Beste iRobot Roomba van 2024 [Top 3]

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Wij hebben 17 iRbot Roomba’s vergeleken, 51 beoordelingen bestudeerd en 2 robotstofzuigers van iRobot thuis getest. Bij de vergelijking hebben we onder andere gekeken naar zuigkracht, prijs-kwaliteit, slimme functies en extra functionaliteiten. Uit onze uitgebreide test is naar voren gekomen dat de iRobot Roomba i7158 de beste iRobot is van dit moment. Dit vanwege zijn sterke zuigkracht, de extra functionaliteiten en de scherpe aanschafprijs. De volledige top 3 met plus- en minpunten vind je hieronder.

17 robots vergeleken

51 reviews bekeken

ModelOmschrijvingPrijs
1. iRobot Roomba i7158Beste prijs-kwaliteitBekijk
2. iRobot Roomba i7+Beste voor gemakszoekerBekijk
3. iRobot Roomba ComboBeste met dweilfunctieBekijk

Top 3 beste Irobot Roomba stofzuigers

1. iRobot Roomba i7158  (beste prijs-kwaliteit)

Wil je de iRobot stofzuiger met de beste prijs-kwaliteit verhouding? Kies dan voor de iRobot Roomba i7158. Dit model komt uit de nieuwe serie en is van alle gemakken voorzien. Zo heeft deze stofzuiger robot een goede zuigkracht, een sterke zelflerende navigatiemodus, gebruiksvriendelijke bedieningssoftware. En net zo belangrijk: hij is voor robotstofzuiger-begrippen goed te betalen.

Goed om te weten: robotstofzuigers zijn over het algemeen ietsje duurder dan normale stofzuigers. Dit komt door de geavanceerde techniek die in robotstofzuigers wordt toegepast.

iRobot Roomba i7158 beste robotstofzuiger

Pluspunten:

 • Sterke zuigkracht
 • Met middenborstel voor het optimaal opzuigen van vuil en opzuigen van dierenharen
 • Bestuurbaar via app op je smartphone
 • Systematische schoonmaakroute: zorgt ervoor dat er geen plekjes worden overgeslagen
 • Met zelflerende navigatiemodus: voor de beste route door het huis zonder hindernissen

Minpunten:

 • Je moet het stofbakje zelf legen

2. iRobot Roomba i7+ (beste keuze voor gemakszoeker)

Ben je op zoek naar gemak of ben je minder mobiel en is het fysiek lastig voor je om zelf te stofzuigen? Dan is de iRobot Roomba i7+ de beste keuze. Naast het automatisch stofzuigen rijdt deze robotstofzuiger namelijk ook zelf terug naar zijn oplaadstation waar de robotstofzuiger zijn stofbakje zelf automatisch leegt. Zo heb je hier ook geen werk meer mee. In het leegstation zit een stofzuigerzak die je slechts sporadisch hoeft te legen. Dit is ontzettend fijn als het moeilijk voor je is om te bukken. Of als je gewoon lekker op de bank wilt blijven zitten.

 iRobot Roomba i7+

Pluspunten:

 • Leegt eigen stofreservoir in laadstation
 • Rijdt automatisch terug naar het oplaadstation
 • Sterke zuigkracht
 • Zelflerende navigatie: voor de beste route door het huis zonder hindernissen
 • Met middenborstel voor het optimaal opzuigen van vuil en opzuigen van dierenharen

Minpunten:

 • Maakt aardig wat geluid bij het ledigen van het stofreservoir

3. iRobot Roomba Combo (beste iRobot met dweilfunctie)

Wil je een robotstofzuiger die naast stofzuigen ook automatisch kan dweilen? Dan is de Roomba Combo voor jou de beste iRobot. De Roomba Combo heeft een relatief sterke zuigkracht, een prima dweilfunctie én een HEPA-filter die ook fijnstof vasthoudt. Dit is handig wanneer je thuis iemand met bijvoorbeeld hooikoorts hebt. Goed om te weten: verwacht van een robotstofzuiger met dweilfunctie niet dezelfde dweilprestaties als wanneer je de vloer handmatig dweilt, maar het dient vooral als de perfecte opfrissing na het stofzuigen van de vloer.

iRobot Roomba Combo

Pluspunten:

 • Goede zuigkracht
 • Met HEPA-filter voor de opvang van fijnstof
 • Met middenborstel voor het optimaal opzuigen van vuil en opzuigen van dierenharen
 • Zelflerende navigatiemodus: zo pakt de robotstofzuiger na enkele keren de perfecte route door het huis, zonder plekjes over te slaan

Minpunten:

 • Deze robotstofzuiger hervat niet automatisch zijn programma wanneer deze weer volledig is opgeladen

Vergelijking belangrijkste statistieken


Persoonlijke ervaring met iRobots

Ik heb meer dan 10 robotstofzuigers getest, waarvan 2 iRobot stofzuigers. Wat ik vooral erg fijn vind aan iRobot, is dat ze op het gebied van smart technologie een stukje verder zijn dan andere merken die stofzuiger robots verkopen. Waar ik bij het testen van goedkopere merken nogal eens zie dat robotstofzuigers snel vastlopen tijdens het navigeren door het huis, is dit bij de iRobot stofzuigers veel minder het geval. Mede om deze reden zijn iRobot en Blaupunkt mijn favoriete merken voor robotstofzuigers.

iRobot i7 rijdt tegen schoenen
Deze iRobot i7 liep tijdens de test niet vast toen hij tegen mijn schoenen aan reed

Veelgestelde vragen

Wat is de best geteste iRobot Roomba?

Omdat de Consumentenbond nog geen robotstofzuigers test, hebben we bij het bepalen van de best geteste iRobot Roomba gekeken naar beoordelingen van gebruikers. Hierbij hebben we als bepalende factor het gemiddelde eindcijfer gepakt op het platform dat de meeste iRobot Roomba’s verkoopt: Coolblue. Hieruit komt naar voren dat de iRobot Roomba Combo met een 8,6 de best beoordeelde iRobot Roomba is die op dit moment te koop is. Deze robotstofzuiger wordt door gebruikers vooral goed gewaardeerd om zijn zuigkracht, prijs-kwaliteit en het feit dat de robotstofzuiger zowel kan stofzuigen als kan dweilen. In de vergelijking zijn 19 iRobot stofzuigers meegenomen.

Waarom kiezen voor een iRobot Roomba?

Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen een iRobot Roomba aan te schaffen:

1. Gemak en tijdsbesparing: een Roomba stofzuigt automatisch, zodat je niet zelf hoeft te stofzuigen. Dit zorgt voor gemak en tijdsbesparing Dit geldt natuurlijk voor alle robotstofzuigers.

2. Effectiviteit: de Roomba robotstofzuigers hebben in vergelijking met veel andere robotstofzuigers een sterkere navigatiemodus die ervoor zorgt dat zo goed als alle plekjes worden meegenomen bij het stofzuigen. Wanneer je zelf gaat stofzuigen blijft het immers mensenwerk en vergeet je nogal eens een plekje.

3. Fijn voor huisdierhouders: Heb je huisdieren? Dan kan het stofzuigen van de haren een tijdrovende taak zijn. Vooral als je jouw huis graag schoon en netjes wilt houden. De iRobot Roomba kan dit klusje voor je uit handen nemen.

4. Ideaal voor mensen met een beperkte mobiliteit: als je moeite hebt met het tillen van een stofzuiger of als je beperkte mobiliteit hebt, kan een Roomba een goede oplossing zijn omdat het automatisch stofzuigt zonder dat je hoeft te tillen. Vooral wanneer je dan kiest voor een iRobot Roomba met automatisch leegstation en dweilfunctie worden werkelijk alle werkzaamheden rondom je vloer uit handen genomen.

Meer over iRobot

iRobot is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van robots voor huishoudelijk gebruik. Denk hierbij aan robotstofzuigers, robotgrasmaaiers en dweilrobots. De meest bekende lijn van iRobot is de iRobot Roomba. Dit zijn stofzuigers die zijn ontworpen om thuis automatisch stof en vuil op te zuigen. Geen wonder dus dat je uitsluitend deze stofzuigers terug ziet in het lijstje met beste iRobot stofzuigers.

Met behulp van kunstmatige intelligentie kunnen de Roomba’s navigeren rondom obstakels en onder meubels. In vergelijking met andere producenten van robotstofzuigers is iRobot een voorloper als het gaat om sterke software haar . Ze werken op basis van kunstmatige intelligentie. iRobot heeft ook nog andere producten, zoals de Braava-moppenrobot, die automatisch rond rijdt in een huis om de vloer te dweilen en de Terra-grasmaaiers, die automatisch een gazon kunnen maaien.

Gerelateerde artikelen: