Dyson V15 Detect Absolute review: de plus- en minpunten

Denk je eraan de Dyson V15 Detect Absolute te kopen? Dan wil je waarschijnlijk eerst graag meer weten over de steelstofzuiger. Het is immers toch best een investering, en die doe je liever goed. In deze Dyson V15 Detect Absolute review hebben we daarom alle plus- en minpunten van de nieuwste Dyson voor je op een rijtje gezet. Zo kun je beter de afweging maken of deze stofzuiger past bij jou en bij je huishouden.

Dyson V15 Detect Absolute review

Pluspunten Dyson V15 Detect Absolute

Speciale laser die stof zichtbaar maakt

De functionaliteit die bij de Dyson V15 Detect Absolute als eerste in het oog springt, is de speciale laser op de zuigmond met zachte borstel waarmee stof dat op de grond ligt beter zichtbaar wordt. Het is een innovatieve functionaliteit die je nog niet bij andere stofzuigers terugziet. In die zin doet Dyson haar naam eer aan als innovatieve ontwikkelaar van stofzuigers. Hoe het precies werkt? Door op een klein knopje op de steelstofzuiger te drukken, gaat er een groen laserlicht branden. Precies in de juiste hoek, zodat de vloer belicht wordt en daarmee stofdeeltjes beter zichtbaar zijn. Zo weet je beter waar je moet stofzuigen. Dit is vooral fijn op momenten dat het binnen wat donkerder is. Dyson geeft bovendien aan dat deze laser onzichtbaar stof zichtbaar maakt. Dit lijkt meer een marketingpraatje te zijn, maar feit blijft dat het wel een handige functionaliteit is.

Zuigkracht past zich automatisch aan op verschillende ondergronden

Een tweede grote pluspunt aan de Dyson V15 Detect, is de zuigkracht van de combiborstel die zich automatisch aanpast aan de ondergrond en aan de viezigheid die op deze ondergrond ligt. Volgens Dyson meet de Dyson V15 Detect Absolute met behulp van een sensor het aantal stofdeeltjes dat op de grond ligt. Aan de hand hiervan bepaalt de stofzuiger hoe hard de zuigkracht wordt ingesteld. Veel gebruikers geven aan dat ze ook daadwerkelijk opmerken dat de zuigkracht daadwerkelijk omhoog gaat op een viezere vloer. Een mooie innovatieve ontwikkeling dus die het stofzuigen écht een stukje eenvoudiger maakt.

Dyson V15 Detect Absolute heeft zeer sterke zuigkracht

Dit is natuurlijk een pluspunt dat voor veel mensen ontzettend belangrijk is. Zoals we van Dyson gewend zijn, heeft ook de Dyson V15 Detect Absolute een zeer sterke zuigkracht. Zowel op zachte vloeren als op harde vloeren. Dit komt doordat Dyson qua techniek echt een stukje verder is dan andere stofzuigermerken. De cycloontechnologie in de motor van de stofzuiger zorgt ervoor dat er een zeer sterke zuigkracht ontwikkeld wordt. Daarnaast zorgen de verschillende zuigmonden ervoor dat je op de verschillende ondergronden een maximale zuigkracht ontwikkelt.

Geleverd met liefst 5 verschillende zuigmonden

Net als bij de Dyson V11 Absolute, heeft ook de V15 Detect Absolute ontzettend veel accessoires/zuigmonden die je erbij krijgt om op iedere ondergrond goed uit de voeten te kunnen:

  • Gemotoriseerde combizuigmond (algemene zuigmond voor harde en zachte vloeren)
  • Vloerenzuigmond (met laser) voor harde vloeren
  • Mini-turboborstel voor het opzuigen van (dieren)haren
  • Kierenzuigmond voor moeilijk bereikbare plekjes
  • 2-in-1 zuigmond (meubelzuigmond & afstofborstel)
  • Borstel voor hardnekkig vuil
  • Verlengstuk

LCD-scherm met alle benodigde informatie

Op de Dyson V15 Detect Absolute zit een LCD-scherm waarop je real-time informatie ziet over de zuigstand, resterende accuduur, eventuele foutmeldingen en vuilopname. De actuele stand van de vuilopname is een nieuwe functionaliteit. Het scherm geeft niet alleen aan hoeveel stofdeeltjes er zijn opgezogen, maar ook hoe groot de opgezogen stofdeeltjes zijn. Deze stofdeeltjes zijn in vier verschillende groottes opgedeeld. Volgens ons zegt dit echter niet zo heel veel. Is het veel of weinig? Het is dus meer een leuke toevoeging. En toch zien we het als een pluspunt, omdat het wel echt motiveert om goed te stofzuigen. En omdat er wel degelijk iets van klopt. Je ziet namelijk dat je meer deeltjes opzuigt wanneer je voor het eerst over een vieze vloer gaat, dan wanneer je er voor de tweede keer overheen gaat. Goed om te weten: na het opladen staat de teller van de opgezogen stofdeeltjes weer op 0.

LCD Scherm Dyson V15

Accu gaat lang mee

Een ander pluspunt dat in deze Dyson V15 Detect Absolute review belangrijk is om te vermelden, is dat de accu een stuk langer meegaat dan van de gemiddelde steelstofzuiger. Waar je ziet dat de gemiddelde accu per keer niet langer dan 30 minuten meegaat, geeft Dyson aan dat de accuduur van de Dyson V15 Detect Absolute liefst 60 minuten is. Vaak zien we in de praktijk dat dit een stukje minder is (vooral in de hoogste zuigstand), maar de praktijk leert ook dat Dyson steelstofzuigers produceert die een relatief zeer lange accuduur hebben. Zo hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je steelstofzuiger leeg is voordat je het hele huis hebt kunnen stofzuigen.

Kruimeldief en stofzuiger in één

Een ander fijn voordeel aan de Dyson V15 Detect Absolute, is dat het een stofzuiger en kruimeldief in één is. Heb je een klein zuigklusje? Bijvoorbeeld omdat er plaatselijk ergens wat vuil op de grond ligt? Of omdat je de bank of een ander meubelstuk wilt stofzuigen? Dan klik je de steel van de V15 er gemakkelijk tussenuit, en maak je er in een handomdraai een kruimeldief van waarmee je snel en eenvoudig uit de voeten kunt.

Kruimelzuiger Dyson V15 Absolute detect

Minpunten Dyson V15 Detect Absolute

Dyson V15 Detect Absolute maakt aardig wat geluid in hoogste zuigstand

Een minpunt aan de Dyson V15 Detect Absolute, is dat de steelstofzuiger best wat lawaai maakt in de hoogste zuigstand. Natuurlijk is het begrijpelijk dat een stofzuiger lawaai maakt, maar deze Dyson maakt bovengemiddeld veel geluid.

Continu de zuigknop ingedrukt houden

Een ander klein minpunt aan de Dyson V15 Absolute Detect, is volgens ons dat je de zuigknop continu ingedrukt moet houden tijdens het stofzuigen. Dit zie je wel vaker bij steelstofzuigers, maar we vinden het lichtelijk apart dat er niet gewoon een aan/uit-knop is. Dit zou het volgens ons nóg eenvoudiger maken om te stofzuigen.

Conclusie Dyson V15 Detect Absolute review

Als we kijken naar de Dyson V15 Detect Absolute review, kunnen we concluderen dat Dyson weer een knap en innovatief stukje werk heeft afgeleverd met deze steelstofzuiger. Met de laser voor het detecteren van stofdeeltjes, zuigkracht die zich automatisch aanpast en het LCD-scherm waarop je ziet hoeveel stof je hebt opgezogen, is het opnieuw gelukt om nieuwe handige functionaliteiten toe te voegen die het stofzuigen een stuk gemakkelijker en leuker maken. Dit in combinatie met de sterke zuigkracht, de lange accuduur en de vele accessoires die je erbij krijgt, maakt dat we vinden dat de Dyson V15 Detect Absolute de investering zeker waard is.

Dyson V15 Detect Absolute

Gerelateerde artikelen:

Dyson v15 detect