Beste Makita stofzuiger 2023 [Top 3]

Door Stijn van Son | Laatste update: 05/01/2023 | Werkwijze

Hou je van klussen, maar wil je dit wel graag in een schone en opgeruimde omgeving doen? Of heb je wil je een professionele stofzuiger omdat je bijvoorbeeld een winkel hebt? Dan is een Makita stofzuiger voor jou ideaal. De stofzuigers van Makita zijn speciaal gemaakt voor mensen die in een werkomgeving willen stofzuigen. Ze kunnen bijvoorbeeld droog én nat vuil opzuigen. Dit in tegenstelling tot veel andere stofzuigers, waarmee je alleen droog vuil kunt opzuigen. Daarnaast hebben ze een filtersysteem, waarmee stofdeeltjes uit de lucht worden gehaald. Zo werk je in een schone lucht. Dit is vooral fijn op plekken waar veel stof vrijkomt. Zoals tijdens een verbouwing, of op de bouw. Hieronder geven we je de beste Makita stofzuiger modellen van 2023. Met alle plus- en minpunten overzichtelijk op een rijtje.

Beste 3 Makita stofzuigers

1. Makita stofzuiger – VC2512L (beste keuze voor professioneel gebruik)

De compacte Makita VC2512L stofzuiger is compact en gemakkelijk in gebruik. Met een gewicht van 7 kilo kun je deze stofzuiger vrij gemakkelijk van de ene plaats naar de andere plaats rijden. Dit is handig als je op meerdere plekken moet stofzuigen. Bijvoorbeeld op meerdere verdiepingen. Ondanks de compacte vorm, kan er alsnog 18 liter stof of vloeistof in worden opgevangen. Zo kun je prima vooruit.

Makita stofzuiger VC2512L

Belangrijkste voordeel

 • Als je het vergelijkt met de andere Makita stofzuigers, is dit een vrij compact model dat je gemakkelijk kunt verplaatsen.

Pluspunten

 • Dit model heeft een filterreinigingssysteem
 • Handig opbergsysteem voor de stofzuigerslang
 • Grote wielen die gemakkelijk over een niet egaal oppervlak rijden

Minpunten

 • Het design is niet super

2. Makita DVC260Z stofzuiger (beste keuze bij weinig ruimte)

Wil je geen stofzuiger met je mee hoeven te sleuren over de grond? Dan is de Makita DVC260Z voor jou de beste keuze. Deze Makita stofzuiger draag je namelijk op je rug. Voor professioneel gebruik is deze stofzuiger dus ideaal te gebruiken op plekken waar je niet makkelijk met een stofzuiger met wieltjes kunt komen. Denk aan plekken als trappenhuizen, bioscopen en vliegtuigen.

De Makita DVC260Z weegt 4,3 kilo, dus is prima te tillen. Vooral ook omdat je ‘m met draagt zoals een rugzak. De extra veiligheidsriem zorgt ervoor dat de stofzuiger niet van je rug valt.

Makita stofzuiger DVC260Z

Belangrijkste functie

 • Deze Makita stofzuiger werkt op een accu. Dit betekent dat je niet steeds opnieuw hoef te zoeken naar een nieuw stopcontact om je stofzuiger op aan te sluiten.

Pluspunten

 • Optimale bewegingsvrijheid doordat de stofzuiger snoerloos is en doordat je de stofzuiger op je rug draagt
 • Voorzien van HEPA-filter. Hiermee worden ook de fijnste stofdeeltjes uit de lucht gehaald.

Minpunten:

 • Niet geschikt voor mensen met een zwakke rug

3. Makita stofzuiger DCL182Z (beste keuze voor gemakszoeker)

Wil je een Makita stofzuiger die écht licht van gewicht is? En hoef je geen hele grote schoonmaakklussen te doen? Dan is de Makita DCL182Z voor jou perfect. Heb je bijvoorbeeld een winkel en wil je klanten niet storen als ze in de winkel zijn, maar tegelijkertijd toch de boel even schoonmaken? Dan is deze stofzuiger ideaal. Hij is namelijk erg stil. We zien ook veel restauranthouders die deze Makita stofzuiger aanschaffen. Je kan namelijk alvast de keuken en wat andere plekken stofzuigen, terwijl je gasten in het restaurant niets merken.

Makita DCL182Z stofzuiger

Belangrijkste functie

 • Een stille stofzuiger. Hierdoor goed te gebruiken op plekken waar je anderen niet wilt storen, zoals in een winkel of restaurant.

Pluspunten

 • Deze Makita stofzuiger is snoerloos. Hierdoor heb je optimale bewegingsvrijheid
 • Dit model is licht van gewicht en dus gemakkelijk langere tijd vast te houden, zonder dat je last krijg van je armen of polsen.

Minpunten

 • Let op! Geleverd zonder accu. Deze moet je er nog bij kopen.

Meer over Makita

Makita is een Japanse gereedschapsproducent, opgericht in 1915. Het bedrijf maakt veel professioneel gereedschap, zoals hamers en zagen, maar ook elektrische tuinmachines en stofzuigers. Het merk is vooral bekend vanwege de vooruitstrevende accu-technologie die het gebruikt.

Gerelateerde artikelen