Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 review: alle plus- en minpunten

Zit je te denken de Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 te kopen? Dan is het altijd verstandig om eerst even goed te bekijken wat de voor- en nadelen zijn. Vooral als het een flinke investering is, zoals bij deze stofzuiger. Pas dan weet je of de stofzuiger bij je past. En bij jouw huishouden. In veel webshops is de productomschrijving vrij kort. En bovendien worden vaak alleen de positieve punten aangestipt. Daarom hebben wij hier alle plus- en minpunten van de Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 voor je in een overzicht gezet. Inclusief uitleg. Zo kun je een betere keuze maken.

Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01

Pluspunten Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 review

Eén van de krachtigste steelstofzuigers van Philips

Philips XC8049/01 heeft een zogenaamde PowerCyclone 10 motor. Nu zegt je dit waarschijnlijk niet veel, maar het is namelijk een van de sterkste stofzuigermotoren die Philips tot nu toe heeft gemaakt. De stofzuiger behoort hiermee tot de Philips steelstofzuigers met de beste zuigkracht. En vaak is dat toch wel een van de belangrijkste voorwaarden aan een stofzuiger.

Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 is makkelijk te onderhouden

De Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 is gemakkelijk in onderhoud. Nu hoor je dit bij veel stofzuiger-aanbieders, maar het zit als volgt: het motorfilter is namelijk wasbaar. Dit is bij veel andere stofzuigers niet mogelijk. Bovendien geeft de digitale display aan wanneer je het motorfilter moet wassen. Tot slot zie je op de display ook wanneer je het uitblaasfilter moet vervangen, om zo de zuigkracht optimaal te houden. Het werkt eigenlijk net als bij de indicatielampjes van een auto, en dat is best wel fijn.

Tot 70 minuten achter elkaar stofzuigen op ECO stand

Met de ECO-stand zuig je tot wel 70 minuten achter één stuk, voordat je de stofzuiger weer moet opladen. In de praktijk zal die nooit 70 minuten meegaan, maar het is in ieder geval een heel stuk langer dan de normale steelstofzuiger. Ter vergelijking: met veel steelstofzuigers zuig je niet langer dan 30 minuten aan één stuk.

Goed om te weten: in de turbostand gaat deze Philips steelstofzuiger tot 28 minuten mee. In de normale stand tot 35 minuten.

Zuigmond die aan alle kanten stof opzuigt

Philips is het eerste merk dat een innovatieve zuigmond op de markt heeft gebracht waarmee je aan alle kante van de zuigmond stof kunt opzuigen. Niet alleen aan de onderkant, zoals bij de meeste stofzuigers. Ook aan de voorkant en zijkanten, waar gaatjes zitten. Zo kun je ook makkelijk wat grover vuil opzuigen. En zo ga je makkelijker langs de muur af met je stofzuiger.

Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 is zakloos

Een fijn voordeel aan de Philips series 8000 XC8049/01, is dat deze zakloos is. Hij heeft namelijk een stofreservoir (een bakje) dat je, wanneer deze vol is, heel gemakkelijk omkiept in de afvalbak. Zo hoef je nooit meer moeilijk te doen met het omwisselen van een stofzuigerzak. En bovendien scheelt het je geld, omdat je niet steeds weer opnieuw stofzakken hoeft te kopen.

De steelstofzuiger is snoerloos

De Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 is draadloos. Hij werkt op een accu. Dit betekent dat je niet meer van stopcontact hoeft te wisselen. Dat is fijn. Bovendien zie je dat je bij een stofzuiger mét snoer regelmatig achter een meubelstuk blijft hangen. Daar heb je met deze steelstofzuiger geen last meer van.

LED-verlichting op de voorkant

Niet de belangrijkste reden om de Philips SpeedPro aan te schaffen, maar wel een fijne extra. Op de voorkant van de standaard zuigmond zit namelijk LED-verlichting. Zo kun je ook gemakkelijk stofzuigen als het buiten al wat donkerder is. En net zo handig: je ziet onder het bed, onder de kast en onder de bank waar het stof ligt en waar je precies moet stofzuigen.

Philips series 8000 XC8049/01

Minpunten Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01

Maakt flink wat geluid

Een nadeel aan de Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 is dat deze flink wat geluid maakt Natuurlijk, iedere stofzuiger maakt geluid. Maar deze bovengemiddeld. Heb je dus snel last van je gehoor en ben jij degene die moet stofzuigen? Dan is deze stofzuiger niet helemaal geschikt voor jou.

Je moet het stofbakje regelmatig legen

Het is fijn dat de Philips 8000 XC8049/01 steelstofzuiger zakloos is, alleen een klein nadeeltje is wel dat je het stofbakje regelmatig moet legen. Hij heeft namelijk maar een inhoud van 0,6 liter. Dit is bij veel steelstofzuigers een minpuntje.

5 uur oplaadtijd

De Philips 8000 XC8049/01 laadt je in 5 uur op. Dit is meer dan gemiddeld. Een aantal steelstofzuigers hoef je maar 3 tot 4 uur op te laden. Gelukkig hoef je een stofzuiger vaak niet meerdere keren per dag te gebruiken. Dat scheelt.

Conclusie Philips speedpro max series 8000 xc8049/01 review

Wil je gaan voor één van de beste Philips steelstofzuigers van dit moment? Dan is de SpeedPro Max Series 8000 XC8049/01 een echte aanrader. Voordelen van deze steelstofzuiger die er ten opzichte van andere steelstofzuigers écht uitspringen, zijn de lange gebruiksduur, de innovatieve zuigmond met openingen aan alle kanten, en het LED-licht aan de voorkant van de steelstofzuiger.

Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01

Veelgestelde vragen

Welke zuigmonden krijg ik erbij?

Deze steelstofzuiger wordt geleverd met 4 zuigmonden. Een combiborstel (standaard zuigmond voor harde en zachte vloeren), mini-turbobrostel (bijvoorbeeld voor dierenharen), kierenzuigmond (voor smalle stukjes) en meubelzuigmond (voor meubels).

Kan ik van de steelstofzuiger ook een kruimeldief maken?

Ja, van de steelstofzuiger kun je heel simpel een kruimeldief maken door de steel er tussenuit te halen en de zuigmond op de motor te klikken. Zo kun je ook heel gemakkelijk je meubels stofzuigen.

Gerelateerde artikelen

Philips SpeedPro 8000 XC804901