Top 4 Dyson kruimeldief modellen 2024

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Je bent op zoek naar een Dyson kruimeldief, maar je komt er niet uit. Zoveel keuze. Zoveel verschillende modellen. Wij begrijpen dat. Daarom hebben wij 8 Dyson kruimelzuigers voor je vergeleken, 54 reviews beoordeeld en 3 kruimeldieven getest. Uit onze test is gebleken dat de Dyson V6 Trigger+ op dit moment de beste Dyson kruimeldief is. Hieronder vind je alle informatie over de Top 4.

8 modellen vergeleken

54 reviews bekeken

ModelOmschrijvingPrijs
1. Dyson V6 Trigger+ Beste voor gemakszoekerBekijk
2. Dyson V6 Top DogBeste voor mensen met allergieBekijk
3. Dyson V11 AbsoluteBeste voor mensen met zwakke rugBekijk
4. Dyson V7 TriggerBeste voor portemonneeBekijk

Top 4 Dyson kruimeldief modellen 2024

1. Dyson V6 Trigger+ (beste keuze voor de gemakszoeker)

Wil je niet teveel nadenken en gewoon graag een goede kruimeldief met een sterke zuigkracht? Dan is de Dyson V6 Trigger+ voor jou de beste keuze. De gemotoriseerde miniborstel die je bij deze Dyson kruimeldief krijgt, is geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Zo hoef je niet steeds te wisselen van opzetstuk. Bovendien leeg je het stofbakje met een simpele druk op de knop. Je hoeft dus niet te stoeien met het uithalen en terugplaatsen van het bakje.

Dyson V6 Trigger plus

Belangrijkste functies

 • Je leegt de stofbak met één simpele druk op de knop. Nadat je op de knop drukt, laat je het vuil direct in de afvalbak vallen.

Pluspunten

 • Deze Dyson kruimeldief is al na 3,5 uur helemaal opgeladen.
 • De Li-on accu zorgt ervoor dat je liefst 20 minuten achtereen kan stofzuigen met een hoge kracht. Ter vergelijking: de meeste kruimeldieven van BLACK+DECKER en Bosch zijn slechts 10 tot 15 minuten achter elkaar te gebruiken
 • Licht van gewicht

Minpunten

 • Je krijgt naast de gemotoriseerde miniborstel maar twee extra opzetstukken (kierenzuiger en zachte borstel).

2. Dyson kruimeldief V6 Top Dog (Beste keuze voor mensen met allergie)

Heeft iemand uit jullie gezin een allergie? Bijvoorbeeld huisstofmijt allergie of hooikoorts? Dan is de Dyson V6 Top Dog voor jou de beste keuze. Deze Dyson kruimeldief heeft namelijk een speciaal HEPA-filter, waarmee het zelfs de fijnste stofdeeltjes opzuigt en vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat deze deeltjes (bijvoorbeeld allergenen) na het zuigen niet meer terug de lucht in gaan. Deze kruimeldief blaast dus alleen schone lucht uit.

Dyson kruimelzuiger V6 Top Dog

Belangrijkste functies

 • Het HEPA-filter dat in de Dyson V6 Top Dog zit, houdt zelfs de kleinste stofdeeltjes vast. Hierdoor blaast deze Dyson kruimeldief alleen schone lucht uit.

Pluspunten

 • Speciaal meegeleverde gemotoriseerde turboborstel. Ideaal voor bijvoorbeeld huisdierharen.
 • Geleverd met drie opzetstukken (Kierenzuigmond, turboborstel en zachte borstel)
 • 20 minuten achter één stuk stofzuigen
 • Licht van gewicht . 

Minpunten

 • Maakt aardig wat geluid

3. Dyson V11 Absolute (beste keuze voor mensen met een zwakke rug)

Ooit gedacht aan een kruimeldief met steel? Dit is een kruimeldief en stofzuiger in één. Hij werkt als volgt: je maakt jouw bank, stoelen en andere meubels gewoon schoon met je kruimeldief. Wil je daarna de vloer stofzuigen? Dan klik je er heel simpel de steel op. Op deze manier kun je heel gemakkelijk de vloer stofzuigen, zonder dat je door je knieën of rug hoeft. Ideaal dus als je jouw rug wilt ontlasten.

Dyson V11 Absolute met steel

Belangrijkste functies

 • De Dyson V11 Absolute heeft de beste zuigkracht van alle Dyson kruimeldieven en steelstofzuigers die tot nu toe gemaakt zijn.

Pluspunten

 • In deze Dyson kruimeldief zit een HEPA-filter. Hij is dus geschikt voor mensen met een stofallergie
 • De meegeleverde torque vloerzuigmond past zich automatisch aan de ondergrond. Hiermee kan je ‘m zowel op harde als zachte vloeren goed gebruiken.
 • Naast de torque vloerzuigmond, krijg je er nog vier andere opzetstukken bij.
 • LCD-scherm waarop je ziet hoe lang de accu nog mee kan.
 • Drie verschillende standen waarmee je de zuigkracht kan instellen.

Minpunten

 • Een stukje prijziger dan de normale kruimeldieven

4. Dyson V7 Trigger

Wil je alle voordelen van een Dyson kruimeldief, maar tegelijkertijd wel op je budget letten? Dan is de Dyson V7 Trigger voor jou de beste keuze. Dit model verschilt aanzienlijk in prijs met de andere modellen in deze top 4, maar je hebt nog steeds de kwaliteit die Dyson biedt.

Dyson V7 Trigger

Belangrijkste functies

 • Met de meubelzuigmond kun je in korte tijd grote oppervlakken schoon zuigen.

Pluspunten

 • Dit model is gemakkelijk uit te breiden met de Dyson accessoires van de Quick Release Toolkit (deze herken je aan de rode knoppen op de opzetstukken).

Minpunten

 • Je krijgt maar twee opzetstukken (kierenzuiger en meubelzuigmond).

Vergelijking van belangrijkste statistieken


Persoonlijke ervaring met Dyson kruimeldieven

Ik heb 3 Dyson kruimeldieven getest. Als ik deze kruimeldieven vergelijk met kruimeldieven van andere merken, is het voor mij vooral de zuigkracht die de Dyson kruimeldieven uniek maken. In de praktijk merk ik dat de zuigkracht van veel kruimeldieven matig is. Bij Dyson heb ik dit probleem nooit ervaren.

Dyson V6 Trigger test
Dyson V6 Trigger na uitpakken: één van de drie Dyson kruimeldieven die ik zelf heb getest

Veelgestelde vragen

Waarom een Dyson kruimeldief kopen?

De kruimeldieven van Dyson staan bekend als de beste kruimeldieven die op dit moment te krijgen zijn. Samen met de kruimeldieven van BLACK + DECKER zitten ze in het hoogste segment. Dat zie je aan de prijs, maar daarvoor krijg je ook echt een stukje topkwaliteit terug. Zuigkracht is voor veel mensen de belangrijkste afweging als om te kiezen voor een Dyson kruimeldief. Vooral hierop scoort Dyson erg hoog. Daarnaast heeft de Dyson kruimeldief altijd een degelijke accu die ongeveer 20 minuten achter één stuk meegaat. Dit in tegenstelling tot veel andere kruimeldieven, die maar 5 tot 10 minuten meegaan. Dit is veel te kort als je een keer hele huis wilt schoonmaken.

Waar kan ik mijn Dyson kruimelzuiger het beste opbergen?

We krijgen vaak de vraag of we tips hebben over de plek waar je de Dyson kruimelzuiger het beste kan opbergen. Wij raden altijd aan je kruimelzuiger op te bergen op een plek waar je snel bij kan. Een kruimeldief gebruik je namelijk vaak voor de snelle schoonmaakklusjes. Je wilt dus niet eerst vijf minuten kwijt zijn om dat ding te pakken.

Goede plekken zijn het keukenkastje, de voorraadkast en in sommige gevallen het washok. Het voordeel aan het washok is dat je jouw kruimeldief dan al op een plek hebt liggen waar je waarschijnlijk ook andere schoonmaakspullen hebt liggen. Dit is vooral fijn voor mensen die van orde houden. Het nadeel is dat het washok bij veel mensen op de eerste verdieping zit, waardoor je er weer niet gemakkelijk bij kan. Dit is echter puur afhankelijk van de indeling van je huis, dus hier moet je zelf even naar kijken. Wat we tot slot ook altijd aanraden, is om de Dyson kruimeldief uit het zicht te leggen. Ook al zien de modellen van Dyson er prima uit, het staat toch niet echt netjes om schoonmaakapparatuur in het zicht te hebben staan.

Hoe kan ik mijn Dyson schoonmaken?

De kruimeldieven van Dyson staan bekend om het feit dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Zo hebben ze bijvoorbeeld geen stofzak, die je keer op keer moet vervangen als die vol is. Bovendien werkt Dyson veel met een klik-mechanisme, waarbij je met één klik een onderdeel eraf haalt of erop klikt. Zo klik je bijvoorbeeld heel eenvoudig de stofbak open, waarna je het stof dat in de kruimeldief zit direct in de afvalbak kan laten vallen.

Gerelateerde artikelen