Top 5 Black en Decker kruimeldief modellen 2024

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Je bent op zoek naar een Black en Decker kruimeldief, maar weet niet welk model het best voldoet aan jouw wensen. Hieronder geven we je overzichtelijk aan welke kruimelzuiger het best geschikt is voor welke gebruiker. Ben je een gemakzoeker? Of ben vooral op zoek naar de beste budgetoptie? Dan komt er in onze top 5 van onze Black en Decker kruimeldief modellen van 2023 altijd een goede keuze voor je voorbij.  

Top 5 Black en Decker kruimeldief modellen 2024

1. Black en Decker kruimeldief PD1820LF (beste keuze voor gemakzoeker)

Wil je alle voordelen van een kruimeldief en een stofzuiger in één. Dan is de Black + Decker PD1820LF voor jou de beste keuze. Het compacte apparaat en de accu (geen snoer) geven de voordelen van een kruimeldief. De lange zuigslang van 1,5 meter geeft je het voordeel van een stofzuiger. Zo maak je heel gemakkelijk de vloer schoon, zonder de je door je rug of knieën hoeft. En tegelijkertijd maak je er de bovenkant van de kast mee schoon, omdat het apparaat licht en compact is. Ideaal!

Black en Decker kruimeldief PD1820LF

Belangrijkste functie

 • Met de bijgeleverde zuigslang van 1,5 meter maak je heel handig de vloer en de trap schoon, zonder dat je door je knieën of rug hoeft. Je kan gewoon lekker blijven staan. Nu horen we je denken: ‘dat kan toch ook met een stofzuiger?’ Klopt, maar de compacte kruimeldief  

Pluspunten

 • Het stofbakje van deze Black en Decker kruimelzuiger is heel gemakkelijk te legen. Je maakt de klep aan de zijkant open en gooit het vuil zo in afvalbak. Ter vergelijking: Bij andere kruimeldieven moet je het bakje eerst uit de kruimeldief halen, voordat je ‘m kan legen.

Minpunten

 • De maximale gebruikstijd is beperkt, omdat je met een accu werkt.

2. Black en Decker kruimelzuiger WDA315J-QW (beste keuze voor mensen die ook vloeistoffen willen opzuigen)

Ken je dat? Op jullie badkamervloer ligt na het douchen vaak een plasje water. Omdat de kids zich niet goed afgedroogd hebben na het douchen. Of omdat het deurtje van de douchecabine een stukje naar buiten openstond. De Black en Decker WDA315J-QW biedt dan uitkomst. Met deze kruimeldief zuig je naast droog vuil namelijk ook heel gemakkelijk vloeistoffen op.

Black en Decker kruimelzuiger WDA315J-QW

Belangrijkste functie

 • Dit model Black en Decker kruimeldief heeft een zuigmond speciaal voor vloeistoffen. Dit is een rubberen opzetstuk waarmee je bijvoorbeeld water, frisdrank of koffie kan opzuigen. Stoot iemand tijdens een verjaardagsfeestje bij je thuis een glas cola om? Dan pak je heel snel de Black en Decker WDA315J-QW erbij en zuig je de cola binnen een paar seconde op.

Pluspunten

 • De Black en Decker WDA315J-QW heeft een meegeleverd oplaadstation. Deze kun je bijvoorbeeld aan de muur hangen. Klik je de Black en Decker kruimelzuiger in het oplaadstation? Dan laadt hij direct op. Geen gedoe dus met batterijen en verwisselbare accu’s. 

Minpunten

 • De kruimeldief heeft geen indicatielampje. Hierdoor kun je niet zien wanneer de accu leeg.

3. Black en Decker PV1820L (beste keuze voor moeilijk bereikbare plekken)

Heb je veel moeilijk bereikbare plekken in huis? Bijvoorbeeld hoge kasten of een diepe bank? Dan is de Black en Decker PV1820L voor jou de beste keuze. De lange zuigmond van deze Black en Decker kruimeldief is tot 200 graden verstelbaar. Dit betekent dat je op plekken kan komen waar je met een schoonmaakdoek of gewone kruimeldief niet bij kunt (zie foto).

Black en Decker PV1820L

Belangrijkste functie

 • De Black en Decker PV1820L is tot 200 graden verstelbaar. Kun je normaal net niet bij de bovenkant van je hoge boekenkast? Dat is met dit model wél mogelijk. Met de verstelbare zuigmond hoef je de kruimeldief niet helemaal te reiken tot het gedeelte waar je de stof wilt opzuigen.

Pluspunten

 • Deze Black en Decker kruimeldief is supercompact. Je kan de verstelbare zuigmond namelijk volledig inklappen. Handig als je weinig ruimte hebt. Of als je ‘m in een kastje wilt opbergen.
 • Het stofbakje is heel gemakkelijk te legen. Je maakt de klep aan de zijkant open en gooit het vuil zo in afvalbak. Ter vergelijking: Bij andere kruimeldieven moet je het bakje eerst uit de kruimeldief halen, voordat je ‘m kan legen. 

Minpunten

 • De Black en Decker PV1820L maakt met 85 Decibel aardig wat lawaai.

4. Black en Decker kruimeldief DVA325JP07 (beste keuze voor huisdierhouders)

Heb je een hond of kat? Dan is de Black en Decker DVA325JP07 het meest geschikt voor jou. Met de speciaal meegeleverde dierenharenborstel, zuig je honden- en kattenharen heel gemakkelijk op. Bijvoorbeeld van de deurmat of uit de hondenmand. Vooral op plekken waar plaatselijk veel haren liggen, is deze Black en Decker kruimeldief een uitkomst. Je hoeft dan niet voor een paar seconde zuigen de hele stofzuiger uit de kast te halen, maar je pakt dan heel snel deze compacte kruimeldief erbij.

Black en Decker kruimeldief DVA325JP07

Belangrijkste functie

 • Dit model Black en Decker kruimeldief heeft een speciale gemotoriseerde borstel. Hiermee zuig je heel simpel honden- en kattenharen op.

Pluspunten

 • De Black en Decker DVA325JP07 heeft Smart tech sensors. Deze geven aan wanneer je de filter moet reinigen en wanneer de batterij bijna leeg is.
 • Deze kruimeldief heeft een Cotton Fresh Filter. Dit filter verspreidt een frisse geur tijdens het stofzuigen.

Minpunten

 • Met deze kruimeldief kun je geen vloeistoffen opzuigen.

5. Black en Decker kruimelzuiger NVC115WA (beste budgetoptie)

Moet je op de kleintjes letten? Dan is de Black en Decker NVC115WA de beste keuze voor jou. Deze Black en Decker kruimeldief heeft alle gemakken van een kruimelzuiger, maar is gewoon duidelijk goedkoper dan veel andere modellen van Black en Decker.

Black en Decker kruimelzuiger NVC115WA

Belangrijkste functie

 • De black en Decker NVC115WA heeft een meegeleverde tafel-/wandlader met indicatielampje. Zo kun je heel snel zien wanneer de kruimeldief opgeladen is.

Pluspunten

 • Deze Black en Decker kruimelzuiger is licht van gewicht. Hij weegt slechts 0,9 kilo.

Minpunten

 • Dit model kruimeldief gaat slechts 7,5 minuten achter één stuk mee. Daarna moet je ‘m weer opladen

Vergelijking belangrijkste statistieken


Meer over Black en Decker

Black en Decker, of eigenlijk officieel BLACK + DECKER, is een merk dat niet alleen kruimeldieven maakt, maar ook gereedschappen. Doordat er zowel hobbyers als professionele mensen werken met de spullen van Black en Decker, is de technologie hier ook op afgestemd.

Testen met de Black & Decker BHHV315J
Testen met de Black & Decker BHHV315J

Gerelateerde artikelen