Philips PowerGo fc8245/09 review: dit zijn de plus- en minpunten

Door Stijn van Son | Laatste update: 27/11/2022

Overweeg je een Philips PowerGo fc8245/09 te kopen? Dan zit je  op dit moment zeer waarschijnlijk in de fase dat je uitzoekt wat de voor- en nadelen zijn van deze stofzuiger. Dat wil je goed uitzoeken, want je moet er de komende jaren mee vooruit. En er is niets zo vervelend als een stofzuiger die na een paar maanden al zuigkracht verliest. Of nog erger: die na minder dan een jaar kapot gaat. In deze Philips Powergo fc8245/09 review geven we je alle plus- en minpunten van de stofzuiger. Aan het einde van dit artikel kun je dus een goed oordeel vormen of deze stofzuiger bij jou past.

Philips FC8245/09

Pluspunten Philips PowerGo fc8245 09 review

Ideaal voor huis met vooral harde vloeren

Heb je een huis met vooral harde vloeren? Dan is deze Philips stofzuiger zeer geschikt voor jouw huishouden. De Philips PowerGo fc8245/09 stofzuiger heeft namelijk de beste zuigkracht op harde vloeren. Denk aan een parketvloer of een houten vloer, maar ook op een gietvloer doet de fc8345/09 het bovengemiddeld goed.

Gemakkelijk te tillen

De fc8345/09 stofzuiger van Philips is gemakkelijk te tillen. Hij weegt namelijk maar 4,3 kilo. Dat is veel minder dan andere stofzuigers. Heb je een huis met een bovenverdieping? En vind je het lastig om steeds een zware stofzuiger naar boven te moeten sjouwen? Dan is deze stofzuiger dus een uitkomst.

Philips PowerGo fc8245/09 is gemakkelijk op te bergen

Naast het feit de stofzuiger klein is, heeft hij ook een lekker compact formaat. Je kan ‘m dus gemakkelijk opbergen in de keukenkast of in het washok. Zo kun je er snel bij, maar staat hij niet in de weg als je in die ruimte iets anders moet doen.

Veel ruimte voor stofzuigerzak: minder vaak vervangen

In de Philips PowerGo fc8245/09 kan een stofzuigerzak van liefst 3 liter. Dit zegt je waarschijnlijk niet heel veel, maar je kan van ons aannemen dat dit flink is. Vooral als je het vergelijkt met andere stofzuigers met zak. Dit betekent dat je veel minder vaak de stofzuigerzak hoeft te vervangen. Fijn, want het vervangen van een stofzuigerzak is altijd een beetje een irritant werkje.

Goed om te weten: je hebt stofzuigers met zak en stofzuigers zonder zak. Het voordeel aan een Philips stofzuiger zonder zak, is dat je de zak niet meer hoeft te vervangen. Het voordeel aan een Philips stofzuiger mét zak is dat de zuigkracht vaak net iets hoger is. Vooral op momenten dat de stofbak of de stofzak bijna vol zit.

Fijn voor mensen met een allergie

Deze Philips stofzuiger heeft een Clean Air-filtersysteem. Dat zegt je waarschijnlijk niets, maar je moet weten dat dit een technologie is van Philips die ervoor zorgt dat bijna al het fijnstof uit de lucht wordt gehaald tijdens het stofzuigen. Heb je iemand in je gezin met een stofallergie? Of met hooikoorts? Dan zorgt deze Philips stofzuiger ervoor dat het stof dat zorgt voor irritatie uit de lucht wordt gehaald. Deze stofzuiger is dan ook allergievriendelijk gecertificeerd door de ECARF, een organisatie die hier officieel onderzoek naar doet.

Philips stofzuiger FC8245/09

Minpunten Philips PowerGo fc8345/09

Minder zuigkracht op tapijt

De zuigkracht van deze Philips stofzuiger is ietsje minder op tapijt. Heb je dus heel veel tapijt thuis? Dan raden we je  niet aan de stofzuiger te kopen. Bij één of twee tapijten thuis is het prima te doen.

Maakt aardig wat geluid

Een nadeel aan de Philips PowerGo fc8245/09 is dat de stofzuiger aardig wat geluid maakt. Nu maakt een stofzuiger natuurlijk altijd geluid, dus dat is goed om in het achterhoofd te houden. Maar toch zoude we deze stofzuiger bijvoorbeeld niet aanraden als je gevoelig bent voor geluid. Of als je bijvoorbeeld tinnitus hebt. Ga in dat geval bijvoorbeeld voor de Philips Performer Silent FC8780/09

Conclusie Philips PowerGo fc8345/09 review

Wil je een compacte stofzuiger die je gemakkelijk kan tillen en kan opbergen, maar die tegelijkertijd een erg sterke zuigkracht heeft op harde vloeren? Dan raden we jou de Philips PowerGo fc8245/09 zeker aan. Een super fijne bijkomstigheid, is dat de Philips fc8245/09 stofzuiger allergievriendelijk is. Ideaal dus als je iemand in je gezin hebt met een stofallergie of met hooikoorts. Vanwege de geluidsproductie zouden we deze stofzuiger niet aanraden bij mensen die veel last hebben van hun gehoor. Dat kan namelijk voor irritatie zorgen. Het is echter goed om te weten dat deze geluidsproductie samengaat met een hoge zuigkracht. Mede daardoor is het volgens ons een goede stofzuiger die je ook nog eens voor een prima prijs kan kopen.  

Philips FC8245/09

Hoe zit het met de garantie bij stofzuigers van Philips?

Op stofzuigers van Philips zit altijd twee jaar fabrieksgarantie. Gaat de stofzuiger binnen twee jaar om wat voor reden dan ook stuk? Dan krijg je een nieuwe.

Gerelateerde artikelen

Philips PowerGo fc824509 pop-up