Philips FC9745/09 PowerPro Expert review: alle plus- en minpunten

Je bent aan het bekijken of de Philips FC9745/09 PowerPro Expert een stofzuiger is die je graag wilt. Natuurlijk kijk je naar de prijs bij de verschillende webshops, maar je wilt ook graag weten wat de voor- en nadelen zijn van deze Philips stofzuiger. Want pas dan kun je een goede keuze maken. Veel webshops geven maar weinig informatie over de stofzuigers die ze verkopen. Hooguit wat plusjes en minnetjes en een korte beschrijving, maar dan houdt het ook wel op. Wij hebben in deze Philips FC9745/09 PowerPro Expert review daarom alle plus- en minpunten voor je verzameld en verder uitgelicht. Zo kun jij bekijken of dit de stofzuiger is die je graag wilt.

Philips FC9745/09 PowerPro Expert

Persoonlijke ervaring met Philips PowerPro Expert

Ik heb de Philips PowerPro Expert FC9745/09 in 2023 getest. Het is mijn favoriete stofzuiger onder de stofzuigers zonder zak. De belangrijkste reden hiervoor is voor mij de zuigkracht. Waar ik in de praktijk heb gemerkt dat veel stofzuigers zonder zak vaak een wat minder sterke zuigkracht hebben dan stofzuigers mét zak, merkte ik bij de PowerPro Expert FC9745/09 amper tot geen verschil. Ze doen niet onder voor bijvoorbeeld de zeer goed aangeschreven C3 serie van Miele.

Als ik de PowerPro Expert FC9745/09 vergelijk met de steelstofzuigers van Philips, kan ik concluderen dat de zuigkracht van de PowerPro Expert een stuk beter is.

Testen
Philips PowerPro Expert voorafgaand aan het testen

Pluspunten van de Philips FC9745/09 PowerPro Expert review

Innovatieve zuigmond voor grotere stofdeeltjes

Philips heeft een speciale zuigmond ontwikkeld die je erbij krijgt wanneer je de Philips FC9745/09 PowerPro Expert koopt. Het zogenaamde TriActive mondstuk heeft wat innovatieve snufjes die het stofzuigen een stuk makkelijker maken. Zo zit er aan de voorkant een gat, waardoor grotere stukjes vuil ook opgezogen kunnen worden. Aan de zijkant zitten er ook gaatjes, om bijvoorbeeld gemakkelijk langs de plinten te kunnen stofzuigen. Tot slot zitten er aan de zijkant kleine borsteltjes die onder andere dienen als bescherming van de vloer.

Je krijgt er in totaal 6 (!) zuigmonden bij

Zoals gezegd, krijg je bij de FC9745/09 PowerPro Expert een TriActive mondstuk geleverd. Maar er is meer. Je krijgt er namelijk in totaal maar liefst 6 zuigmonden bij. Op deze manier kun je op iedere ondergrond goed uit de voeten. Ter vergelijking: bij veel stofzuigers krijg je er niet meer dan 3 of hooguit 4 zuigmonden bij.

De volgende zuigmonden krijg je erbij:

  • TriActive combizuigmond: deze is je dus al bekend. Dit is de belangrijkste zuigmond, die je zowel kunt gebruiken voor harde als zachte vloeren. Zo hoef je niet steeds van opzetstuk te wisselen als je daar een keer geen zin in hebt
  • Parketborstel: dit een zuigmond speciaal voor kwetsbare vloeren. Op de zuigmond zitten zachte haren, die bijvoorbeeld je parketvloer beschermen als je deze wilt stofzuigen.
  • Turboborstel: dit is een zuigmond met een automatisch ronddraaiende borstel erin. Deze is goed geschikt voor het opzuigen van dierenharen of het stofzuigen van een grof vloerkleed.
  • Tapijtborstel: de tapijtborstel is speciaal voor laagpolig tapijt. Hiermee bedoelen we fijne tapijten of vloerkleden.
  • Kierenzuigmond: dit is een hele smalle zuigmond, waarmee je bijvoorbeeld tussen de kussens van de bank kunt stofzuigen. Heb je en boxspring thuis? Dan kun je hiermee bijvoorbeeld ook tussen het matras en het onderste gedeelte van de boxsping stofzuigen.
  • Meubelzuigmond: dit is een iets kleinere zuigmond, ideaal voor het stofzuigen van je meubels. Grote zuigmonden hebben op meubels vaak geen goede prestaties, omdat er stukken open blijven waardoor de zuigkracht vermindert. Bij een meubelzuigmond kun je heerlijk uit de voeten op je stoelen, bank en bed.

Accessoires in het apparaat opbergen

De Philips FC9745/09 PowerPro Expert heeft een opbergruimte waarin je alle zuigmonden kunt bewaren. Zo raak je ze niet kwijt omdat je ze op een andere plek moet bewaren. Veel nieuwe stofzuigers, en dan hebben we het vooral over steelstofzuigers en compacte stofzuigers, zijn zó klein gemaakt dat je er geen accessoires meer in kan opbergen. Dat is eigenlijk best wel onhandig. Met de Philips FC9745-09 PowerPro Expert heb je daar geen last van.

Philips FC9745/09 PowerPro Expert is ideale stofzuiger als iemand thuis hooikoorts heeft

Heb je hooikoorts? Of heeft iemand in je gezin hooikoorts of een stofallergie? Dan is dit een zeer geschikte stofzuiger. Er zit namelijk een speciaal allergiefilter in, dat ook de kleinste stofdeeltjes vasthoudt. Veel oudere stofzuigers blazen de kleinere stofdeeltjes terug de lucht in, waardoor pollen en fijnstof terug de ruimte ingeblazen wordt. Daar heb je bij de FC9745/09 geen last van.

Nooit meer wisselen van stofzuigerzak

De laatste, maar wel één van de belangrijkste: wanneer je de Philips FC9745/09 PowerPro Expert aanschaft, hoef je nooit meer van stofzak te wisselen. Je hoort het goed; nooit meer. De stofzuiger is namelijk zakloos. Je hebt een stofbakje die je, wanneer hij vol is, heel gemakkelijk kan legen. Je klikt het bakje eruit, gooit ‘m om in de afvalbak en je zet ‘m weer terug in de stofzuiger. Ook fijn: je hoeft nooit meer geld uit te geven aan nieuwe stofzuigerzakken.

Minpunten Philips FC9745/09 PowerPro Expert

Philips FC9745/09 PowerPro Expert is relatief zwaar

De PowerPro Expert weegt 5,5 kilo. Nu is het misschien moeilijk om je hier een voorstelling bij te maken. Daarom leggen we het even uit. Voor normale mensen is de stofzuiger prima te tillen. Maar heb je bijvoorbeeld veel last van je rug? En heb je ook nog eens een bovenverdieping die je moet stofzuigen? Dan zouden we deze stofzuiger afraden. Er zijn namelijk ook een hoop stofzuigers te vinden die een stuk lichter van gewicht zijn.

Maakt aardig wat geluid

Heb je een gehoorapparaat? Of heb je regelmatig last van je gehoor? Ook dan zouden we deze stofzuiger niet aanraden. Er zijn namelijk best wat stofzuiger te vinden die een stuk stiller zijn. Deze stofzuiger maakt bovengemiddeld geluid. Natuurlijk is het wel goed om in te zien dat iedere stofzuiger geluid maakt.

Conclusie Philips FC9745/09 PowerPro Expert review

Wil je graag op veel verschillende soorten vloeren uit de voeten kunnen met je stofzuiger? Bijvoorbeeld omdat je thuis zowel harde vloeren, als tapijt of vloerkleed hebt. Dan is de Philips FC9745/09 PowerPro Expert een hele fijne stofzuiger. Doordat je er maar liefst 6 zuigmonden bij krijgt, kun je eigenlijk op iedere ondergrond uit de voeten. Het grote voordeel is daarnaast dat de stofzuiger zakloos is, waardoor je nooit meer nieuwe stofzakken hoeft te kopen.

Eindoordeel: 4,8/5
Philips FC9745/09 PowerPro Expert

Gerelateerde artikelen

Philips FC974509 PowerPro Expert pop up