Philips PowerPro Active FC9555/09 review: de plus- en minpunten

Ben je aan het twijfelen de Philips PowerPro Active FC9555/09 te kopen? Dan ben je wellicht wat aan het rondsnuffelen om te kijken wat de voor- en nadelen zijn van deze stofzuiger. Veel webshops geven echter weinig uitgebreide informatie onder de producten die ze verkopen. Dat is jammer. En hoe je het wendt of keert: een nieuwe stofzuiger is toch best een investering. Daarom hebben wij in deze  Philips PowerPro Active FC9555/09 review alle plus- en minpunten van de stofzuiger verzameld en overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Zo kun je de afweging maken of dit voor jou de juiste stofzuiger is.

Philips PowerPro Active FC9555/09

Pluspunten Philips PowerPro Active FC9555/09 Review

Zakloze stofzuiger: nooit meer geld kwijt aan stofzuigerzakken

Het allergrootste pluspunt van de Philips PowerPro Active FC9555/09, is volgens ons het feit dat de stofzuiger zakloos is. Dit heeft een paar mooie voordelen. Je hoeft nooit meer nieuwe stofzakken te kopen. Dit scheelt op termijn erg veel geld. Daarnaast hoef je niet meer te stoeien met het wisselen van de stofzak. Dit is altijd een vervelend klusje, waarbij je geregeld ziet dat er een hoop stof uit de zak ontsnapt wanneer je deze probeert los te koppelen. Met een zakloze stofzuiger heb je dit probleem niet meer, omdat je het stofbakje heel gemakkelijk loskoppelt, omver kiepert in de prullenbak en tot slot weer terugzet.

Goed om te weten: het voordeel van de Philips PowerPro Active FC9555/09 ten opzichte van steelstofzuigers die ook vaak zakloos zijn, is dat bij deze stofzuiger de opvangbak een stuk groter is (1,5 liter). Bij steelstofzuigers kom je vaak niet verder dan een inhoud van 0,5 liter.

PowerPro Active FC9555/09 Goede zuigprestaties

De PowerPro Active FC9555/09 is voorzien van de zogenaamde PowerCycloon 7 technologie. De nieuwere stofzuigers van Philips hebben deze technologie, waardoor ze een betere zuigkracht hebben dan de standaard- en oudere modellen stofzuigers van Philips.  

Innovatieve TriActive zuigmond voor grotere stofdeeltjes

Eén van de grootste pluspunten aan de Philips PowerPro Active FC9555/09, is de speciale TriActive zuigmond die je erbij krijgt. Dit speciale opzetstuk heeft betere zuigprestaties dan de standaard Philips zuigmond. En de zuigmond heeft een aantal innovatieve snufjes die het stofzuigen een stuk gemakkelijker maken. Er zit bijvoorbeeld aan gat aan de voorkant van de zuigmond, waardoor je veel gemakkelijker grotere stukjes vuil van de grond stofzuigt. Ook aan de zijkant zitten kleine gaatjes, waarmee je handig langs plinten stofzuigt, zonder dat je steeds met de voorkant van de zuigmond tegen de plinten hoeft te stoten. Handig: het blijft bij het TriActive mondstuk niet alleen bij innovatieve snufjes, maar de

Ideaal voor huisdierhouders

De Philips PowerPro Active FC9555/09 wordt geleverd met mini-turborstel. Dit is een ideale zuigmond voor het stofzuigen van dierenharen. Heb je dus huisdieren? Dan is deze stofzuiger volgens ons een aanrader. In de turboborstel zit een ronddraaiende borstel die dierenharen sneller lostrekken. Dit is vooral fijn op plekken waar huisdierharen hardnekkig vastzitten. Denk bijvoorbeeld aan de mat voor de deur, de hondenmand, de bank of het vloekleed.  

Philips PowerPro Active FC9555/09 is prima te tillen

Een ander voordeel aan de Philips FC9555/09 PowerPro Active is het feit dat de stofzuiger met een gewicht van 4,5 kilo prima te tillen is. Dit is fijn als je bijvoorbeeld de trap op en af moet met de stofzuiger. Ter vergelijking: de meeste traditionele stofzuigers wegen meer dan 5 kilo.

Philips  FC9555/09 PowerPro Active gemakkelijk te tillen

In totaal krijg je er 5 opzetstukken bij

Het mooie aan de FC9555/09, is dat je er in totaal 5 zuigmonden bij krijgt. Ter vergelijking: bij de meeste stofzuigers krijg je niet meer dan 3 opzetstukken meegeleverd. Naast het eerder benoemde TriActive mondstuk (de belangrijkste zuigmond voor het standaard zuigwerk)en de mini turboborstel (voor dierenharen), krijg je er ook een parketborstel (brede zuigmond met zachte haren voor kwetsbare vloeren), een zachte afstofborstel (kleine smalle zuigmond met zachte haren voor kwetsbare hoger gelegen plekken, zoals het tafelblad of een schilderij) en een kierenzuigmond (hele smalle zuigmond voor moeilijk bereikbare plekjes, zoals het gedeelte tussen de kast en de muur of tussen de kussens van de bank).

Goed om te weten: de zachte afstofborstel is geïntegreerd in de stofzuiger. Dit betekent dat hij standaard vastzit aan de steel (een stukje boven de helft van de steel). Wil je de afstofborstel gebruiken? Dan klik je het onderste gedeelte van de steel eraf en kun je direct aan de slag.

Minpunten Philips PowerPro Active FC9555/09

De snoer is niet echt lang

De snoer is met 6 meter niet erg lang. Heb je geen hele grote ruimtes? Dan is het geen groot probleem. Maar woon je bijvoorbeeld in een flink huis met grote ruimtes? Of ben je op zoek naar een stofzuiger voor op kantoor, de sportvereniging of een andere plek met grotere ruimtes? Dan zouden wij deze stofzuiger niet aanraden.

De stofzuiger maakt aardig wat geluid

Natuurlijk; iedere stofzuiger maakt geluid. Daarom is het niet gek dat de Philips PowerPro Active FC9555/09 ook wat lawaaierig is. Vooral op de krachtigste zuigstand. Maar heb je bijvoorbeeld snel last van je gehoord bij geluiden? Of kun je er gewoon echt niet tegen? Dan zouden we de Philips FC9555/09 PowerPro Active niet aanraden en zouden we aanraden te kijken naar een stille stofzuiger. De stofzuiger maakt namelijk wel wat meer geluid dan gemiddeld.

Conclusie Philips FC9555/09 PowerPro Active review

Wil je graag een stofzuiger waarbij je verzekerd bent van een goede zuigkracht? En waarmee je vanwege de verschillende meegeleverde zuigmonden op verschillende ondergronden uit de voeten kan? Dan zouden we de Philips PowerPro Active FC9555/09 zeker aanraden. De innovatieve snufjes, zoals het TriActive mondstuk en de PowerCycloon 7 technologie, zorgen daarnaast voor net dat beetje extra vermogen. Hiermee onderscheidt de FC9555/09 zich van de standaard Philips stofzuigers. Het feit dat de stofzuiger zakloos en licht van gewicht is, maakt dat de Philips PowerPro Active FC9555/09 een stuk comfortabeler is in gebruik dan oudere stofzuigers die vaak mét zak zijn gemaakt en die een stuk zwaarder zijn.

Philips PowerPro Active FC9555/09

Veelgestelde vragen

Wat krijg je allemaal meegeleverd als je de Philips FC9555/09 koopt?

Je krijgt een TriActive+ mondstuk, parketborstel, mini-turboborstel, kierenzuigmond, zachte afstofborstel en handleiding meegeleverd.  

Hoe zit het met de garantie bij Philips?

Op de stofzuiger zit 2 jaar garantie.

Gerelateerde artikelen:

Philips FC955509 pop up