De 3 grootste ergernissen tijdens het stofzuigen

Nee, voor veel mensen is het niet hun favoriete bezigheid: stofzuigen. Je doet liever iets anders tijdens je vrije tijd. Maar toch moet het regelmatig gebeuren om het huis schoon te houden. We kennen allemaal de ergernissen die horen bij stofzuigen. Toch spreken niet veel mensen ze uit. Wij vroegen op deze website een tijdje geleden aan bezoekers wat hun grootste ergernissen zijn tijdens het stofzuigen. De resultaten, die voor veel mensen denk ik herkenbaar zijn, delen we in deze blog. En we geven je tips om deze ergernissen voortaan uit de weg te gaan.

ergernissen bij stofzuigen

1. Meerdere keren over hetzelfde stuk vloer moeten zuigen

Deze ergernis stak ver boven de andere ergernissen uit als het gaat om stofzuigen: meerdere keren over hetzelfde stuk vloer moeten om de vuiligheid op te kunnen zuigen. Super irritant! Veel mensen verwachten één keer, en bij zwaar vuil hooguit twee keer, over hetzelfde stuk vloer te moeten om op die plek het stof op te zuigen. Lukt dit niet? Dan ontstaat er stress. Deze ergernis is vooral zo lastig omdat er vaak geen gemakkelijke oplossing voor is. Vaak ligt het namelijk aan een verminderde zuigkracht. Dit kan te maken hebben omdat de stofzuiger verouderd is. Maar het kan ook komen door een volle stofzuigerzak. In dat laatste geval kijk je even in de stofzuiger om het te checken. Is de zak vol? Vervang ‘m dan voor een nieuwe en je zal zien dat de zuigkracht weer toeneemt. Is de stofzuiger verouderd? Dan kun je het beste een nieuwe stofzuiger kopen.

2. Stekker schiet uit het stopcontact tijdens het stofzuigen

Deze ergernis kwam als tweede uit de bus: de stekker die uit het stopcontact schiet. Misschien herken je het wel: je loopt richting de hoek van de kamer met je stofzuiger die op dat moment nog aan staat. Je denkt even lekker de uiterste hoek mee te pakken, maar dan valt de stofzuiger ineens uit. Je kijkt naar achter en ziet dat de stekker uit het stopcontact is geschoten. De snoer was niet lang genoeg. Irritant! Een oplossing hiervoor is het kopen van een steelstofzuiger. Maar we begrijpen natuurlijk ook dat je niet zomaar een nieuwe stofzuiger zonder snoer koopt als de oude nog goed is. Daarom is het goed om in je achterhoofd te houden dat, wanneer je van plan bent een nieuwe stofzuiger te kopen, er sinds een paar jaar flink wat steelstofzuigers te koop zijn met dezelfde zuigkracht als normale stofzuigers. Maar zonder snoer, zodat die niet meer uit het stopcontact kan schieten. Je hebt dan namelijk een accu in je stofzuiger.

3. Stofzuiger valt om tijdens het stofzuigen

De derde ergernis die ook veel werd genoemd, is een stofzuiger die omvalt tijdens het zuigen. Ook deze herken je vast wel: je moet van de ene kant van de kamer naar de andere kant, omdat je daar nog moet stofzuigen. Je maakt een bocht en ineens dondert het apparaat om. Op zijn zij. Of zelfs op zijn kop. Heel irritant. En vaak gebeurt het niet één keer maar meerdere keren. De reden hiervoor zit ‘m vaak in het feit dat de wieltjes niet wendbaar genoeg zijn. Omdat ze niet snel genoeg meedraaien, kantelt het apparaat op zijn zij. De oplossing hiervoor is om, bij het kiezen van een nieuwe stofzuiger, te gaan voor een model met wieltjes die 360 graden kunnen draaien (om hun as heen).

Gerelateerde artikelen