Rowenta Air Force Flex 560 RH9474 review

Ben je jezelf aan het oriënteren op een nieuwe stofzuiger? En wil je weten of de Rowenta Air Force Flex 560 RH9474 een stofzuiger is die past bij je wensen? Dan kan het lastig voor je zijn om een plek te vinden waar alle plus- en minpunten wat uitgebreider staan beschreven. Vaak zie je op webshops een kort lijstje met plus- en minpunten, zonder dat er veel uitleg bij wordt gegeven. Wij hebben daarom de voordelen en nadelen van deze stofzuiger voor je op een rijtje gezet in deze Rowenta Air Force Flex 560 RH9474 review.

Rowenta Air Force Flex 560 RH9474

Pluspunten Rowenta Air Force Flex 560 RH9474 review

Flexibel tussenstuk: gemakkelijk stofzuigen onder meubels

Dit is wat ons betreft het allergrootste pluspunt van de Rowenta Air Force Flex 560 RH9474 ten opzichte van andere steelstofzuigers. De Air Force Flex 560 heeft namelijk een flexibel tussenstuk, waarmee de steel van de stofzuiger als het ware buigbaar wordt. Dit maakt het veel gemakkelijker om onder lage meubels te stofzuigen. Denk bijvoorbeeld aan de vloer onder de bank, de kast en onder het bed. Dit zijn plekken waar vaak ontzettend veel stof ligt, maar waar je met een normale stofzuiger veel lastiger bij komt omdat de steel niet buigbaar is. Van dit probleem heb je met de Rowenta Air Force Flex 560 RH9474 geen last meer. Één keer op de knop drukken en je maakt de steel buigbaar. Vervolgens kun je de steel ook heel gemakkelijk weer vastzetten als je verder gaat met het stofzuigen van de vloer.

LED-licht op de zuigmond

Een ander groot voordeel van de Rowenta Air Force Flex 560, is dat er LED-licht op de zuigmond zit. Hierdoor kun je veel beter zien waar stof ligt. Dit is niet alleen handig als het thuis wat donkerder is, maar ook wanneer je onder het bed, de bank of de kast stofzuigt. Normaal is het gissen waar je moet stofzuigen en probeer je zo goed en zo kwaad als het kan om wat stof op te zuigen. Met een LED-licht zie je precies waar de stofhopen liggen en kun je ze met de buigbare stang direct opzuigen. Ook de LED-verlichting is een functie die niet veel andere stofzuigers hebben.

Rowenta Air Force Flex 560 is draadloos

 Een derde voordeel dat het gebruikersgemak van deze steelstofzuiger naar een hoger niveau tilt, is het feit dat de Rowenta Air Force Flex 560 draadloos. Dit betekent dat je nooit meer met een draad hoeft te stoeien. En dat de stofzuiger nooit meer uitvalt wanneer je een hoek in het huis wilt stofzuigen die je mét draad niet kan bereiken. Met de accu, die gemiddeld 35 per keer meegaat, kun je prima het hele huis stofzuigen. Daarna hang je ‘m aan de oplader en kun je ‘m de volgende keer weer gebruiken.

Zakloos: je hoeft nooit meer nieuwe stofzakken te kopen

Rowenta Air Force Flex 560 is zakloos. De stofzuiger heeft een bakje waarin het stof wordt opgevangen. Deze kun je heel simpel loskoppelen en in de prullenbak legen. Het allergrootste voordeel hieraan is dat je nooit meer geld kwijt bent aan nieuwe stofzuigerzakken. Dit is een kostenpost die je op de lange tijd veel geld bespaart. Daarnaast is het verwisselen van de stofzak altijd een vervelend klusje. Daar heb je met de Rowenta Air Force Flex 560 RH9474 geen last meer van.

Stofzuiger en kruimeldief in één

De Rowenta Air Force Flex 560 is een kruimeldief en een stofzuiger in één. Heb je een klein stofzuig-klusje? Bijvoorbeeld omdat er een paar kruimels in de keuken op de grond liggen? Of omdat er wat zand in de hal ligt? Dan pak je er heel snel de kruimeldief. Voor het grotere werk kun je de stofzuiger gebruiken. De kruimeldief zit vast aan de steel en kun je simpel loskoppelen.

Rowenta Air Force Flex 560

Geleverd met unieke up-top borstel (+ 4 normale zuigmonden)

Een laatste voordeel waarmee de Air Force Flex 560 RH9474 zich onderscheidt van andere stofzuigers, is dat de steelstofzuiger geleverd wordt met een up-top borstel. Dit is een zuigmond met een scherpe hoek, waardoor je gemakkelijk op hoger gelegen plekken kan stofzuigen, zonder dat je er een stoel of trapje bij hoeft te pakken. Zo voorkom je gevaarlijke situaties. En je weet zeker dat je alle plekjes waar stof ligt meepakt. Veel mensen vinden zo’n lastige plaats vaak Naast de up-top borstel krijg je de volgende zuigmonden bij deze stofzuiger:

  • Combiborstel: Dit is de standaard zuigmond voor het stofzuigen van de vloer.
  • Mini turboborstel: zuigmond met een ronddraaiende borstel, erg goed geschikt voor bijvoorbeeld het stofuzigen van dierenharen.
  • Kierenzuigmond: hele smalle zuigmond voor het stofzuigen van smalle en moeilijk bereikbare plekjes. Denk aan de kussens tussen de bank, of de ruimte tussen de muur en de kast. 
  • Meubelzuigmond: een zuigmond speciaal voor het stofzuigen van meubels. Denk aan de tafel, de stoelen, kastjes of de bank.

Minpunten Rowenta Air Force Flex 560 RH9474

Maakt aardig wat geluid in de hoogste zuigstand

Een minpunt aan de Air Force Flex 560 RH9474 van Rowenta, is dat de stofzuiger aardig wat geluid maakt in de hoogste zuigstand. Natuurlijk maakt iedere stofzuiger geluid, maar het is wel iets om rekening mee te houden als je bijvoorbeeld problemen hebt met je gehoor of wanneer je slecht tegen geluid kan. In dat laatste geval kun je beter kiezen voor een stille stofzuiger.

Minder geschikt wanneer je langer dan 35 minuten achter elkaar wilt stofzuigen

Stofzuig je per keer langer dan 35 minuten? Bijvoorbeeld omdat je een groot huis hebt of omdat je een stofzuiger wilt voor een groot kantoor? Dan zouden wij deze stofzuiger niet aanraden. Omdat de accu stofzuiger maximaal 35 minuten per keer meegaat, zou dat betekenen dat je de klus niet in één keer kan klaren. En dat is iets wat je niet wilt.

Conslusie Rowenta Air Force Flex 560 RH9474 review

Rowenta Air Force Flex 560 RH9474 is volgens ons een aanrader. Vooral omdat de stofzuiger een paar unieke extra’s heeft die je op vrijwel bij geen enkele andere steelstofzuiger terug ziet komen. De buigbare steel is hier het beste voorbeeld van, maar ook de LED-verlichting op de zuigmond maakt de Rowenta Air Force Flex 560 onderscheidend van de standaard steelstofzuigers. Het feit dat de stofzuiger daarnaast draadloos en zakloos is, maakt dat we ‘m zeker aanraden als je gebruikersgemak hoog in het vaandel hebt staan.

Rowenta Air Force Flex 560 RH9474
Wat krijg je bij de  Air Force Flex 560 RH9474meegeleverd?

Bij de Rowenta Air Force Flex 560 krijg je het volgende meegeleverd:
– Handleiding (15,94 MB)
– Combiborstel
– Mini-turboborstel
– Up-top borstel
– Flexibele kierenzuigmond
– Meubelborstel
– Geïntegreerde zachte borstel
– Ophangsysteem
– Laadstation

Hoe zit het met de garantie?

Je krijgt een garantie van 2 jaar

Gerelateerde artikelen:

Rowenta Air force flex pop up