Beste robotstofzuiger met dweilfunctie 2023 [Top 4]

Door Stijn van Son | Laatste update: 04/08/2023 | Werkwijze

Ben je op zoek naar de beste robotstofzuiger met dweilfunctie? Dan wil je graag een vloer die na het rondje van de robotstofzuiger niet alleen stofvrij is, maar ook schoon is en fris ruikt. Een robotstofzuiger met dweil heeft roterende dweildoeken of microvezeldoeken onder de stofzuiger die direct na het stofzuigen de vloer dweilen. Goed om te weten: een robotstofzuiger met dweil maakt de vloer niet zo goed schoon als wanneer je dit zelf doet, maar je ziet ongetwijfeld een prima resultaat . Om je te helpen met je keuze, hebben wij de beste robot stofzuigers met dweilfunctie voor je op een rijtje gezet.

49 robots vergeleken

74 reviews bekeken

De 4 beste robotstofzuigers met dweilfunctie van dit moment

1. Blaupunkt Bluebot Xtreme (beste stille robotstofzuiger met dweilfunctie)

Op zoek naar een robotstofzuiger met dweil die weinig lawaai maakt? Dan is de Blaupunkt Bluebot Xtreme voor jou de beste keuze. Met een geluidsniveau van 56 dB heb je geen last van geluid wanneer de robotostofzuiger bezig is. Dit is bijvoorbeeld fijn wanneer je de stofzuiger zijn werk wilt laten doen als je zelf thuis bent. Kijkend naar prijs, zuigkracht, geluidsniveau en de extra functionaliteiten is dit volgens ons de beste robotstofzuiger met dweilfunctie.

Blaupunkt Bluebot Xtreme automatische stofzuiger met dweilfunctie

Pluspunten:

 • Maakt weinig lawaai
 • Grotere opvangbak voor stof dan gemiddeld (0,6 liter)
 • Met HEPA-filter voor de opvang van fijnstof
 • Met middenborstel voor het optimaal opzuigen van vuil en opzuigen van dierenharen
 • Navigatie met behulp van lasersensoren

Minpunten:

 • Kleine wieltjes: mede hierdoor niet geschikt voor het stofzuigen van hoogpolig tapijt

2. Ecovacs Deebot T9+ (beste dweil robotstofzuiger voor gemakszoeker)

Wil je dat jouw robotstofzuiger werkelijk al het werk voor je uit handen neemt? Dan is de Ecovacs Deebot T9+ voor jou de beste robotstofzuiger met dweilfunctie. Deze stofzuiger dweilt namelijk niet alleen na het stofzuigen, maar leegt ook nog eens zijn eigen stofopvangbakje na het stofzuigen in het automatische leegstation. Ook rijdt de robotstofzuiger automatisch zelf terug naar het oplaadstation wanneer hij bijna leeg is. Zo hoef je de robotstofzuiger niet door het hele huis te gaan zoeken als deze leeg is. Met de Ecovacs Deebot T9+ ga je dus voor de meest complete robotstofzuiger met dweil.

Ecovacs Deebot T9+ stofzuiger robot met dweil

Pluspunten

 • Leegt eigen stofreservoir in laadstation: zo hoef je nóg minder zelf te doen
 • Rijdt zelf naar het oplaadstation wanneer de accu bijna leeg is
 • Navigatie met behulp van lasersensoren
 • Met HEPA-filter voor de opvang van fijnstof
 • Met middenborstel voor het optimaal opzuigen van vuil en opzuigen van dierenharen

Minpunten:

 • Vrij prijzig

3. CleanDays Robotstofzuiger D2-001 (beste goedkope keuze met dweilfunctie)

Op zoek naar een voordelig model? Dan is de CleanDays D2-001 voor jou de beste robotstofzuiger met dweilfunctie. Met een prijs van minder dan €200,- koop je met deze robotstofzuiger een meer dan prima model met een aantal leuke functionaliteiten: zo heeft de robotstofzuiger een HEPA-filter waarmee het ook kleinere stofdeeltjes worden opgevangen, is het stofbakje net iets groter dan bij de meeste andere robotstofzuigers en kun je er natuurlijk naast het stofzuigen de vloer mee dweilen.

Pluspunten:

 • Scherp geprijsd
 • Grotere opvangbak voor stof dan gemiddeld (0,6 liter)
 • Met HEPA-filter voor de opvang van fijnstof
 • Met middenborstel voor het optimaal opzuigen van vuil en opzuigen van dierenharen

Minpunten:

 • Volledig opladen duurt vrij lang: 5 uur

4. iRobot Roomba Combo (beste iRobot met dweilfunctie)

Wanneer je jezelf al wat verder hebt verdiept in robotstofzuigers, ben je ongetwijfelde het merk iRobot tegengekomen. Het bekendste en meest populaire merk voor robotstofzuigers biedt veel goede modellen aan, maar slechts enkele modellen hebben een dweilfunctie. De iRobot Roomba Combo is volgens ons de beste robotstofzuiger met dweilfunctie van iRobot. De Roomba Combo heeft een goede zuigkracht, een prima dweilfunctie én een HEPA-filter waarmee ook fijnstof wordt opgezogen en vastgehouden. Ideaal voor als er iemand thuis bijvoorbeeld hooikoorts heeft.

Pluspunten:

 • Goede zuigkracht
 • Met HEPA-filter voor de opvang van fijnstof
 • Met middenborstel voor het optimaal opzuigen van vuil en opzuigen van dierenharen
 • Zelflerende navigatiemodus: zo pakt de robotstofzuiger na enkele keren de perfecte route door het huis, zonder plekjes over te slaan

Minpunten:

 • Deze robotstofzuiger hervat niet automatisch zijn programma wanneer deze weer volledig is opgeladen

Vergelijking belangrijkste statistieken


Eigen ervaring met dweil robots

Zelf heb ik in totaal 11 robotstofzuigers getest, waarvan 3 met een dweilfunctie. In de praktijk heb ik gemerkt dat ik een dweil op een stofzuiger robot handig vind voor erbij, maar dat het voor mij geen absolute noodzaak is. De robotstofzuigers met dweil die ik heb getest zorgden voor een schonere vloer en een frissere geur in huis, maar voor de echte vlekken moet je nog wel steeds met de hand dweilen. Dat is natuurlijk ook helemaal niet erg, maar houd hier wel rekening mee.

Testen Neatsvor X600
De Neatsvor X600 na het testen

Beste stofzuiger robot met dweil volgens expert gebruikers

Beste stofzuiger robots met dweil volgens Consumentenbond*ScoreWaarom?Prijs
1. Rowenta X-Plorer Serie 95 RR79877,3Zuigkracht, zuigprestaties langs plinten en in hoeken, zuinigBekijk
2. Roborock S5 Max black6,9Zuigkracht voor grofvuil, snel opgeladen, prestaties langs plinten en in hoekenBekijk
3. Roborock S7+7,8Zuigkracht, prestaties langs plinten en in hoekenBekijk
*Door de Consumentenbond zijn in totaal maar 12 verschillende robot stofzuigers met dweilfunctie getest.

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een robot stofzuiger met dweil?

Belangrijk om te weten: een robotstofzuiger met dweilfunctie is geschikt voor het lichtere dweilwerk. Dit betekent dat kleine vlekjes en viezigheid door de dweilfunctie worden schoongemaakt, maar dat het niet kan tippen aan een grondige handmatige dweilbeurt. Wanneer je zelf dweilt, kun je namelijk meer kracht zetten en hierdoor hardnekkige vlekken verwijderen. Toch is het goed om te weten dat je met een robotstofzuiger met dweil de vloer in ieder geval goed opfrist.

Hoe werkt een robotstofzuiger met dweilfunctie?

In eerste instantie werkt een robotstofzuiger met dweil precies hetzelfde als een normale robotstofzuiger. Hij zuigt zand, stof en andere viezigheid op en rijdt automatisch door je huis. Naast het stofreservoir waarin het stof wordt opgevangen, heeft een robotstofzuiger met dweilfunctie echter ook nog een waterreservoir en dweilborstels. Het reservoir vul je met een sopje.

Een robotstofzuiger met dweil is in eerste instantie een robotstofzuiger. Hij heeft dus borstels, een zuigmond en een stofreservoir waarin hij al het zand, stof en haar dat hij tegenkomt opslaat. Naast het stofreservoir heeft hij echter ook een waterreservoir. Deze vul je met water en eventueel een geschikt schoonmaakmiddel. Nadat de robot het stof heeft opgezogen, haalt hij automatisch een vochtige dweil over de vloer, zodat achtergebleven stofresten en vlekjes worden verwijderd. Het is geen vervanging voor een handmatige dweilbeurt, maar het zorgt er wel voor dat je vloer bijgehouden wordt, tussen de grote dweilsessies door.


Samenvatting: de beste robotstofzuigers met dweil op een rijtje

ModelWaarom?Prijs
1. Blaupunkt Bluebot Xtreme Beste stille robotBekijk
2. Ecovacs Deebot T9+Beste keuze voor gemakszoekerBekijk
3. CleanDays D2-001Beste budget optieBekijk
4. iRobot Roomba ComboBeste iRobot met dweilfunctieBekijk

Gerelateerde artikelen:

Beste robotstofzuigers met dweil Coolblue