Beste waterstofzuiger van 2024 [Top 3]

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Wil je niet alleen droog vuil opzuigen, maar ook vloeistoffen en nat vuil? Dan is een waterstofzuiger voor jou ideaal. Je kent het wel: je hebt ergens in huis een lekkage en er ligt een grote plas water op de grond. Of er is ergens een flink glas frisdrank omgegaan. Maar je vindt het ontzettend vervelend om met een natte vaatdoek aan de gang te moeten. Je moet door je rug. Je krijgt natte handen. En je krijgt het nooit helemaal droog. Een waterstofzuiger biedt in zulke situaties uitkomst. Met een waterzuiger zuig je namelijk heel gemakkelijk water en andere vloeistoffen op. Zonder dat je handen nat worden, je door je rug moet of bang hoeft te zijn dat er nog water blijft liggen.

Hieronder hebben we de top 3 waterstofzuiger modellen van dit moment voor je op een rijtje gezet. Met alle plus- en minpunten in een handig overzicht. Zo kun je de verschillende types vergelijken en een goede keuze maken voor de juiste waterstofzuiger.

32 modellen vergeleken

79 reviews bekeken

4 waterzuigers zelf getest

ModelOmschrijvingPrijs
1. Kärcher WD 3 PremiumBest beoordeeld door gebruikersBekijk
2. Kärcher WD 5 PremiumBeste keuze voor het grotere werkBekijk
3. Powerplus POWE60015Beste keuze voor portemonneeBekijk

De 3 beste waterstofzuigers van het moment

1. Kärcher WD 3 Premium waterstofzuiger (best beoordeeld door gebruikers)

Wil je de best beoordeelde waterstofzuigers door gebruikers? Kies dan voor de Kärcher WD 3 Premium. Deze waterzuiger is perfect voor klusjes in en om het huis. Het water van een lekkage, natte bladeren in de herfst. Noem het maar op. Daarnaast kan je met deze waterstofzuiger ook droog vuil opzuigen. Zo kun je ‘m ook gebruiken als normale stofzuiger. Om het af te maken, zit er ook een blaasfunctie op. Hiermee kun je bijvoorbeeld bladeren van je terras blazen.

Kärcher WD 3 Premium waterstofzuiger

Pluspunten

  • Ideaal voor klusjes in en om het huis.
  • Goede zuigkracht.
  • Zuigt ook droog vuil op.
  • Filter dat zowel nat als droog vuil doorlaat. Zo hoef je niet tussendoor te wisselen.
  • Opvangbak van roestvrij staal. Erg duurzaam.
  • Met parkeerstand.
  • Met blaasfunctie.

Minpunten

  • Maakt aardig wat lawaai.
  • Met opvangbak van 17 liter is deze waterstofzuiger minder geschikt voor de grotere klussen zoals een verbouwing of verhuizing.

2. Kärcher WD 5 Premium waterzuiger (beste keuze voor het grotere werk)

Ben je aan het bouwen of verhuizen? En wil je een waterzuiger om nat en droog bouwafval op te kunnen zuigen? Dan is de Kärcher WD 5 Premium voor jou de beste keuze. Deze waterzuiger heeft een ruime opvangbak van 25 liter waarmee je dus goed vooruit kan tijdens grotere klussen.

Kärcher WD 5 Premium waterzuiger

Pluspunten

  • Ideaal voor de grotere hoeveelheden water, nat- en droog vuil met de grote opvangbak van 25 liter.
  • Goede zuigkracht.
  • Zuigt ook droog vuil op.
  • Filter dat zowel nat als droog vuil doorlaat. Zo hoef je niet tussendoor te wisselen.
  • Opvangbak van roestvrij staal. Erg duurzaam.
  • Met parkeerstand.
  • Met blaasfunctie.

Minpunten

  • Een stukje prijziger dan de Kärcher WD 3 Premium (nummer 1 uit deze lijst)

3. Powerplus POWE60015 (beste keuze voor portemonnee)

Ben je van plan een waterstofzuiger te kopen? Maar wil je tegelijkertijd ook op de centjes letten? Dan de Powerplus POWE60015 voor jou de beste keuze. Deze waterzuiger is de voordeligste koop het deze lijst, en heeft in de basis dezelfde functies als: hij kan vloeistoffen, nat vuil en droog vuil opzuigen.

Powerplus POWE60015 waterstofzuiger

Pluspunten

  • Voordeligste koop.
  • Kan ook droog vuil opzuigen.
  • Opvangbak van roestvrij staal. Erg duurzaam.
  • Met blaasfunctie.

Minpunten

  • Korte kabel
  • Zuigkracht is minder dan bij de nummer 1 en 2 uit deze lijst

Vergelijking water stofzuigers op belangrijkste statistieken


Wat is een waterstofzuiger?

Een waterstofzuiger lijkt voor wat betreft uiterlijk meestal op een gewone stofzuiger, maar is toch net een beetje anders. Waterstofzuigers zijn speciaal gemaakt om vloeistoffen op te zuigen. Dit is bij de meeste gewone stofzuigers niet mogelijk. Het water wordt opgevangen in een ketel, die vaak op een gemakkelijke manier te legen is in de gootsteen of buiten in de goot. Ook krijg je er bij de betere modellen meerdere zuigmonden bij, die allemaal voor een verschillend doeleinde gebruikt kunnen worden. Vrijwel alle waterstofzuigers werken gewoon met een stekker die je in het stopcontact stopt. 

Waar kun je een waterstofzuiger allemaal voor gebruiken?

Allerlei soorten vloeistoffen die op de grond liggen

Het belangrijkste waar je een waterstofzuiger voor kunt gebruiken, is het opzuigen van vloeistoffen. En denk daarbij niet alleen aan water, maar bijvoorbeeld ook aan frisdrank, thee en koffie. Stoot je kind een glas cola om? Dan pak je heel gemakkelijk de waterstofzuiger erbij en zuig je binnen een paar seconde de cola op. Heb je grotere plassen vloeistof liggen? Bijvoorbeeld omdat je vriezer ontdooit is? Of omdat je wasmachine lekt? Dan kun je hier ook perfect je waterzuiger voor gebruiken. De ketelinhoud van een waterstofzuiger is hier vrijwel altijd groot genoeg voor. Zo hoef je niet met een vieze vaatdoek aan de gang te gaan. 

Modder en ander nat vuil

In de herfst zie je het regelmatig: iemand die natte vuiligheid mee naar binnen neemt. Per ongeluk natuurlijk, maar het is alsnog irritant. Denk aan modder of natte bladeren. Een waterstofzuiger is hiervoor ideaal. Met een gewone stofzuig heb je het gevaar dat die in de soep loopt, omdat je filter niet goed tegen nattigheid kan en omdat een stofzuigerzak hier bovendien ook niet op gemaakt is. Vanwege de ketel en het speciale filter, heb je hier bij een waterstofzuiger geen last van. Met een waterstofzuiger kan je dus perfect nat vuil opzuigen.

De gootsteen uitzuigen

Iedereen heeft er wel eens last van: een verstopte goot. Vaak merk je pas te laat op dat de , omdat die kort daarvoor het water nog gedeeltelijk wegliep. Maar ineens merk je dat er helemaal geen water mee wegloopt. Je zit dan te kijken met een volle gootsteen waarbij het water niet kan weglopen. Je kan natuurlijk weer met een natte vaatdoek aan de slag gaan, maar dat duurt ontzettend lang. De hele tijd wringen, de hele tijd de waterbak legen. Een waterstofzuiger is dan de perfecte uitkomst.

Water opzuigen dat buiten ligt

Ligt er buiten een plas water die je graag weg wilt hebben? Dan kun je hier ook je waterstofzuiger voor gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een plas regenwater op de stoep die je graag wilt vegen of wilt schoonmaken. Of als je de planten water hebt gegeven met de tuinslang, maar er per ongeluk water op een plek terecht is gekomen

Blazen

Veel waterstofzuigers hebben ook nog eens een blaasfunctie. Hiermee kun je bijvoorbeeld in de herfst bladeren van je terras of oprit af blazen. Waar de blaasfunctie is ook handig voor hoekjes. Vaak kom je hier met je stofzuiger net niet helemaal goed bij. Door de blaasfunctie aan te zetten, blaas je het vuil uit de hoek en kun je het daarna simpel opzuigen.

Droog vuil opzuigen

Nu horen we je denken: ‘Droog vuil opzuigen, maar het is toch een waterstofzuiger?’ Klopt, maar . Eigenlijk vallen ze ook in de categorie alleszuiger. Naast vloeistoffen en nat vuil, kun je met een waterstofzuiger vaak ook droog vuil opzuigen. Handig, want zo kun je ‘m ook gebruiken om gewoon de vloer in huis te stofzuigen.

Let wel op: als je droog vuil gaat stofzuigen, moet je er vaak wel een stofzuigerzak op aansluiten, in plaats van dat je het vuil zomaar in de ketel laat vallen. Dit werkt hetzelfde als bij een normale stofzuiger.  

Zijn er verschillen tussen een waterstofzuiger, bouwstofzuiger en een alleszuiger?

Een waterzuiger, bouwstofzuiger en alleszuiger liggen eigenlijk heel dicht bij elkaar. Een waterstofzuiger wordt vaak ook een alleszuiger genoemd, omdat je er naast vloeistoffen en nat vuil ook droog vuil mee kan opzuigen. En omdat er vaak ook een blaasfunctie op zit. Met een bouwstofzuiger heb je dan wel weer wat meer verschillen. Op een bouwstofzuiger kun je bijvoorbeeld vaak elektrisch gereedschap aansluiten, zodat bouwvuil gelijk opgezogen wordt. Tot slot heb je ook nog de aszuiger, waarmee je logischerwijs as kan opzuigen.

Hoe leeg ik mijn waterzuiger?

Nat vuil en vloeistoffen: leeg de (metalen) bak

Wil je nat vuil en vloeistoffen uit de waterzuiger verwijderen? Bijvoorbeeld omdat de opvangbak vol is? Dan haal je in veel gevallen de bovenkant van de waterstofzuiger eraf, en kiep je de vaak metalen bak om in de gootsteen of buiten in een goot. Vooral bij de Karcher modellen is het gemakkelijk om de bovenkant eraf te halen.

Droog vuil: verwijder de stofzuigerzak

Omdat er bij het stofzuigen van droogvuil een stofzuigerzak aangesloten zit, kun je deze ontkoppelen. Als die vol is, maar ook als die nog niet vol is en je wilt overschakelen naar nat zuigen. Een stofzuigerzak kun je vaak niet opnieuw gebruiken als die vol is. Bevestig, als je daarna weer droog wilt zuigen, een nieuwe stofzuigerzak.

Gerelateerde artikelen: