Hetty stofzuiger review: alle plus- en minpunten op een rijtje

Het is weer tijd voor je wekelijkse rondje stofzuigen door het huis. Niet je favoriete bezigheid, maar goed: het moet gebeuren. Dit sippe gevoel maakt direct plaats voor een glimlach, als je de kastdeur opentrekt. De Hetty stofzuiger kijkt je namelijk lachend en ietwat ondeugend aan. ‘Hetty heeft áltijd zin om te stofzuigen!’. Mooi, want zo voel jij je ook weer een stukje vrolijker. In deze stofzuiger Hetty review zetten we alle plus- en minpunten van de Hetty stofzuiger voor je op een rijtje. Zo kun je een goed afgewogen keuze maken of dit een type stofzuiger is die bij jou en je huis past.

Hetty stofzuiger review

Hetty stofzuiger

Eigen ervaring met stofzuiger Hetty

Ik testte de Hetty stofzuiger in 2023 in een kantoor. In deze grote kantoortuin merkte ik direct wat het allergrootste voordeel is van deze stofzuiger: de lange draad in combinatie met de goede zuigkracht. Als je het zelf ooit hebt meegemaakt, weet je hoe vervelend is als een stofzuigersnoer continu te kort is. Het was dus een verademing om Hetty te testen.

Daarnaast vond ik het fijn dat de stofzuiger gemakkelijk draait en erg wendbaar is. Dit maakte dat ik gemakkelijk onder de bureaus en tussen de bureaustoelen door kon stofzuigen, zonder dat de stofzuiger omviel.

Stofzuiger Hetty
Stofzuiger Hetty na het testen

Voordelen Hetty stofzuiger

Extra goede zuigkracht op harde vloeren

Heb je overwegend harde vloeren in huis? Zoals laminaat, parket, een tegelvloer of een gietvloer? Dan zit je met stofzuiger Hetty goed. Ze heeft namelijk een extra goede zuigkracht op harde vloeren.

Lange snoer: geschikt voor grotere ruimtes

Ben jij helemaal klaar met het feit dat je continu van stopcontact moet wisselen als je aan het stofzuigen bent? Dan is stofzuiger Hetty voor jou ideaal. Deze stofzuiger heeft namelijk een snoer van liefst 12,5 meter. Hiermee kun je grotere ruimtes, zoals woonkamer vaak is, gemakkelijk stofzuigen zonder dat je tijdens het zuigen van stopcontact hoeft te wisselen. Je kan er zelfs andere kamers mee in rijden, terwijl je de stekker nog in het stopcontact van de vorige kamer hebt zitten. Ter vergelijking: de meeste stofzuigers hebben een snoerlengte tussen de 6 en 8 meter.

Met HEPA stoffilter: ideaal voor mensen met een allergie

Heb jij of heeft iemand uit je gezin een allergie? Bijvoorbeeld hooikoorts of een allergie voor huisstofmijt? Dan is stofzuiger Hetty voor jou perfect. Deze stofzuiger heeft namelijk een HEPA-filter. Hiermee houdt de Hetty stofzuiger ook de kleinere stofdeeltjes vast. Denk aan fijnstof, huisstofmijt, pollen en allergenen. Hierdoor blaast Hetty alleen schone lucht terug de kamer in, waardoor de kans op last van je allergie aanzienlijk vermindert.

Heb je het over hooikoorts, dan is deze stofzuiger vooral in het voorjaar een geweldige uitkomst. Het is voor mensen met hooikoorts in deze periode vreselijk om steeds weer te moeten niezen en jeuk in de ogen te hebben.

Ketelinhoud van liefst 9 liter: weinig wisselen van stofzuigerzak

Houd je er niet van om steeds van stofzuigerzak te moeten wisselen? Dan komt dat bij de Hetty stofzuiger goed uit. Hetty heeft een ketelinhoud van liefst 9 liter. Een flinke stofzuigerzak dus, waarmee je een hele tijd vooruit kan. Ter vergelijking:  de stofzuigerzakken van de meeste stofzuigers hebben een inhoud van 4 tot 6 liter.

Hetty is altijd vrolijk

We hadden het er in de introductie al over: stofzuiger Hetty is áltijd vrolijk! Ze lacht je altijd toe. Als je de kastdeur openmaakt om te gaan stofzuigen, tijdens het stofzuigen en zelfs als je haar weer terug in de kast zet. Hetty is écht een leuk roze hebbeding. Veel unieker dan al die andere stofzuigers met hetzelfde uiterlijk.  

Nadelen Hetty stofzuiger

Met stofzuigerzak

Sommige mensen vinden een stofzuigerzak vervelend, omdat je om de zoveel tijd nieuwe stofzuigerzakken moet kopen. Gelukkig zijn de stofzuigerzakken van de Hetty een stuk groter dan normale stofzuigerzakken. Maar toch: je hebt inmiddels ook zakloze stofzuigers die een stofbak hebben die je kan legen zonder dat je een stofzuigerzak hoeft te gebruiken.

Redelijk zwaar

Heb je een zwakke rug? Of kun je om een andere reden niet goed tillen? En heb je ook een bovenverdieping om te stofzuigen? Dan is Hetty iets minder geschikt. Hetty weegt namelijk 8 kilo. Dit is niet super zwaar, maar er zijn lichtere stofzuigers te vinden waarmee je gemakkelijker de trap op loopt. Je hebt het dan vaak over een kleine stofzuiger.

Conclusie stofzuiger Hetty review

Extra goede zuigkracht op harde vloeren

Lange snoer: geschikt voor grotere ruimtes

Ideaal voor mensen met een allergie

Weinig wisselen van stofzuigerzak

Hetty is altijd vrolijk

X Met stofzuigerzak

X Redelijk zwaar

Heb je vooral harde vloeren in huis? En wil je graag het gemak van een lange snoer (weinig wisselen van stopcontact) en een grote stofzuigerzak (weinig wisselen)? Dan is de Hetty stofzuiger voor jou de beste keuze. Samen met het heerlijk vrolijke overkomen van Hetty, is het een stofzuiger om letterlijk blij van te worden.

Eindoordeel: 4,8/5
Hetty stofzuiger

Meer over Numatic

Stofzuiger Hetty wordt geproduceerd onder de vlag van Numatic. Dit stofzuigermerk is niet alleen de bedenker van Hetty. Eerder bedachten zij al stofzuiger Henry, de iconische rode stofzuiger met dezelfde glimlach op zijn gezicht (alleen zonder wimpers). De verschillen? Niet heel veel. Veel mannen kiezen voor Henry. Veel vrouwen kiezen voor Hetty. Om het af te maken, heb je ook nog stofzuiger James (blauw) en George (de groene allesreiniger).

Gerelateerde artikelen