Beste Nilfisk stofzuiger modellen 2024 [Top 3]

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Ben je op zoek naar een stofzuiger met de kwaliteiten van een professioneel reinigingsapparaat? Dan is een Nilfisk stofzuiger voor jou interessant. Nilfisk staat er namelijk om bekend dat ze hoogwaardige reinigingsapparatuur leveren voor bijvoorbeeld schoonmaakbedrijven. Denk hierbij aan hogedrukreinigers, nat- en droogzuigers en stofzuigers. Deze professionele technologieën passen ze ook toe in de stofzuigers voor consumenten en andere bedrijven. Zo kun je in jouw huis, winkel, restaurant of bedrijf profiteren van de nieuwste technologieën van Nilfisk. Denk aan een goede zuigkracht, een praktisch ontwerp en de moderne stoffilters.

In dit artikel geven we de top 3 Nilfisk stofzuiger modellen van 2024. Met alle plus- en minpunten overzichtelijk op een rijtje.

De 3 beste Nilfisk stofzuigers

1. Nilfisk stofzuiger VP3000 (beste professioneel gebruik)

Zoek je een stille stofzuiger waarmee je in één keer grotere oppervlakten kan stofzuigen? Bijvoorbeeld omdat je een restaurant of een winkel moet stofzuigen? Dan is de Nilfisk VP3000 voor jou de beste keuze.  Met een snoer van liefst 15 meter kun je namelijk grotere ruimtes stofzuigen, zonder dat je problemen krijgt met een te korte snoer. Bovendien maakt deze stofzuiger weinig geluid. Fijn, want zo kun je alvast stofzuigen zonder dat je anderen hindert. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in een kantoor waar nog mensen aan het werk zijn. Het design is erg praktisch en als je het ons vraag niet echt mooi, maar dit is voor een bedrijfsstofzuiger vaak ook iets minder belangrijk.

Mooi meegenomen: deze Nilfisk stofzuiger heeft een groot stofreservoir. Zo hoef je niet na iedere keer dat je stofzuigt de zak te verwisselen.  

Nilfisk stofzuiger VP3000

Belangrijkste functie

 • De Nilfisk VP3000 heeft een HEPA-filter. Hiermee vangt het zelfs de kleinste stofdeeltjes op uit de lucht.

Pluspunten

 • Lange snoer. Deze Nilfisk stofzuiger heeft een snoer van liefst 15 (!) meter. Zo hoef je niet steeds van stopcontact te wisselen
 • Stille stofzuiger. Met 58 decibel is dit model erg stil.
 • Grote stofzuigerzak. Zo hoef je niet om de haverklap je stofzuigerzak te vervangen. Want hoe je het wendt of keert: het is toch altijd een gedoe om naar de winkel te moeten en dat ding te vervangen.
 • Ook geschikt voor houten vloeren. Dit komt door de speciaal meegeleverde parketzuigmond.

Minpunten

 • Heeft geen strak design

2. Nilfisk Select white stofzuiger (Beste keuze voor thuisgebruik)

Heb je een huis met meerdere ondergronden? Bijvoorbeeld omdat je zowel een harde vloer als een tapijt of vloerbedekking hebt liggen? Dan is de Nilfisk Select White de beste keuze voor jou. Deze Nilfisk stofzuiger levert namelijk op allebei de ondergronden een goede zuigkracht. Op harde vloeren is die zelfs nog net iets beter. Het is dus een ideale stofzuiger als je vooral harde vloeren hebt en ook nog ergens een tapijt of een stuk vloerbedekking hebt liggen.

Mooi meegenomen: dit model is energiezuinig (energielabel A+) en heeft een filter heeft dat ervoor zorgt dat er tijdens het stofzuigen geen stofdeeltjes terug in de lucht komen.

NILFISK Select white stofzuiger

Belangrijkste functie

 • Extra goede prestaties op harde vloeren (parket, gietvloer etc.).

Pluspunten

 • Met HEPA-stoffilter. Dit filter haalt zelfs de fijnste stofdeeltjes uit de lucht.
 • Energiezuinig. Zo bespaar je al snel 50% meer energie dan bij een gewone stofzuiger.
 • Klein en compact. Zo is die gemakkelijk thuis op te bergen.

Minpunten

 • De snoer van deze Nilfisk stofzuiger is met 8 meter minder lang dan die van de VP3000. In een huis is dit echter gewoon voldoende.

3. Nilfisk HANDY 2-IN-1 Zakloos (beste keuze voor gemakszoeker)

Wil je een Nilfisk stofzuiger waarmee je gemakkelijk het hele huis mee stofzuigt, zonder dat je loopt te stoeien met een snoer? Dan is de Nilfisk HANDY 2-IN-1 voor jou de beste keuze. Nu horen we je denken: ‘Het héle huis?’ Ja, het hele huis. Met één klik maak je van de stofzuiger namelijk een kruimeldief. Zo stofzuig je niet alleen alle vloeren in huis, maar ook de banken, stoelen en alle andere meubels. 

Nilfisk stofzuiger HANDY 2-IN-1

Belangrijkste functie

 • De Nilfisk HANDY 2-IN-1 is een steelstofzuiger en een kruimeldief in één

pluspunten

 • Snoerloos. Je kunt dus het hele huis doen, zonder dat je in iedere kamer de stekker in een nieuw stopcontact hoeft te stoppen.
 • Gemakkelijk in te klappen. Zo kun je ‘m opbergen op plekken waar je niet veel ruimte hebt. Bijvoorbeeld
 • Wasbaar stofbakje. Het stofbakje kun je gewoon omkieperen in de vuilnisbak, schoonmaken en daarna weer terug plaatsen.  Zo hoef je niet steeds nieuwe stofzakken te kopen.
 • Licht van gewicht. Deze Nilfisk stofzuiger weegt slechts 2,5 kilo.

Minpunten

 • Het stofreservoir is met 0,5 liter relatief klein als je het vergelijkt met de andere stofzuigers in dit lijstje.

Hoe zit het met de garantie bij stofzuigers van Nilfisk?

Op de stofzuigers van Nilfisk zit twee jaar fabrieksgarantie

Plaats een reactie