Philips PowerPro expert FC9742/09 review: alle plus- en minpunten op een rijtje

Zit je eraan te denken een Philips PowerPro expert FC9742/09 te kopen? Dan ben je jezelf misschien al een tijdje aan het oriënteren en heb je nu bijna gevonden wat je wil: een goede nieuwe stofzuiger. Alleen vind je nergens een uitgebreid overzicht van alle plus- en minpunten van deze stofzuiger. Wij hebben daarom alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet in deze Philips PowerPro expert FC9742/09 review. Op deze manier kan je een goede keuze maken of de stofzuiger past bij jou en je huishouden.

Philips PowerPro expert FC974209

Pluspunten Philips PowerPro expert FC9742/09 review

Ideale stofzuiger als iemand thuis hooikoorts heeft

Dit is de ideale stofzuiger als je iemand thuis hebt met hooikoorts of een stofallergie. De Philips PowerPro expert heeft namelijk een stoffilter dat ook fijnstof, pollen en huisstofmijt vasthoudt. Het zogenaamde HEPA-13 filter vangt 99,95% van de stofdeeltjes op. Zo wordt er amper nog niets terug de ruimte in geblazen. Bij oudere stofzuigers wordt er relatief veel kleine stofdeeltjes terug de ruimte in geblazen tijdens het stofzuigen.

Fijne extra: de Philips PowerPro expert FC9742/09 heeft een allergy lock-systeem. Dit is een sensor die ervoor zorgt dat de stofbak helemaal dicht zit voordat je begint met stofzuigen. Op deze manier kan er geen stof ontsnappen.

Extra openingen op zuigmond voor grotere stofdeeltjes

Philips heeft een speciale zuigmond ontwikkeld, waarmee je ook gemakkelijk grotere stofdeeltjes kunt opzuigen. Die zit bij de Philips PowerPro expert FC9742/09 inbegrepen. Het zogenaamde TriActive+ mondstuk heeft aan de voorkant van de zuigmond een opening waardoor. Dit is bijvoorbeeld fijn in het najaar, wanneer er ook wel eens blaadjes of ander groter vuil op de vloer ligt.

Handige extra: ook aan de zijkant van het TriActive+ mondstuk zitten openingen. Zo kun je heel gemakkelijk langs de plinten stofzuigen, zonder dat er vuil blijft liggen.

Je krijgt er 5 zuigmonden bij

Een ander voordeel aan de FC9742/09 is dat je er in totaal 5 zuigmonden bij krijgt. Zo heb je voor iedere ondergrond een ander opzetstuk, zodat je er optimaal stof mee kunt opzuigen. Je krijgt er de volgende mondstukken bij:

  •  TriActive+ mondstuk: standaard opzetstuk voor zowel harde als zachte ondergronden.
  • Parketborstel: voor kwetsbare, houten vloeren
  • Tapijtborstel: voor tapijten en vloerkleden
  • Kierenzuigmond: voor smalle kiertjes (bijvoorbeeld tussen de kussens van de bank)
  • Meubelzuigmond: voor meubels zoals kasten, banken en tafels

Nooit meer van stofzak wisselen

Stofzuigerzakken wisselen; bij veel mensen roept het de nodige irritatie op. Het is altijd een gedoe. En het komt altijd op het verkeerde moment. Gelukkig hoef je met Philips FC9742/09 stofzuiger nooit meer van stofzuigerzak te wisselen. Je hebt namelijk een stofbak waar al het stof in terechtkomt, en wat je gemakkelijk kan legen in de prullenbak. Dit scheelt gedoe, en bovendien bespaar je er op termijn aardig wat geld mee omdat je nooit meer geld hoeft uit te geven aan stofzuigerzakken.

Philips stofzuiger FC9742/09

Minpunten PowerPro expert FC9742 09

Maakt best wat geluid

Heb je snel last van je gehoor? Bijvoorbeeld omdat je een gehoorapparaat hebt of omdat je heftige tinnitus hebt? Dan raden we deze stofzuiger niet aan. De stofzuiger maakt namelijk aardig wat geluid. Voor mensen zonder gehoorproblemen is het echter prima te doen.

Niet geschikt voor huishouden met huisdieren

Sommige stofzuiger worden geleverd met een turboborstel, waarmee je heel simpel dierenharen. Die zit er bij de Philips PowerPro expert FC9742/09 niet bij. Heb je dus huisdieren? Dan raden we je aan om verder te kijken naar een stofzuiger mét turboborstel.

Conclusie Philips PowerPro expert FC9742/09 review

Heb jij of heeft iemand in het huishouden last van hooikoorts? Dan is de Philips PowerPro expert FC9742/09 de ideale stofzuiger voor jou. Met het speciale HEPA-stoffilter en allergy lock-systeem ben je verzekerd dat er amper tot geen pollen en fijnstof terug de lucht in komt als je gaat stofzuigen. Daarnaast zorgt voor gebruikersgemak omdat die zakloos is en je er 5 zuigmonden bij krijgt. Heb je huisdieren? Sla deze stofzuiger dan over. Maar al met al kunnen we zeggen dat je met de Philips PowerPro expert FC9742/09 een meer dan prima stofzuiger in huis haalt.

Philips PowerPro expert FC974209

Gerelateerde artikelen

PhilipsFC974209 pop up