Beste vijverstofzuiger 2023 [Top 3]

Door Stijn van Son | Laatste update: 09/01/2023

Ben je op zoek naar de beste vijverstofzuiger? Dan heb je de keuze het veel verschillende merken en soorten. Aangezien je een vijverstofzuiger over het algemeen niet al te veel gebruikt, is het belangrijk om goed na te gaan welk model het beste bij jou en je vijver past. Wij hebben daarom de beste vijverstofzuiger modellen voor je op een rijtje gezet, zodat jij kunt kiezen welk type het meest geschikt is om jouw vijver goed schoon te houden.

Top 3 beste vijverstofzuigers van dit moment

1. Oase PondoVac 4 vijverstofzuiger (zeer sterke zuigkracht)

Het allerbelangrijkste aan een waterstofzuiger is dat deze het vuil goed opzuigt. Dit is namelijk bij veel waterstofzuigers een punt waaraan het ontbreekt: een consistente sterke zuigkracht van het apparaat. De Oase PondoVac 4 is voor jou de beste waterstofzuiger wanneer je de zuigkracht belangrijk vindt. Met een zuigkracht van liefst 5000 liter/uur per uur is dit één van de water stofzuigers waar je het beste mee uit de voeten kan.

Oase PondoVac 4 beste Vijverstofzuiger

Type vijver: kleine vijver / middelgrote vijver

Pluspunten

 • Zeer sterke zuigkracht
 • Tot 2,5 meter diepte stofzuigen
 • Geleverd met 4 verschillende zuigbuizen en 5 zuigmonden
 • Zuigkracht handmatig regelbaar
 • Zonder onderbreking te gebruiken door tweekamersysteem

Minpunten

 • Een investering, maar dan heb je ook wat

2. Hozelock – Pond Vac (beste compacte vijverstofzuiger)

Wil je een compacte en kleine vijverstofzuiger zonder container? Bijvoorbeeld omdat je ‘m er snel bij wilt kunnen pakken of omdat je ‘m gemakkelijk wilt kunnen opbergen? Dan is de Hozelock – Pond Vac voor jou de beste vijverstofzuiger. Deze stofzuiger werkt zonder container, waardoor je ‘m er zonder moeite bij pakt als je de vijver wilt schoonmaken. Geen gedoe met een apparaat met wieltjes, maar een slang die je met het uiteinde in je tuin ligt zodat het vuil direct als compost dient voor je planten. Een ander voordeel hieraan is dat je zonder onderbreking kan blijven zuigen. Je hoeft namelijk niet steeds opnieuw de container weer helemaal leeg te maken.

Hozelock - Pond Vac water stofzuiger

Type vijver: kleine vijver

Pluspunten

 • Klein en compact
 • Makkelijk op te bergen
 • Geleverd met 3 verschillende zuigmonden (brede zuigmond, smalle zuigmond en open zuigmond voor grotere stukken vuil)
 • Zonder onderbreking te gebruiken
 • Met verstelbare handgreep

Minpunten

 • Lengte stang 2 meter: Niet geschikt voor vijvers van dieper dan 2 meter

3. Ubbink – VacuProCleaner Maxi (beste goedkope vijverstofzuiger)

Wil je een nieuwe vijverstofzuiger, maar wil je tegelijkertijd ook op je budget letten? Dan is de Ubbink – VacuProCleaner Maxi voor jou de beste waterstofzuiger. Met de VacuProCleaner Maxi heb je voor een schappelijke prijs een goede vijverstofzuiger waar je prima mee uit de voeten kunt. De sterke behuizing, wendbare wieltjes en 4,5 meter lange zuigslang zorgen ervoor dat je zonder moeite je vijver vrij maakt van vuil.

Ubbink - VacuProCleaner goedkope vijverstofzuiger

Type vijver: kleine vijver

Pluspunten

 • Goedkoop
 • Zuigslang van 4,5 meter
 • Ook te gebruiken in zwembaden en op natte vloeren en droge vloeren
 • Ruime opvangcontainer van 35 liter

Minpunten

 • Startersmodel. Niet geschikt voor grote professionele vijvers.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik mijn vijver stofzuigen?

Met een vijver stofzuiger zorg je ervoor dat de bodem van de vijver schoon blijft. Wanneer je veel voedselresten, ontlasting, blaadjes, takjes en ander organisch afval op de bodem laat liggen, gaat dit op den duur rotten en wordt de kans op infectieziektes in de vijver groter. Het is dus aan te raden de bodem van je vijver regelmatig te stofzuigen.

Hoe gebruik ik mijn vijverstofzuiger?

Om je vijvervissen in een schone en gezonde vijver te kunnen laten zwemmen, is het belangrijk om periodiek je vijver te stofzuigen. Doe dit door met je vijverstofzuiger langzaam over de grond van de vijver te gaan. We raden je aan om meerdere keren over hetzelfde oppervlak te gaan, zodat je zeker weet dat je al het afval opzuigt. Naast het stofzuigen van de vijver is het ook belangrijk  om met een netje voor het stofzuigen door je vijver te gaan. Hiermee haal je de grote voedselresten en het grotere organisch afval uit het water dat ronddrijft en niet op de bodem ligt.

Door het jaar heen zouden we altijd aanraden om je vijverstofzuiger regelmatig te gebruiken, maar het voorjaar en het najaar zijn de belangrijkste periodes om je waterstofzuiger in te zetten. Dit zijn namelijk de periodes in het jaar waarin er veel takjes, bladeren, pollen en afgestorven waterbladeren in je vijver liggen.

Wat is een goedkope vijverstofzuiger?

Vijverstofzuigers verschillen flink in prijs. De prijsrange op Bol.com loopt op het moment van schrijven van €99,- tot liefst €2200,-. Een flink verschil dus. We hebben naar het aanbod gekeken en kunnen concluderen dat je tussen de €100,- en €200,- spreekt van een goedkope vijverstofzuiger. Veel modellen vallen in deze prijsrange. Op het moment van schrijven is de Ubbink VacuProCleaner Compact de goedkoopste vijverstofzuiger. Deze wordt echter niet erg goed gewaardeerd door gebruikers. Een goedkope vijverstofzuiger met een betere gebruikersbeoordeling is de Ubbink VacuProCleaner Maxi.

Gerelateerde artikelen:

Beste waterstofzuigers