Beste kruimeldief met steel 2024 [Top 5]

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Wil je het beste van een kruimeldief en een steelstofzuiger in één? Dan is een kruimeldief met steel een ideale optie. Wij hebben een test gedaan waarin we 196 kruimeldieven met steel online hebben vergeleken, 189 gebruikersrecensies hebben beoordeeld en 17 stofzuigers hebben getest. Uit onze test is naar voren gekomen dat de Dyson V11 de beste kruimeldief met steel is. De volledige top 5 vind je in dit artikel.

196 modellen vergeleken

189 reviews bekeken

ModelOmschrijvingPrijs
1. Dyson 11 AbsoluteBeste keuzeBekijk
2. AEG CX7-2-S360Voor huisdierhoudersBekijk
3. Dyson V8Beste voor huis met verschillende ondergrondenBekijk
4. AEG CX7-2-30DBBeste voor gemakszoekerBekijk
5. Tristar SZ-1918Beste budgetoptieBekijk

Top 5 kruimeldief met steel modellen 2023

1. Dyson V11 Absolute kruimeldief met steel (beste keuze)

De Dyson V11 Absolute is zonder twijfel onze beste keuze als je op zoek bent naar een kruimeldief met steel. Met de Dyson V11 Absolute kun je wel 60 minuten achter elkaar stofzuigen. Voor een draadloze steelstofzuiger is dit ontzettend lang. Ter vergelijking: met een gewone Dyson kruimeldief zuig je slechts 20 minuten achter elkaar. Wil je de vloer stofzuigen? Dan hoef je door het gebruik van de steel niet door je rug. Wil je de bovenkant van de kast schoonzuigen? Dan koppel je de steel los en maak je er in één handomdraai een kruimeldief van.

Dyson V11 Absolute kruimeldief met steel

Belangrijkste functie

 • De Dyson V11 Absolute heeft de hoogste zuigkracht ooit van alle Dyson kruimeldieven met steel.

Pluspunten

 • Deze Dyson kruimeldief is perfect voor mensen met een stofallergie. De speciale HEPA filter zorgt er namelijk voor dat 99,97% van de stofdeeltjes wordt opgevangen.
 • Dit model heeft een vernieuwende Torque vloerzuigmond. Deze zuigmond past zich automatisch aan de ondergrond aan. Zo kun je ‘m op harde vloeren én zachte tapijten gebruiken.
 • De Dyson V11 Absolute heeft een LCD-scherm waarop je altijd ziet hoe ver de accu nog opgeladen is.
 • Drie verschillende standen waarmee je heel simpel de zuigkracht kan regelen

Minpunten

 • Deze Dyson kruimeldief met steel produceert 84 decibel. Dit is redelijk lawaaierig voor een kruimelzuiger met steel.

2. AEG CX7-2-S360 – Animal Edition (beste keuze voor huisdierhouders)

Heb je huisdieren? En wil je gemakkelijk huisdierenharen kunnen opzuigen? Dan is de AEG CX7-2-S360 voor jou de beste kruimeldief met steel. Met het meegeleverde Animal Care mondstuk zuig je heel gemakkelijk honden- en kattenharen op. Bovendien zit het motortje van deze steelstofzuiger onderin, zoals je ziet op de foto. Hierdoor hoef je minder gewicht mee te tillen tijdens het stofzuigen. Handig als je bijvoorbeeld wat ouder bent en niet heel veel kracht hebt.  

AEG CX7-2-S360 kruimelzuiger met steel

Belangrijkste functie

 • Met het extra Animal Care mondstuk zuig je heel gemakkelijk huisdierharen van de vloer, de bank en uit de mand van je huisdier.

Pluspunten

 • De AEG CX7-2-S360 heeft een knop waarmee je dierenharen die vastzitten aan de roterende borstel met één klik kan verwijderen. Zo hoef je niet met je handen alle vastzittende haren van de borstel te halen. Wel zo hygiënisch.

Minpunten

 • Deze kruimeldief met steel heeft geen HEPA filter. Dit betekent dat dit model niet geschikt is voor mensen met een stofallergie

3. Dyson V8 Absolute kruimelzuiger met steel (beste keuze voor huis met verschillende ondergronden)

De Dyson V8 absolute is de perfecte keuze als je op zoek bent naar een kruimeldief met steel die opzetstukken heeft voor werkelijk ieder type ondergrond. Bovendien hoef je niet door je knieën of rug als je iets op de grond wilt opzuigen. Doordat de Dyson V8 absolute tot 40 minuten aan één stuk meegaat, kun je het hele huis in één keer aanpakken. Handig als je al het schoonmaakwerk in één middag of ochtend klaar wilt hebben.

Dyson V8 Absolute kruimeldief met steel

Belangrijkste functie

Deze kruimeldief met steel wordt geleverd met veel accessoires:

 • Fluffy vloerzuigmond: hiermee zuig je perfect op kwetsbare vloersoorten zoals marmer of parket, zonder dat je de vloer beschadigt.
 • Combizuigmond: deze zuigmond gebruik je voor harde vloeren, tapijten en kleden
 • Gemotoriseerde minizuigmond: dit opzetstuk is ideaal voor het schoonmaken van meubels en het opzuigen van dierenharen.
 • Kierenzuigmond: dit is een smal opzetstuk, waarmee je op moeilijk bereikbare plekken komt. Bijvoorbeeld tussen de kussens van je bank.
 • Combinatie-accessoire: dit is een plumeauborstel en een kleine zuigmond in één.

Pluspunten

 • De Dyson V8 absolute gaat in normale stand tot 40 minuten mee. Ter vergelijking: de kruimeldieven van Dyson gaan slechts 20 minuten mee. En met de meeste Black en Decker kruimeldieven zuig je niet langer dan 10 tot 15 minuten

Minpunten

 • Deze steelstofzuiger produceert 82 decibel geluid. Dit is meer dan een gemiddelde kruimeldief. 

4. AEG CX7-2-30DB steelstofzuiger (beste keuze voor gemak zoeker)

Wil je een kruimeldief met steel waarbij je niet steeds van opzetstuk hoeft te wisselen? Dan is de AEG CX7-2-30DB de beste keuze voor jou. Met de turbozuigmond kun je op alle ondergronden stofzuigen. Ook zit op dit model LED-verlichting, zodat je op donkere plekken kunt stofzuigen. Erg handig. De kruimeldief klik er heel gemakkelijk van af. Zo kun je na het stofzuigen van de vloer direct verder met het stofzuigen van je stoelen en bank.

AEG CX7-2-30DB

Belangrijkste functie

 • De AEG CX7-2-30DB heeft LED-verlichting op de voorkant van de zuigmond. Zo kun je bijvoorbeeld heel goed zien waar het stof ligt onder het bed of onder de kast.

Pluspunten

 • Het motortje van deze kruimeldief met steel zit onderin, waardoor hij erg licht aanvoelt.

Minpunten

 • Dit model maakt met 79 decibel aardig wat lawaai.

5. Tristar SZ-1918 kruimeldief met steel (beste budgetoptie)

Wil je graag een kruimeldief met steel kopen? Maar wil je een beetje op de centjes letten? Dan is de Tristar SZ-1918 de beste keuze voor jou. Als je niet veel te besteden hebt, is dit dus een meer dan prima optie. Bovendien weegt deze kruimelzuiger met steel maar 2,1 kg. Zo hoef je dus niet een zwaar rollend gestel mee te slepen. 

Tristar SZ-1918

Belangrijkste functie

 • De Tristar SZ-1918 tover je in één handomdraai om van een steelstofzuiger tot een kruimeldief. Het enige wat je hoeft te doen is de steel eraf te klikken en het opzetstuk van de kruimeldief erop te klikken.

Pluspunten

 • Deze kruimelzuiger met steel heeft een draad. Dit betekent dat je de batterij nooit hoeft op te laden. Bovendien is de draad 5 meter lang, waardoor je er relatief veel kanten mee op kunt.

Minpunten

 • Het pluspunt van deze kruimeldief met steel is tegelijkertijd ook het nadeel. Omdat de Tristar SZ-1918 alleen via een draad werkt, moet je af en toe wisselen van stopcontact als je naar een andere kamer gaat.

Vergelijking belangrijkste statistieken


Persoonlijke ervaring kruimelzuigers met steel

Ik testte tot nu toe 17 stofzuigers met een geïntegreerde kruimeldief. Persoonlijk vind ik de modellen het fijnst waarbij je de steel tussen de zuigmond en de motor uithaalt, waarna je de zuigmond en motor op elkaar klikt (zie afbeelding). De modellen waarbij de kruimeldief al in zijn geheel op de steel geklikt zit, vind ik minder fijn. Dit is bijvoorbeeld bij de steelstofzuigers van AEG vaak het geval. Het nadeel hieraan vind ik dat je veel moeilijker onder lage meubels kunt stofzuigen, omdat de geïntegreerde kruimeldief dan in de weg zit.

Steelstofzuiger omgebouwd tot kruimeldief
Steelstofzuiger omgebouwd tot kruimeldief

Waarom een kruimeldief met steel in plaats van een gewone kruimeldief?

Wanneer je een kruimelzuiger met steel hebt, hoef je niet door rug of knieën als je snel iets wilt opzuigen. Dat is het grote voordeel ten opzichte van een gewone kruimeldief. Mensen die een gewone kruimeldief en daarnaast een stofzuiger hebben, pakken voor kleine klusjes vaak de kruimeldief. Ook als er bijvoorbeeld plaatselijk wat vuil op de grond ligt. Op zich niet erg, maar je moet dan dus wel door je knieën en rug. Vooral als je al wat ouder bent en je rug wilt ontlasten, is dit niet fijn.

Een ander groot voordeel aan een kruimelzuiger met steel, is dat je niet afzonderlijk van elkaar een kruimeldief én een stofzuiger moet kopen. Dit scheelt geld. En zo heb je jouw kruimeldief en stofzuiger altijd bij elkaar. Veel mensen vinden het namelijk fijn als ze al hun schoonmaakspullen bij elkaar hebben.

Vooral het gebruiksgemak is voor veel mensen een reden om uiteindelijk te switchen van een stofzuiger naar een kruimeldief met steel. Denk hierbij aan het feit dat de kruimelzuiger met steel snoerloos is. Zo kun je het hele huis doen zonder dat je steeds struikelt over een snoer, die om de haverklap ook nog eens achter een stoel of bank blijft hangen. Ook hoef je niet in elke ruimte de stekker opnieuw in het stopcontact te doen.

Een ander voordeel dat gebruikers benoemen, is dat je geen heel apparaat meer met je mee hoeft te slepen. Gewone stofzuigers vallen nogal eens om als je ermee probeert te rijden. Daar heb je bij een kruimeldief met steel geen last van. Tot slot krijg je er ook nog eens een kruimeldief bij. Hiermee kun je heel gemakkelijk je meubels stofzuigen. Denk aan je bank, je stoelen, het bed en de kasten. Bij een stofzuiger kun je natuurlijk de steel eraf klikken en dan bijvoorbeeld je stoelen proberen te stofzuigen, maar dit is vaak lastig. Je tilt dan namelijk nog steeds dat zware apparaat met je mee. Vooral als je op wat hoger gelegen plekken moet zijn, is dit verre van ideaal.