AEG CX7-2-45BM review – Alle plus- en minpunten op een rijtje

Zit je eraan te denken de AEG CX7-2-45BM – te kopen? Dan ben je misschien nog op zoek naar een uitgebreidere review van deze steelstofzuiger. De informatie op veel webshops is namelijk best beperkt. En ze zijn geneigd vooral de goede punten naar voren te laten komen. Wij zetten in deze AEG CX7-2-45BM – review daarom alle plus- en minpunten voor je op een rijtje. Zo kun je een goede keuze maken of deze AEG steelstofzuiger iets voor jou is. Of dat je nog verder moet zoeken.  

AEG CX7-2-45BM review

Pluspunten AEG CX7-2-45BM – review

45 minuten achter elkaar stofzuigen

Met de AEG CX7-2-45BM – kun je tot 45 minuten achter elkaar stofzuigen op de normale stand. Dit is veel als je het vergelijkt met ander steelstofzuigers. Tijd genoeg doen om het hele huis te stofzuigen, zonder dat je de steelstofzuiger tussendoor moet opladen.

Goed om te weten:  in de turbostand kun je met de AEG CX7-2-45BM tot 20 minuten vooruit. Vaak is het zo dat je de turbostand maar op enkele plekken in het huis hoeft te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de plekken waar je vloerbedekking of tapijt hebt.

Je krijgt er een kruimeldief bij

Op deze steelstofzuiger zit een kruimeldief die je er heel simpel af kan klikken. Met deze kruimeldief kun je plekken in het huis stofzuigen waar je normaal met een stofzuiger niet bij kan. Denk bijvoorbeeld aan hoger gelegen plekken, zoals bovenop de kast. Maar ook de vensterbank, de bank en het matras van je bed kun je ideaal stofzuigen met de bijgeleverde kruimeldief. De kruimelzuiger is namelijk licht van gewicht en lekker compact.

LED-licht voor de donkere plekjes in huis

Stofzuigen onder het bed? Of onder de kast? Dan kan het tot nu best eens moeilijk voor je zijn geweest. Je ziet namelijk totaal niet waar het stof ligt. Je doet het dus een beetje op de gok. Bij de AEG CX7-2-45BM – heb je daar geen last meer van. Deze stofzuiger heeft namelijk een LED-licht op de voorkant van de zuigmond zitten. Zo zie je perfect waar op de donkere plekjes het stof ligt en waar je met de stofzuiger overheen moet.

LED-licht op steelstofzuiger

AEG CX7-2-45BM – is snoerloos

Herken je dat? Je bent met je gewone stofzuiger het huis aan het stofzuigen en ineens schiet de stekker uit het stopcontact. Je kijkt om en ziet dat de snoer achter de tafel is blijven hangen, waardoor de snoer niet lang genoeg was. Je loopt met een geïrriteerd gevoel terug naar het stopcontact, stopt de stekker erin en stofzuigt weer verder. Maar niet met plezier. Dit zijn kleine dingetjes die het stofzuigen nóg minder leuk maken. De AEG CX7-2-45BM – steelstofzuiger is snoerloos. Je zit dus niet meer met het probleem van een snoer die uit het stopcontact schiet.

Blijft rechtop staan als je ‘m even niet gebruikt

Mooi meegenomen: de AEG CX7-2-45BM – blijft rechtop staan als je even iets anders moet doen. Gaat de deurbel? Dan hoef je ‘m niet ergens in de hoek tegen een muur te zetten, maar laat je ‘m gewoon rechtop staan. Dit is handig, want veel steelstofzuigers zet je niet zomaar even weg. Vooral omdat ze langwerpig en smal zijn, vallen ze meestal snel om als je ze ergens tegenaan zit. Daar heb je met deze steelstofzuiger geen last van.

Minpunten AEG CX7-2-45BM –

Maakt aardig wat geluid

Als je de AEG CX7-2-45BM vergelijkt met andere steelstofzuigers, maakt hij aardig wat geluid. Natuurlijk is het zo dat een stofzuiger altijd geluid maakt, maar we zouden deze steelstofzuiger afraden als je veel last hebt van je gehoor. Bijvoorbeeld omdat je een gehoorapparaat of tinnitus hebt. Dat is niet fijn. Voor mensen met een normaal gehoor is die prima geschikt.

 Minder geschikt voor mensen met een allergie

Heeft iemand in je gezin een allergie voor huisstofmijt? Dan is deze steelstofzuiger ook minder geschikt. Er zit namelijk geen HEPA-filter in. Een HEPA-filter filtert de stofdeeltjes uit de lucht die zorgen voor een allergische reactie. Wil je een stofzuiger mét HEPA-filter? Ga dan bijvoorbeeld voor een Dyson steelstofzuiger.

Conclusie AEG CX7-2-45BM review

Wil je een steelstofzuiger waarmee je in één keer het hele huis kan stofzuigen, zonder dat je last hebt van een snoer en een stekker waar je steeds mee moet stoeien? Dan raden we de AEG CX7-2-45BM – zeker aan. Extra functionaliteiten als het LED-licht en het standaard zorgen voor dat extra beetje gebruiksgemak dat je bij veel standaard steelstofzuigers mist. Zo kun je heel gemakkelijk op donkere plekken stofzuigen en zet je ‘m heel handig even weg. De mensen die we afraden deze steelstofzuiger te kopen, zijn mensen met last van hun gehoor of een stofallergie. Dit komt door de geluidsproductie en het missen van een HEPA-filter. In alle andere gevallen is de AEG CX7-2-45BM volgens ons een erg goede keuze als je op zoek bent naar een steelstofzuiger.

AEG CX7-2-45BM - met kruimeldief
Wat is de garantie van AEG?

Bij AEG krijg je op je stofzuiger 2 jaar fabrieksgarantie.

Wat voor merk is AEG?

AEG is één van de meest toonaangevend stofzuigermerken. Toch doen ze meer dan dat. Zo maken ze verschillende soorten huishoudapparaten en keukenapparatuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koelkasten en vriezers, maar ook aan wasmachines en drogers.

Gerelateerde artikelen:

AEG CX7-2-45BM