Rowenta Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 review

Ben je op zoek naar een nieuwe stofzuiger en is je oog gevallen op de Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879? Dan heb je misschien behoefte aan een duidelijk overzicht met de plus- en minpunten van deze steelstofzuiger. Op vele webshops worden deze pluspunten vaak maar kort aangehaald. En van de minpunten zie je vaak al helemaal niets terug. Daarom hebben wij in deze Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 review alle plus- en minpunten van deze stofzuiger onder elkaar gezet. Op deze manier kun je jezelf beter inlezen en kun je uiteindelijk een betere beslissing maken.

Persoonlijke ervaring met Rowenta X-Force Flex

Ik testte de Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 in 2023 en sinds het testen van van deze stofzuiger ben ik overtuigd van de meerwaarde van een buigbare steel en verlichting op de voorkant van de stofzuiger. Het was de eerste keer dat ik onder een bed stofzuigde mét verlichting. En ik kan je vertellen: ik schrok best wel. De stofvlokken die onder het bed lagen waren enorm.

Waar ik eerder op de gok onder mijn bed en bank stofzuigde, kon ik dat nu voor het eerst doen op een manier waarbij ik zeker wist dat ik al het stof zou opzuigen. Daarnaast zorgde de buigbare steel ervoor dat ik niet door mijn knieën hoefde bij het stofzuigen. Voor mij super handig aangezien ik veel last heb van mijn knieën.

Uitpakken Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879

Pluspunten Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879

Buigbare steel

Het allergrootste pluspunt aan de Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 als je deze vergelijkt met andere stofzuigers, is dat je een buigbare steel hebt. Vrijwel geen enkele andere stofzuiger biedt deze mogelijkheid. De buigbare steel maakt het mogelijk om gemakkelijk onder lage meubels te stofzuigen, zonder dat je door je knieën of door je rug moet. De vloer onder je bed, de bank of de kast ligt vaak vol met stof. Het is een plekje waar je niet of hoogstens snel even overheen gaat. Simpelweg omdat het moeilijk bereikbare plekjes zijn. Met de Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 kom je heel gemakkelijk bij deze stukjes vloer. Door de knop op de steel in te drukken, maak je de steel flexibel en kun je ‘m in een hoek bewegen die ervoor zorgt dat je overal onderdoor kunt stofzuigen.

LED-licht op de zuigmond

Een ander groot voordeel aan deze stofzuiger ten opzichte van andere stofzuigers, is dat er een LED-licht op de voorkant van de standaard zuigmond zit. Dit zorgt ervoor dat je op donkere plekken heel gemakkelijk kan zien waar het stof ligt, om dit vervolgens op te zuigen. Denk ook hier weer aan de plekken onder kasten, de bank of het bed. Maar het is ook handig als je wilt stofzuigen als het donker is en je weinig daglicht hebt om te kunnen zien waar het vuil op de grond ligt. De LED-verlichting maakt samen met de buigbare steel dat de Rowenta X Force Flex 11 60 RH9879 ontzettend fijn te gebruiken is op veel plekken die je met een gewone stofzuiger moeilijk kan bereiken.

Goede zuigkracht

De Rowenta X Force Flex 11 60 RH9879 is voorzien van een speciale DigitalForce-motor die zorgt voor een zuigkracht tot wel 130 AirWatt. Naast het feit dat de stofzuiger op papier een goede zuigkracht heeft, geven gebruikers op de verschillende webshops aan dat de steelstofzuiger een goede zuigkracht heeft.

Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 is stofzuiger en kruimeldief in één

Een derde voordeel aan de Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879, is dat het een 2-in-1 stofzuiger is. Dit betekent dat je niet alleen een stofzuiger hebt, maar ook een kruimeldief die eraf kan koppelen. Een kruimeldief is ideaal voor kleine klusjes. Denk bijvoorbeeld aan momenten dat er een paar kruimels op de grond liggen. Of als er plaatselijk viezigheid op de grond ligt. Je klikt de kruimelzuiger van de steel en kan direct aan de slag met stofzuigen.

Zakloos: nooit meer wisselen van stofzak

Vind je het ook zo irritant om steeds op een onhandig moment van stofzak te moeten wisselen wanneer de stofzuigerzak van je stofzuiger vol is? Dan is dat met de Rowenta X-Force Flex 11 60 voortaan verleden tijd. De steelstofzuiger heeft namelijk een stofbakje waarin het stof wordt opgevangen. Dit stofbakje kun je losklikken en heel simpel legen in de prullenbak. Vervolgens kun je de binnenkant een beetje schoonspoelen, en klik je ‘m daarna weer terug op de stofzuiger. Vervolgens kun je direct weer verder stofzuigen.

Ook fijn: omdat de stofzuiger zakloos is, hoef je nooit meer nieuwe stofzakken te kopen. Dit scheelt je op termijn flink wat geld. 

Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 review

Draadloze stofzuiger

Een van de grotere irritatiepunten bij een traditionele stofzuiger, is het feit dat je met draad stofzuigt. Dit zorgt regelmatig voor licht vervelende situaties. Denk bijvoorbeeld aan een hoek van de kamer die je met de snoer net niet kunt bereiken, waarna de stekker uit het stopcontact schiet. Of denk aan zo’n moment waarop de draad achter een meubelstuk blijft hangen. Met de Rowenta X Force Flex 11 60 RH9879 heb je hier geen last van. De accu van de stofzuiger gaat tot 45 minuten aan één stuk mee: ruim voldoende om het hele huis te stofzuigen. Ter vergelijking: de meeste accu’s van steelstofzuigers gaan niet langer dan 30 minuten aan één stuk mee. Tot slot zorgt een draadloze stofzuiger er in de praktijk voor dat je ‘m er sneller even snel bij pakt. Je hoeft namelijk niet met de hele snoer te stoeien voordat je begint met stofzuigen.

Geleverd met 4 zuigmonden

Een laatste voordeel aan de Air Force Flex 560 RH9474 van Rowenta, is dat je er vier zuigmonden bij krijgt. Ter vergelijking: bij de meeste standaard stofzuigers krijg je er niet meer dan 3 zuigmonden bij. Je krijgt de volgende zuigmonden:

  • Combiborstel: Dit is de standaard zuigmond voor het stofzuigen van de vloer.
  • Mini turboborstel: zuigmond met een ronddraaiende borstel, erg goed geschikt voor bijvoorbeeld het stofuzigen van dierenharen.
  • Kierenzuigmond: hele smalle zuigmond voor het stofzuigen van smalle en moeilijk bereikbare plekjes. Denk aan de kussens tussen de bank, of de ruimte tussen de muur en de kast.
  • Meubelzuigmond: een zuigmond speciaal voor het stofzuigen van meubels. Denk aan de tafel, de stoelen, kastjes of de bank.

Daarnaast krijg je nog twee kleine afstofborsteltjes voor op de stofzuiger.

Minpunten Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879

Niet voor mensen met een laag budget

Eerlijk is eerlijk; het kopen van de Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 is best een investering. Daarom is deze stofzuiger geen optie wanneer je op zoek bent naar een budget stofzuiger.

Zwaarder dan een gemiddelde stofzuiger

Een klein minpunt dat gebruikers aanhalen, is dat de X force Flex 11.60 RH9879 van Rowenta wat zwaarder is dan een gemiddelde steelstofzuiger. Dit komt zeer waarschijnlijk omdat het motortje bovenin bij het handvat zit. Bij andere steelstofzuigers zit dit motortje meer richting de zuigmond. Echter, kun je met dergelijke modellen niet of moeilijk onder meubels stofzuigen.  

Geluidsniveau

Een minpunt aan de X-Force Flex 11.60 RH 9879 van Rowenta, is dat de stofzuiger een aardig geluidsvolume heeft. Dit hoort natuurlijk ook bij een stofzuiger. Echter, wanneer je veel last hebt van je gehoor, zouden we toch aanraden te kijken naar een stille stofzuiger.

Conclusie Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 review

Aan het einde van deze Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 review, kunnen we concluderen dat deze stofzuiger een echte aanrader is wanneer je houdt van de extra’s zoals het LED-licht en de buigbare steel; functionaliteiten die vrijwel geen enkele andere stofzuiger heeft. Hiermee weet de 11.60 RH9879 zich écht te onderscheiden. Samen met de goede zuigprestaties en het feit dat de stofzuiger zakloos en draadloos is, is het volgens ons dus zeker een aanrader.

Eindoordeel: 4,7/5
Rowenta Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 review
Wat krijg je bij de Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 meegeleverd?

Bij de Rowenta Air Force Flex 560 krijg je het volgende meegeleverd:
Handleiding, Turboborstel, Kierenzuigmond, Meubelzuigmond, Mini turboborstel en Wandoplader.

Hoe zit het met de garantie?

Je krijgt een garantie van 2 jaar

Hoe kan ik de stofzuiger het beste opbergen?

De Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 wordt geleverd met een wandoplader. Je kan je stofzuiger dus in deze houder hangen na het stofzuigen. Aan deze houder kun je ‘m gelijk opladen (volledig opladen duurt ongeveer (3 uur). Veel mensen hangen hun steelstofzuiger op een plek uit het zicht, maar waar je de stofzuiger er gemakkelijk bij kan pakken. Bijvoorbeeld in of achter een kast, in het washok of op een andere onopvallende plek aan de muur.

Gerelateerde artikelen:

Gerelateerde artikelen: