voor parketvloeren
 • De snoer is 6 meter lang. Dit is minder lang dan de snoeren van de andere stofzuigers in deze lijst.

3. Miele Complete C3 Allergy (beste keuze voor mensen met allergie)

Is er iemand in jullie gezin allergisch voor stof? Bijvoorbeeld vanwege een allergie voor huisstofmijt? Dan is de Miele Complete C3 Allergy voor jou de beste keuze. Deze Miele stofzuiger heeft namelijk een HEPA-filter, waarmee ook de fijnere stofdeeltjes uit de lucht wordt gehaald. En nog belangrijker: het filter houdt deze stofdeeltjes ook nog eens vast. Dit betekent dat de Miele Complete C3 Allergy alleen schone lucht uitblaast. Fijn, als jij of iemand in je gezin een allergie heeft.

Miele Complete C3 Allergy

Belangrijkste functie

 • Deze Miele stofzuiger heeft een speciaal HEPA-filter dat ook de kleinere stofdeeltjes opzuigt en vasthoudt. Hierdoor blaast dit model alleen schone lucht uit.

Pluspunten

 • Knop op de zuigmond waarmee je heel simpel de hoogte van de steel verstelt via je voet
 • Wendbare wieltjes

Minpunten

 • De stofzuiger is wit. Niet iedereen vindt dit een even mooie kleur.

4. Miele Complete C3 Cat & Dog (beste keuze voor huisdierhouders)

Heb je een hond of kat? Dan is de Miele Complete C3 Cat & Dog het meest geschikt voor jou. Met de speciaal meegeleverde turboborstel, zuig je hondenharen en kattenharen heel gemakkelijk op. Niet alleen van de vloer, maar bijvoorbeeld ook van het tapijt, de deurmat of uit de mand. Dit zijn vaak plekken waar je hond of kat graag ligt en vanwege de ondergrond veel haren achterlaat. In deze Miele stofzuiger zit daarnaast ook een AirClean-filter. Dit is een geurfilter dat zorgt voor een frissere lucht in huis. Wel zo fijn, met huisdieren binnen.

Complete C3 Cat & Dog

Belangrijkste functie

 • Ideaal voor het opzuigen van dierenharen, met behulp van de meegeleverde turboborstel.

Pluspunten

 • Met speciaal geurfilter om de huisdiergeurtjes te filteren
 • Knop op de normale zuigmond waarmee je heel simpel de hoogte van de steel verstelt via je voet.
 • Wendbare wieltjes

Minpunten

 • Deze Miele stofzuiger weegt 8,2 kilo. Dit is redelijk zwaar.

5. Miele Complete C3 Silence Lotuswit (beste keuze bij voorkeur voor stille stofzuiger)

Op zoek naar een stille stofzuiger? Bijvoorbeeld omdat je graag vroeg in de ochtend stofzuigt, als de rest van het gezin nog ligt te slapen? Dan is de Miele Complete C3 Silence voor jou de beste keuze. Zo ben je klaar voordat de dag goed en wel begonnen is, zonder dat je het hele gezin wakker maakt. Een andere reden om deze Miele stofzuiger te kopen, is omdat je bijvoorbeeld last hebt van je gehoor. Of om dat je in een gehorig huis of appartement woont. Wat de reden ook is, met deze stofzuiger weet je in ieder geval zeker dat je niemand stoort. Het is met een geluidsproductie van 69 decibel namelijk de stilste stofzuiger uit het assortiment van Miele.

Miele stofzuiger Complete C3 Silence Lotuswit

Belangrijkste functie

 • Met een geluidsproductie van 69 decibel de stilste Miele stofzuiger die er op dit moment is.

Pluspunten

 • Met rubberbanden, geïsoleerde motor en geluidsarme zuigmond. Dit zorgt voor nóg minder geluid.
 • Met speciaal HEPA-filter dat zelfs de fijnste stofdeeltjes uit de lucht haalt en vasthoudt
 • Knop op de zuigmond waarmee je heel simpel de hoogte van de steel verstelt via je voet.
 • Wendbare wieltjes (kunnen 360 graden draaien)

Minpunten

 • De stofzuiger is wit. Niet iedereen vindt dit een even mooie kleur.

Meer over Miele

Miele is een Duits bedrijf. Dit merk je aan de degelijke producten die ze maken. De stofzuigers van Miele staan bekend om hun duurzaamheid. Ze zijn over het algemeen wat duurder, maar gaan erg lang mee. Is je stofzuiger vervolgens toch een keer kapot? Dan kun je bij Miele tot 10 jaar later nog onderdelen kopen van oudere modellen. Dit in tegenstelling tot veel andere stofzuigerproducenten, die er bewust voor kiezen om deze onderdelen na een paar jaar niet meer te produceren. Zo worden mensen gedwongen een nieuwe stofzuiger te kopen. Bij Miele is dit niet het geval. De kwaliteit en service die Miel biedt, wordt gewaardeerd door de klanten. Niet voor niets behoort Miele samen met Dyson tot de populairste stofzuigermerken ter wereld.

Miele Complete C3 Powerline vs Ecoline vs Cat & Dog : wat zijn de verschillen?

Zoals je misschien al opviel toen aan het zoeken was naar een Miele stofzuiger, zijn er grofweg drie verschillende types Miele stofzuiger waarvoor je kunt kiezen. De Ecoline, de Powerline en de Cat & Dog:

Ecoline: Dit zijn de meest duurzame Miele stofzuigers, als het gaat om energiebesparing. Wil je graag geld besparen en een beetje aan het milieu denken? Dan is een model uit de Ecoline voor jou perfect.
Powerline: De stofzuigers uit deze lijn hebben een krachtig zuigvermogen (krachtiger dan de Ecoline) en zijn geschikt voor verschillende type vloeren.
Cat & Dog: De stofzuigers van Miele met deze naam, hebben een turboborstel waarmee je dierenharen heel gemakkelijk opzuigt. Bovendien zit er in deze modellen een air-clean-filter, dat vieze luchtjes tegengaat. Fijn, als je bijvoorbeeld een hond of kat

Hoe wordt de Miele stofzuiger beoordeeld door gebruikers?

De consumentenbond doet eens in de zoveel tijd een groot onderzoek onder stofzuigergebruikers over hun favoriete merk. In dit onderzoek worden allerlei dingen meegenomen, zoals zuigprestaties, gebruiksgemak en prijs-kwaliteitsverhouding. Miele kwam samen met de stofzuigers van Numatic het beste uit dit bus. Miele kreeg liefst een 8,5 als cijfer in het onderzoek dat werd gehouden onder 5200 leden van het internetpanel van de consumentenbond.

Waarom wordt de Miele stofzuiger zo goed gewaardeerd?

De Miele stofzuiger wordt vooral gewaardeerd om de zuigprestaties in combinatie met het gebruikersgemak. Waar Miele daarnaast veruit het beste op scoort, is het feit dat de stofzuigers volgens de gebruikers heel erg lang meegaan en dat mankementen, als ze überhaupt voorkomen, pas na 5 jaar voor het eerst voorkomen. Dit is bij andere stofzuigers veel eerder.

Laatste tip: de bovengenoemde stofzuigers hebben allemaal een stofzak. Wil je liever een stofzuiger zonder zak? Kijk dan eens voor de beste zakloze stofzuiger.

Gerelateerde artikelen