IRobot roomba 671 robotstofzuiger: alle plus- en minpunten op een rijtje

Ben je aan het bekijken of een IRobot roomba 671 robotstofzuiger voor jou interessant is? Maar vind je het moeilijk om ergens een overzicht van de plus- en minpunten zijn, omdat webshops alleen de voordelen benadrukken? Dan is dat moeilijk. Want op deze manier kun je geen afgewogen keuze maken of de IRobot roomba 671 écht iets voor jou is. Het namelijk toch een investering. En je wilt dat het een goede investering is. Daarom hebben we de plus- en minpunten van de IRobot roomba 671 overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Zo kun je een goede beslissing maken of deze robotstofzuiger iets voor jou is.

iRobot Roomba 671

Voordelen IRobot roomba 671

Goede zuigkracht: doet het stofzuig-werk voor jou

Heb jij een hekel aan stofzuigen? En wil je niet iedere week meer dan een uur kwijt zijn aan het schoonhouden van de vloeren? Dan is de IRobot roomba 671 voor jou ideaal. Hij doet voor jou automatisch het stofzuig-werk. Als je naar je werk bent. Of als je bezig bent met een ander huishoudklusje. De robotstofzuiger heeft een goede zuigkracht en pakt niet alleen de open stukken in de kamers, maar gaat ook dicht langs plinten, kasten, banken en andere meubels af. Zo wordt het ook op de moeilijker bereikbare plekken schoon.

Het is wel belangrijk te beseffen dat deze robotstofzuiger niet al het stofzuigerwerk kan vervangen. Het is natuurlijk geen mens. Vandaar dat er heel soms nog wel eens een beetje vuil blijft liggen. Gelukkig ben je hier dan zo mee klaar, omdat je dan alleen nog plaatselijk hoeft te stofzuigen.

IRobot roomba 671 kan over drempels heen

Is je huis niet gelijkvloers? En heb je bijvoorbeeld kleine drempels als je van de ene naar de andere kamer gaat? Dan is dat voor de IRobot roomba 671 geen groot probleem. Hij kan namelijk over drempels tot 2 centimeter hoog heen. Zo rijdt hij dus zonder problemen naar een andere kamer of het vloerkleed op.

Goed om te weten: de IRobot roomba 671 is 8 centimeter hoog en 34 centimeter breed. Kijk dus even goed of die onder de bank en het bed door kan. Dat scheelt weer wat werk.

Gemakkelijk te installeren en bedienen via een App

De IRobot roomba 671 is niet alleen via het apparaat zelf te bedienen. De Roomba-stofzuigers hebben namelijk een eigen simpele iRobot HOME applicatie waarmee je alles digitaal kunt instellen. Deze is te downloaden in de Google Play Store en de App Store . Na het installeren, verbinden en openen van de app, zie je direct de knop ‘clean’ staan. Als je hierop drukt, gaat de robotstofzuiger meteen aan de gang.

Je kan ook kiezen voor de schemaknop. Hier kun je aangeven op welke vaste dagen en tijden je wilt dat de robotstofzuiger het huis schoonmaakt. Handig als je bijvoorbeeld een paar dagen per week werkt. Als je de robotstofzuiger op die dagen laat schoonmaken, heb je geen last van het geluid.

Tot slot kun je in de app de zuig-geschiedenis inzien. Hier zie je hoeveel reinigingstaken er zijn uitgevoerd, hoe lang de robotstofzuiger over zijn taak heeft gedaan en hoe vaak de Dirt Detect is geactiveerd. De Dirt Detect wordt automatisch geactiveerd op plekken waar veel vuil ligt.

Met turbo-borstel: ideaal voor huisdierhouders

Heb je een huisdier die veel haren achterlaat? Bijvoorbeeld een hond of een kat? Dan is de IRobot roomba 671 voor jou ideaal. Deze robotstofzuiger heeft namelijk een speciale turbo-borstel, die speciaal geschikt is voor het opzuigen van dierenharen. Bovendien moeten huisdierenhouders vaker het huis stofzuigen. Een robotstofzuiger kan je hierin goed ontlasten.

iRobot Roomba 671

Nadelen IRobot roomba 671

IRobot roomba 671 maakt aardig wat geluid

Een nadeel is dat deze robotstofzuiger best wat geluid produceert. Dit kan vervelend zijn voor je buren als je bijvoorbeeld in een gehorig appartement woont. Aan de andere kant is het goed om te beseffen geluid nu eenmaal bij een stofzuiger hoort.

Heeft geen zachte stootrand en laser-sensoren

De IRobot roomba 671 heeft geen rubberen stootrand. In plaats daarvan zijn de buitenkanten van plastic. Dit zorgt ervoor dat de robotstofzuiger ietsje harder tegen je meubels aan rijdt. Bij een bank, kast of tv-meubel maakt dit weinig uit, omdat het gaat om een relatief zachte aanraking. Maar ben wel voorzichtig met bijvoorbeeld beeldjes, servies of andere breekbare spullen die je op de grond hebt staan. Deze kan worden omgestoten als je ze niet weg zet. Wil je een robotstofzuiger met slimme laser-sensoren waardoor die minder meubels raakt? Dan zouden we je aanraden te gaan voor een robotstofzuiger uit deze lijst.


Conclusie

Wil je een robotstofzuiger met een goede zuigkracht die gemakkelijk te installeren en te bedienen is? Dan is de IRobot roomba 671 voor jou een perfecte robotstofzuiger. Dit type behoort tot de betere robotstofzuigers in het middensegment robotstofzuigers. Hij stofzuigt op een degelijke manier je huis, omdat hij een goede zuigkracht heeft en over drempels heen kan.

Nadeel is dat hij best wat geluid maakt en tegen plinten en meubels aanrijdt, omdat hij geen slimme sensoren heeft. Gelukkig gebeurt dit zacht, waardoor er geen schade ontstaat. Maar je moet wel opletten met kleine breekbare spullen die op de grond staan. Al met al is de IRobot roomba 671 volgens ons zeker een aanrader. Vooral als je op zoek bent naar een robotstofzuiger met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Gerelateerde artikelen: