Beste robotstofzuiger voor dierenharen 2023 [Top 4]

Door Stijn van Son | Laatste update: 11/08/2023 | Werkwijze

Op zoek naar de beste robotstofzuiger voor dierenharen? Bijvoorbeeld omdat je thuis een hond of kat hebt? Dan wil je een stofzuiger robot dat alle haren goed opzuigt én een robot die je huisdier niet bang, speels of agressief maakt. Zo kan de stofzuiger ongehinderd zijn werk doen en heeft je huisdier er geen last van. En net zo belangrijk: zonder dat je zelf veel hoeft te doen is je vloer na het stofzuigen weer vrij van vuil en dierenharen. Wij helpen je bij je keuze voor de beste robotstofzuiger tegen dierenharen.

Top 4 beste robotstofzuigers voor dierenharen van dit moment

1. Blaupunkt Bluebot Xtreme (beste stille robotstofzuiger voor dierenahren)

Een robotstofzuiger kan in eerste instantie nogal raar of angstaanjagend zijn voor je huisdier. Vooral als je de stofzuiger net hebt. Daarom raden we aan een robotstofzuiger te kopen die zo onopvallend mogelijk zijn werk doet. De Blaupunkt Bluebot Xtreme is een zeer goede robotstofzuiger die met een geluidsniveau van 56 dB amper geluid maakt tijdens het stofzuigen. Dit is natuurlijk niet alleen fijn voor je huisdier, maar ook voor jou. Kijkend naar prijs-kwaliteit, geluidsniveau, zuigvermogen en extra functionaliteiten, is dit volgens ons de beste robotstofzuiger tegen dierenharen.

Blaupunkt Bluebot Xtreme automatische stofzuiger

Pluspunten:

 • Maakt weinig lawaai: fijn voor je huisdier
 • Goede zuigkracht voor het opzuigen van hondenharen en kattenharen
 • Grotere stofbakje dan van een gemiddelde robotstofzuiger (0,6 liter)
 • Met HEPA-filter dat ook kleinere stofdeeltjes en en dierenhaartjes vasthoudt (95%)
 • Met middenborstel voor het optimaal opzuigen van vuil en opzuigen van dierenharen
 • Met dweilfunctie
 • Navigatie met behulp van lasersensoren

Minpunten:

 • Niet geschikt voor het stofzuigen van hoogpolig tapijt door de relatief kleine wieltjes

2. LifeGoods Robotstofzuiger – 1600Pa (beste budget keuze voor huisdierhouders)

Ben je als huisdierhouder aan het kijken voor een nieuwe robot stofzuiger, maar wil je wel op je geld letten? Dan is LifeGoods Robotstofzuiger – 1600Pa volgens ons de beste keuze. Met een goede zuigkracht en een zeer scherpe prijs is deze stofzuiger de perfecte budgetoptie.

LifeGoods 1600Pa robotstofzuiger voor dierenharen

Pluspunten

 • Scherp geprijsd
 • Goede zuigkracht
 • Met middenborstel voor het optimaal opzuigen van vuil en opzuigen van dierenharen
 • Met HEPA-filter dat ook kleinere stofdeeltjes en dierenhaartjes vasthoudt (95%)

Minpunten

 • Niet te bedienen via app
 • Geen dweilfunctie

3. Ecovacs Deebot T9+ (beste keuze voor gemakszoeker)

Wil je dat jouw nieuwe robotstofzuiger je al je werk uit handen neemt? Kies dan voor de Ecovacs Deebot T9+. Deze stofzuiger zuigt stof op, dweilt, leegt zijn eigen stofreservoir en rijdt automatisch terug naar het oplaadstation als die bijna leeg is. Het bespaart je een hoop tijd die je heerlijk kunt besteden aan je huisdier. Lekker spelen, een goede wandeling maken of gewoon eventjes rustig samen chillen op de bank. En het allermooiste: de robotstofzuiger doet zijn werk!

Ecovacs Deebot T9+ stofzuiger robot met dweil

Pluspunten

 • Goede zuigkracht
 • Leegt eigen stofbakje in laadstation: zo hoef je nóg minder zelf te doen
 • Rijdt zelf naar het oplaadstation wanneer de accu bijna leeg is: zo kan je hond of kat er in ieder geval niet mee aan de haal nadat de robotstofzuiger is uitgeschakeld
 • Met middenborstel voor het optimaal opzuigen van vuil en opzuigen van dierenharen
 • Met HEPA-filter dat ook kleinere stofdeeltjes en dierenhaartjes vasthoudt (99,5%)

Minpunten

 • Wat duurder dan de gemiddelde robotstofzuiger, maar dan heb je ook wat

4. iRobot Roomba i7+ (beste keuze met automatisch leegstation)

Wil je het gemak van een robotstofzuiger die zijn eigen stofreservoir ledigt, maar hoef je geen dweilfunctie? Dan is de iRobot Roomba i7+ voor jou de beste keuze. De robotstofzuiger werkt volgens een zelflerende navigatie. Daardoor weet de robotstofzuiger binnen enkele keren wat de beste route is om dierenharen en ander vuil op te zuigen.

.

 iRobot Roomba i7+

Pluspunten:

 • Goede zuigkracht
 • Met middenborstel voor het efficiënt opzuigen van dierenharen
 • Rijdt automatisch terug naar het oplaadstation
 • Leegt eigen stofreservoir in laadstation
 • Zelflerende navigatie: zorgt voor de beste route door het huis, zonder dat hij plekjes waar vergeet waar veel dierenharen liggen

Minpunten:

 • De robotstofzuiger maakt best wat geluid bij het ledigen van het stofbakje. Gelukkig gebeurt dit slechts af en toe
 • Geen HEPA-filter voor de opvang van de allerkleinste stofdeeltjes

Vergelijking belangrijkste statistieken


Hier moet een robotstofzuiger voor huisdieren haren aan voldoen

 1. Sterk zuigvermogen: dierenharen zijn over het algemeen moeilijk op te zuigen dan andere soorten stof en vuil, dus je hebt een robotstofzuiger nodig met een sterke zuigkracht.
 2. Speciale borstel voor dierenharen: Sommige robotstofzuigers hebben borstels die speciaal zijn ontworpen om dierenharen te verwijderen. Zoek naar een robotstofzuiger met een borstel van dit soort als je veel dierenharen hebt. Een voorbeeld hiervan is de robotstofzuiger met midden borstel, die hondenharen en kattenharen efficiënt opzuigt.
 3. Wasbare filters: Omdat dierenharen zo moeilijk te verwijderen zijn, kan het filter van de robotstofzuiger snel verstopt raken. Kijk daarom naar een robotstofzuiger met wasbare filters, zodat je ze gemakkelijk kunt reinigen en opnieuw kunt gebruiken.
 4. Bediening via app: Als je huisdieren hebt, kan het handig zijn om een robotstofzuiger te kiezen die je kunt bedienen via een afstandsbediening of een app op je telefoon. Zo kun je de robotstofzuiger op afstand starten of pauzeren als je huisdier in de buurt is.
 5. Goede navigatietechnologie: Kijk naar een robotstofzuiger met geavanceerde navigatietechnologie, zodat hij efficiënt om obstakels heen kan navigeren en niet blijft hangen.

Veelgestelde vragen

Wat is de best geteste robotstofzuiger voor dierenharen?

De Consumentenbond test geen robotstofzuigers. Daarom hebben we bij het bepalen van de best geteste robotstofzuiger voor dierenharen gekeken naar de beoordelingen van gebruikers op Coolblue en Bol.com. We hebben de beoordelingen geanalyseerd en het gemiddelde genomen van alle beoordelingen van de robotstofzuigers die volgens Bol en Coolblue geschikt zijn voor het opzuigen van dierenharen.

Hieruit komt naar voren dat de Blaupunkt Bluebot Xtreme de best beoordeelde robot stofzuiger voor dierenharen is op Coolblue. De robot wordt beoordeeld met liefst een 9,1 en krijgt vooral lovende kritieken vanwege de lange batterijduur, de zuigkracht en de mogelijkheid tot stofzuigen én dweilen van de vloer. Op Bol.com komt de Xiaomi Roborock S6 Max als beste uit de test met een score van 9,4. Deze robotstofzuiger wordt vooral goed beoordeeld om zijn efficiënte navigatie (sneller klaar) en de mogelijkheid tot stofzuigen én dweilen.

Goed om te weten: in de vergelijking zijn alleen robotstofzuigers meegenomen die tenminste 50 beoordelingen hebben gekregen.

Hoe reageren honden op een robotstofzuiger?

Je kunt vooraf niet precies zeggen hoe je hond gaat reageren op een nieuwe robotstofzuiger. In de praktijk zien we veelal dat honden in het begin nieuwsgierig zijn óf dat het ze niet veel interesseert. Veel honden zullen nieuwsgierig zijn en het leuk vinden om erachteraan te rennen, waarna je na een tijdje zult merken dat de nieuwsgierigheid afneemt omdat de robotstofzuiger onderdeel wordt van het huishouden. Dit is net als bij een nieuw hondenspeeltje: eerst is het leuk en daarna is de nieuwigheid en dus de lol ervan af. Andere honden zullen weinig interesse tonen in de robot stofzuiger.

Heel af en toe zien we dat een hond een beetje bangig is. Het kan helpen om de eerste keren dat je de robotstofzuiger gebruikt in het bijzijn van je hond te doen, zodat hij eraan kan wennen en kan zien dat het geen bedreiging vormt. Als je hond bang is voor de robotstofzuiger, kun je hem geruststellen door hem te belonen met een hondenbrokje of door te spelen met hem terwijl de robotstofzuiger zijn gang gaat.

Zo reageren honden op robotstofzuigers

Hoe reageren katten op een robotstofzuiger?

Net als bij honden, is het ook bij katten moeilijk om te zeggen hoe jouw kat zal reageren op een robotstofzuiger. Bij katten zie je, in vergelijking met honden, nog wat vaker dat ze nieuwsgierig zijn naar de nieuwe stofzuiger robot en dat ze er op het begin wellicht mee willen spelen. Houd hier dus rekening mee.

Robotstofzuigers kunnen over het algemeen goed tegen een stootje, omdat ze ook bestand moeten zijn tegen kleine botsingen. Daarom is het niet heel erg als je kat op het begin af en toe met de robotstofzuiger speelt. Echter is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat dit op een bepaald moment minder wordt, zodat de stofzuiger zijn gang kan gaan. Mocht dit niet gebeuren? Overweeg je kat dan niet in dezelfde kamer te laten zijn als de werkende robotstofzuiger. Katten zijn over het algemeen minder snel bang voor een robotstofzuiger.

Zo reageren katten op robotstofzuigers

Gerelateerde artikelen:

stofzuiger robots voor huisdieren