Beste Bosch kruimeldief 2024 [Top 3]

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Uit onze vergelijking van 5 beschikbare Bosch kruimeldieven is naar voren gekomen dat de Bosch BHN1840L Move de beste Bosch kruimeldief van dit moment is. Deze kruimelzuiger komt het beste uit de bus vanwege de lange accuduur en goede zuigkracht. Daarnaast vonden we de Bosch BHN1840L Move erg fijn in de hand liggen. De testresultaten met de volledige top 3 beste Bosch kruimeldieven vind je in dit artikel.

5 modellen vergeleken

34 reviews bekeken

ModelOmschrijvingPrijs
1. Bosch kruimeldief BHN1840L MoveBeste keuzeBekijk
2. Bosch kruimelzuiger GAS 12VBeste voor professioneel gebruikBekijk
3. Bosch YOUseries VACBeste voor kleine klusjesBekijk

Top 3 Bosch kruimeldief modellen 2024

1. Bosch kruimeldief BHN1840L Move (beste keuze)

De Bosch BHN1840L Move is een kleine, compacte en lichte kruimeldief. Het is een ideale kruimeldief om snelle schoonmaakklusjes mee te doen. Bijvoorbeeld als je de auto even snel wilt uitzuigen op een zaterdagmiddag. Of als er na het avondeten wat kleine etensresten op de grond liggen. Maar vergis je niet. Ook voor klussen die wat langer duren is de Bosch BHN1840L Move erg goed geschikt. Dit model gaat in de normale stand namelijk 40 minuten lang. Dit is erg lang. Ter vergelijking: De kruimeldieven van Black & Decker gaan maar tot 15 minuten mee.

bosch bhn 1840l kruimeldief

Belangrijkste functie

 • Met de Bosch BHN1840L Move zuig je 40 minuten achter elkaar. Dit is erg lang als je het vergelijkt met andere kruimeldieven. Fijn als je bijvoorbeeld het hele huis ineens wilt doen. En nu denk je misschien dat het heel lang duurt om dit type kruimelzuiger op te laden, maar dan heb je het mis. In 4 uur is de kruimeldief weer volledig opgeladen.

Pluspunten

 • Dit model kruimeldief heeft een High Airflow System, waarmee het stof wordt gescheiden in een 3-laagse filter. Dit komt allemaal de reinigingsprestaties van het apparaat ten goede.
 • Het is een klein en compact model. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je niet heel veel opbergruimte hebt of als je ‘m ergens in een keukenkastje wilt opbergen.

Minpunten

 • Op deze Bosch kruimeldief kun je niet veel andere mondstukken zetten. Dit betekent dat je er bijvoorbeeld geen zuigmond op kan zetten waarmee je dierenharen kan opzuigen.

2. Bosch kruimelzuiger GAS 12V (beste keuze voor professioneel gebruik)

Doet je man veel klusjes in huis? En maakt hij de boel daarbij regelmatig vuil? Dan is de Bosch kruimelzuiger GAS 12V het perfecte model om aan te schaffen. Of om aan je man cadeau te geven. Met deze kruimeldief kun je namelijk ook hout-, kunststof- of metaalsplinters opzuigen, zonder dat het schadelijk is voor de kruimeldief.

Bosch kruimelzuiger GAS 12V

Belangrijkste functie

 • Bij deze Bosch kruimeldief wordt een speciale plintenzuiger meegeleverd. Zo kun je op erg moeilijk bereikbare plekken vuil opzuigen. Bijvoorbeeld tegen de plinten of in het keukenkastje, als daar net aan geklust is.

Pluspunten

 • Deze Bosch kruimeldief heeft een indicator waarop je met een LED-lichtje ziet hoever de accu nog opgeladen is.
 • Dit model kruimelzuiger heeft een speciaal ergonomisch ontwerp. Het is zo ontworpen dat je gemakkelijk bij plekken kunt die lager liggen. Vaak komt vuil na het klussen namelijk op de grond terecht. Of in ieder geval op een plek waarbij je moet bukken.

Minpunten

 • Deze Bosch kruimelzuiger maakt met 80 decibel best wat lawaai. Maar hé, op plekken waar geklust wordt is het nu soms eenmaal een beetje lawaaierig.

3. Bosch kruimeldief YOUseries VAC (beste keuze voor kleine klusjes)

Heb je vaak kleine schoonmaakklusjes? Bijvoorbeeld een kast waarop veel stof terechtkomt? Of een bank waarop vaak gegeten wordt, waardoor er regelmatig kruimels op liggen? Dan is de Bosch YOUseries VAC de beste keuze voor jou. Deze kruimeldief ligt lekker in de hand. Daarnaast berg je ‘m ook heel gemakkelijk op vanwege het kleine formaat.

Bosch kruimeldief YOUseries VAC

Belangrijkste functie

 • De Bosch YOUseries VAC weegt maar 1 kg. Dit is erg licht. Zo kun je zonder veel moeite boven je macht stofzuigen. Bijvoorbeeld wanneer je stof bovenop de kast wilt opzuigen.

Pluspunten

 • Deze Bosch kruimeldief is heel simpel op te laden met een klein USB-kabeltje
 • Dit model heeft een indicator: hierop zit een bewegingssensor en zie je hoe ver de accu leeg is

Minpunten

 • Met de Bosch YOUseries VAC kun je helaas geen vloeistoffen opzuigen.

Vergelijking belangrijkste statistieken


Persoonlijke ervaring met Bosch kruimeldieven

Ik heb één Bosch kruimeldief zelf mogen testen en heb de laatste jaren tientallen recensies over Bosch kruimeldieven bestudeerd. Mijn eigen ervaring met de Bosch BHN1840L Move, is dat deze voor kruimeldief-begrippen een goede zuigkracht heeft. Ook lag die erg lekker in de hand. Iets wat ik bij veel andere kruimeldieven vind tegenvallen. Ik vind echter dat de kruimeldief bij lange na niet kan tippen aan de kruimeldieven van Dyson als het gaat om zuigkracht. Echter, hangen aan deze kruimeldieven ook een hoger prijskaartje. Qua prijs-kwaliteit zou ik zeggen dat je de kruimeldieven van Bosch prima kunt aanschaffen.