Beste goedkope robotstofzuiger 2024 onder €200,- [Top 3]

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Op zoek naar de beste goedkope robotstofzuiger? Bijvoorbeeld omdat je op je geld wilt letten? Wij hebben op basis van onze uitgebreide test de top 3 beste goedkope robotstofzuigers samengesteld. Om tot onderstaande testresultaten te komen, hebben we 71 robotstofzuiger vergeleken, 131 gebruikersreviews beoordeeld en 5 robots thuis getest.

ModelOmschrijvingPrijs
1. Medion MD19700 Beste prijs-kwaliteitBekijk
2. Eufy RoboVac 15CBeste tegen allergieënBekijk
3. CleanDays Robotstofzuiger Beste met dweilfunctieBekijk

71 robots vergeleken

131 reviews bekeken

De 3 beste goedkope robotstofzuigers van dit moment

1. Medion MD19700 robotstofzuiger (Beste keuze prijs-kwaliteit)

Wil je een goede prijs-kwaliteit robotstofzuiger die niet te duur is? Dan is de Medion MD19700 voor jou de beste goedkope robotstofzuiger. Deze robotstofzuiger heeft niet alleen borstels aan de zijkant, maar ook middenborstels onder de robotstofzuiger die ervoor zorgen dat vuil gemakkelijker wordt opgezogen. Daarnaast heeft de Medion MD19700 volgens gebruikers een goede zuigkracht en heeft deze budget stofzuiger robot een zelflerende navigatiemodus. Dit betekent dat de stofzuiger na enkele zuigbeurten zelf de beste route door het huis berekent en rijdt.

 Medion MD19700 goedkope robotstofzuiger

Pluspunten:

 • Met goede zuigkracht en middenborstels: perfect voor het opzuigen van bijvoorbeeld dierenharen
 • Zelflerende navigatiemodus: voor de beste route door het huis zonder hindernissen
 • Bestuurbaar via smartphone
 • Rijdt automatisch terug naar oplaadstation wanneer die leeg is

Minpunten:

 • Zonder HEPA-filter: niet geschikt voor mensen met een stofallergie

2. Eufy RoboVac 15C (beste goedkope robotstofzuiger tegen allergieën)

Wil je een goed instapmodel robotstofzuiger? Dan is de Eufy RoboVac 15C voor jou de ideale goedkope robotstofzuiger. Dit is een robotstofzuiger met niet teveel poespas die bovendien een HEPA-filter heeft waarmee ook de kleinste stofdeeltjes door de stofzuiger worden vastgehouden. Dit is fijn als je bijvoorbeeld een stof- of pollenallergie hebt. Daarnaast is het een voordeel dat deze budget robotstofzuiger weinig lawaai maakt. Zo stofzuigt de robot het huis zonder dat je er zelf last van hebt.

Eufy RoboVac 15C robotstofzuiger

Pluspunten:

 • Met HEPA-filter: houdt ook 95% van de kleinere stofdeeltjes vast
 • Maakt weinig geluid tijdens het stofzuigen
 • Bestuurbaar via smartphone

Minpunten:

 • Rijdt niet automatisch terug naar het oplaadstation wanneer die leeg is

3. CleanDays Robotstofzuiger (beste goedkope keuze met dweilfunctie)

Op zoek naar nóg meer comfort en gemak? Dan zijn er ook nog robotstofzuigers die niet alleen stofzuigen, maar tegelijkertijd ook de vloer dweilen. Veel robotstofzuigers met dweilfunctie zijn net een stukje duurder, maar deze CleanDays robotstofzuigers is zeer goed betaalbaar voor een robot stofzuiger met dweilfunctie. Belangrijk om te weten: de dweilprestaties zijn niet zo goed als wanneer je zelf de vloer dweilt, maar het wordt wel echt direct een stuk schoner en frisser in huis.

CleanDays budget Robotstofzuiger

Pluspunten

 • Met dweilfunctie: perfect voor harde vloeren
 • Maakt weinig geluid tijdens het stofzuigen
 • Bestuurbaar via smartphone
 • Rijdt automatisch terug naar oplaadstation wanneer die leeg is

Minpunten:

 • Minder geschikt voor huizen met veel vloerbedekking en/of tapijt

Vergelijking belangrijkste statistieken


Persoonlijke ervaring met goedkope stofzuiger robots

Ik ben er tijdens het testen van verschillende robotstofzuigers achter gekomen dat er een hele hoop slechte kwaliteit robotstofzuigers verkocht worden. Vooral in de lagere prijsklasse. Het zit volgens mij namelijk als volgt: in de markt van robotstofzuigers zie je erg veel onbekende merken terug. Bijvoorbeeld uit China. Deze merken hebben geen bewezen ervaring als het gaat om de ontwikkeling van stofzuigers. Het is dus altijd maar afwachten wat de kwaliteit is van de robotstofzuiger.

Nadat ik meerdere mensen sprak over hun robotstofzuiger, hoorde ik meerdere verhalen over robotstofzuigers van onbekende merken die binnen anderhalf jaar kapot waren. Let hier dus echt op als je een nieuwe robotstofzuiger wil kopen. Betrouwbare merken met goedkopere robotstofzuigers die ik zou aanraden zijn bijvoorbeeld Eufy, Blaupunkt en CleanDays.

Eufy Clean X8
Testen van Eufy robotstofzuiger bij een goede bekende thuis

Veelgestelde vragen

Wat is de goedkoopste robotstofzuiger?

Om te kijken wat de goedkoopste robotstofzuiger is, hebben we een analyse gemaakt van alle robotstofzuigers die in 2023 te vinden zijn op Bol.com en Coolblue. Hieruit komt naar voren dat op Bol.com de Rovac 1000 de goedkoopste robotstofzuiger is met een prijs €29,90. Op Coolblue ligt de prijs van de goedkoopste robotstofzuiger een stukje hoger. Hier is de Medion MD19601 het voordeligst geprijsd. Deze robotstofzuiger kost €154,99. Goed om te weten ter vergelijking: op Bol.com worden 485 robotstofzuigers aangeboden, tegenover 69 op Coolblue. Dit is een aanzienlijk verschil (Analyse: januari 2023)

Wanneer is een robotstofzuiger goedkoop?

Of een stofzuiger goedkoop is, is natuurlijk voor een deel subjectief. Waar de ene persoon een robot stofzuiger van €150,- goedkoop vindt, kan een ander dit aardig prijzig vinden. Toch is het belangrijk om te weten dat robotstofzuigers over het algemeen net een stukje duurder zijn dan traditionele stofzuigers en steelstofzuigers. We hebben in dit artikel daarom gekozen om stofzuigers tot €200,- uit te lichten. Ter vergelijking: in ons artikel over goedkope traditionele stofzuigers, hanteren we een grens van €100,-.

Wanneer kies je voor een robotstofzuiger in plaats van een normale stofzuiger?

De overweging om te kiezen voor een robot stofzuiger in plaats van een normale stofzuiger, zit ‘m niet in de prijs. Robotstofzuigers zijn, zoals gezegd, over het algemeen net een stukje duurder. Het gaat echt om het gemak dat een robotstofzuiger je oplevert. Zo doet een  stofzuiger robot het werk voor jou in plaats van dat je zelf door het huis hoeft te lopen. Dit is niet alleen fijn wanneer je op zoek bent naar comfort en gemak, maar ook wanneer het vanwege je fysieke gesteldheid niet meer lukt om zelf te stofzuigen.

Gerelateerde artikelen: