Dyson V8 Absolute review: alle plus- en minpunten op een rijtje

Als we één stofzuiger moeten noemen die extra aandacht verdient op kruimeldief-info, dan kiezen we zonder twijfel voor de Dyson V8 absolute steelstofzuiger. Je ziet de steelstofzuigers van Dyson misschien wel eens op tv reclames voorbij komen. En dat is niet zonder reden. De steelstofzuigers van Dyson staan namelijk ontzettend goed aangeschreven. Niet alleen omdat je ze met één klik omtovert tot een kruimeldief, maar vooral omdat deze stofzuiger met hun zuigkracht tot de absolute top behoren. Ook het feit dat deze steelstofzuigers snoerloos zijn, maakt dat ze populair zijn. De Dyson V8 Absolute bevestigt dit in alle opzichten. In dit artikel zetten we alle plus- en minpunten van dit model voor je op een rijtje. Zo kun je na het lezen van deze Dyson V8 Absolute review beslissen of de steelstofzuiger iets voor jou is.

Dyson V8 Absolute

Voordelen Dyson V8 Absolute steelstofzuiger review

Kruimeldief en stofzuiger in één

Het allergrootste voordeel van de Dyson V8 stofzuiger is dat hij in één klik is om te toveren tot een kruimeldief. Op deze manier kun je niet alleen de vloer stofzuigen, maar ook je stoelen, de bank en andere meubels.

Zuigkracht

Vind je het vervelend als je zes keer over hetzelfde oppervlak stofzuigt en er alsnog vuil blijft liggen? Wil je een stofzuiger waarbij je er helemaal zeker van bent dat het na één keer schoon is? Dan is de Dyson V8 Absolute iets voor jou. Het belangrijkste voordeel van dit model is namelijk de ontzettend goede zuigkracht.  Een belangrijke tip: Leeg het stofbakje van de steelstofzuiger regelmatig. Op deze manier behoud je de beste zuigkracht.

Snoerloos

Veel mensen vinden het irritant dat ze tijdens het stofzuigen continu een snoer moeten meesleuren. Ben je net lekker aan het stofzuigen, schiet de stekker uit het stopcontact omdat de snoer te kort is. Wil je geen snoer mee hoeven sleuren? Dan is de Dyson V8 Absolute ideaal voor jou. Met een snoerloze steelstofzuiger heb je heerlijke bewegingsvrijheid. Je kunt van kamer naar kamer zonder dat je de stekker steeds in een nieuw stopcontact moet stoppen.

Goed om te weten: Omdat de Dyson V8 Absolute snoerloos is, is het handig dat je er wel een tijdje mee vooruit kan voordat je ‘m weer opnieuw moet opladen. Geen probleem. De Dyson V8 Absolute gaat namelijk 40 minuten achter één stuk mee. Lang genoeg om het hele huis te stofzuigen.

Oplaadtijd

De oplaadtijd is voor veel mensen net iets minder belangrijk dan de zuigkracht en het voordeel dat dit model snoerloos is. Toch is het fijn om te weten dat je steelstofzuiger na 5 uur weer helemaal is opgeladen. Vooral als je ‘m meerdere keren op één dag wilt gebruiken. Bijvoorbeeld op een dag dat je thuis een verjaardag viert. Je wilt het huis voorafgaand aan het feestje stofzuigen, zodat het er allemaal netjes uitziet voor de gasten. Maar je wilt na het feestje ook de boel kunnen stofzuigen. De Dyson V8 Absoluteis daar perfect geschikt voor.

Veel verschillende opzetstukken

Deze steelstofzuiger wordt geleverd met veel accessoires. Dit zijn zuigmonden die stuk voor stuk geschikt zijn voor verschillende ondergronden en doeleinden:

  • Fluffy vloerzuigmond: voor kwetsbare vloersoorten zoals marmer of parket.
  • Combizuigmond: voor harde vloeren, tapijten en kleden
  • Gemotoriseerde minizuigmond: ideaal voor het schoonmaken van meubels en het opzuigen van dierenharen.
  • Kierenzuigmond: hiermee kom je gemakkelijk op moeilijk bereikbare plekken, zoals tussen de kussens van de bank .  
  • Combinatie-accessoire: dit is een plumeauborstel en een kleine zuigmond in één

Hoe werkt de Dyson V8 Absolute?


Nadelen Dyson V8 Absolute stofzuiger

Korte accuduur in maximale stand

Dit model steelstofzuiger heeft een stand waarin je op maximaal vermogen stofzuigt. Dit is super fijn als je bijvoorbeeld wat grof vuil wilt opzuigen, maar het zorgt er wel voor dat de accuduur ineens een stuk minder lang is dan 40 minuten.

Geluid

Een nadeel is dat de Dyson V8 Absolute best wat geluid produceert. Dit kan lastig zijn als je bijvoorbeeld in een gehorig appartement woont. Aan de andere kant is het goed om te beseffen geluid nu eenmaal bij een stofzuiger hoort.


Conclusie Dyson V8 Absolute review

Wil je een stofzuiger met een erg goede zuigkracht die je in één klik kan omtoveren tot een kruimeldief? En hou je van de flexibiliteit die een snoerloze stofzuiger biedt? Dan raden we je de Dyson V8 Absolute zeker aan. Het feit dat je er daarnaast ook nog eens vijf verschillende zuigmonden bij krijgt, maakt deze stofzuiger nog interessanter. Bijvoorbeeld voor mensen die een huisdier hebben of voor mensen die in hun huis op verschillende ondergronden moeten stofzuigen. Al met al zouden we de Dyson V8 Absolute dus zeker aanraden.


Dyson V8 Absolute Steelstofzuiger

Meer over Dyson

Dyson staat vooral bekend om de innovatie die het toepast in haar stofzuigers. Niet voor niets was Dyson het eerste merk ter wereld dat een zakloze steelstofzuiger op de markt bracht. Dit deden zij met een vernieuwende cycloontechniek, waarbij stof zo hard werd rondgedraaid dat het naar de zijkant werd gedrukt en vanuit daar werd weggevoerd. De V8 Absolute is één van de Dyson steelstofzuigers waarin de cycloontechniek nog steeds succesvol wordt toegepast. De nieuwste stofzuiger uit dit rijtje is de Dyson V11, die je hebt in verschillende uitvoeringen: de Dyson V11 Absolute en de Dyson V11 Animal+.

Gerelateerde artikelen

Dyson V11 pop up