Dyson Cyclone V10 Absolute review: alle voor- en nadelen op een rijtje

Twijfel je de Dyson Cyclone V10 Absolute te kopen? Dan wil je vooraf graag zeker weten of de stofzuiger geschikt is voor jou. En voor je huishouden. Hij moet namelijk passen bij hetgeen jij zoekt in een stofzuiger. Vooral omdat simpelweg toch een investering is. In deze Dyson Cyclone V10 Absolute review hebben wij daarom alle plus- en minpunten van de steelstofzuiger voor je opgesomd. Zo kun je gemakkelijker een keuze maken of deze stofzuiger bij je wensen past.

Dyson Cyclone V10 Absolute review

Voordelen Dyson Cyclone V10 Absolute review

Sterke zuigkracht

Bij aanschaf van de V10 maak je gebruik van de vooruitstrevende technologie die Dyson gebruikt in haar stofzuigers. Met de innovatieve cycloontechnologie (snel ronddraaiend mechanisme in de motor), hebben de Dyson steelstofzuigers van alle steelstofzuigers op de markt ongeveer de beste zuigkracht. Zowel op harde vloeren als zachte vloeren. Hier zit je dus zeker goed. Bovendien kun je de zuigkracht handmatig regelen.

Dyson Cyclone V10 Absolute heeft een lange accuduur

Met de Dyson Cyclone V10 zuig je gemiddeld 45 minuten in de normale stand, voordat die weer aan de oplader moet. Dit is relatief lang. Ter vergelijking: met de meeste steelstofzuigers zuig je maximaal 30 tot 35 minuten aan één stuk. 45 minuten is meer dan voldoende om het hele huis te stofzuigen.

Geen gedoe meer met een stofzuigerdraad

Dyson Cyclone V10 Absolute is draadloos. En dat is fijn. Geen gedoe meer met stekkers die uit het stopcontact schieten wanneer je aan het stofzuigen bent. Geen draad meer die achter een meubelstuk blijft hangen. Het feit dat de steelstofzuiger draadloos is, is voor veel mensen de grootste reden om over te stappen vanuit een traditionele stofzuiger.

Zakloos: geen geld meer kwijt aan stofzuigerzakken

Ooit beseft hoeveel geld je na al die jaren stiekem kwijt bent aan het kopen van nieuwe stofzuigerzakken? Daar hoef je je bij de V10 geen zorgen over te maken. De steelstofzuiger is zakloos en vangt stof op in een speciaal stofbakje dat je steeds opnieuw kunt legen. Dit scheelt op termijn flink wat in de kosten. Bovendien is het wisselen van stofzak vaak een heel gedoe. Ook daar hoef je niet meer mee te stoeien als je gaat voor de V10 Cyclone van Dyson.

Handig:  de stofbak van de Dyson V10 Cyclone Absolute leeg je met één klik op de knop. Door op de knop te drukken gaat de onderkant van het stofresservoir open en valt het stof naar beneden, direct in de afvalbak.

Neemt weinig plek in beslag

De V10 wordt geleverd met een oplaadstation voor aan de muur. Nadat je het oplaadstation aan de muur hebt bevestigd, kun je er je Dyson V10 Absolute aan ophangen en tegelijkertijd opladen. Omdat de steelstofzuiger een langwerpig model heeft, ben je er amper ruimte aan kwijt. Dit is fijn als je weinig opbergruimte hebt. Maar het is ook fijn omdat je een steelstofzuiger heel gemakkelijk van het station afhaalt om te stofzuigen. Een traditionele stofzuiger uit de kast halen kost vaak flink wat moeite en gedoe.

Stofzuiger en kruimeldief in één

Eén van de allergrootste voordelen aan de Dyson V10 Cyclone Absolute: het is een kruimeldief en een steelstofzuiger in één. Je hoeft naast je stofzuiger geen dure Dyson kruimeldief meer te kopen. Je maakt van de steelstofzuiger namelijk heel snel een kruimeldief, door de steel er tussenuit te klikken. Dit is ideaal voor het stofzuigen van hoger gelegen plekken, zoals de bank, stoel, het bed, de tafel en ga zo maar door.

Dyson Absolute V10 Absolute kruimeldief

Je krijgt er 5 zuigmonden bij

  • Combiborstel: dit is de standaard zuigmond, geschikt voor elk type vloer. Dit is de zuigmond die je het meest gebruikt, zowel voor harde vloeren als voor zachte vloeren.
  • Parketborstel: deze zuigmond is geschikt voor het stofzuigen van harde gladde vloeren en voor kwetsbare vloeren. De parketborstel heeft namelijk haren aan de onderkant van de zuigmond, waardoor je geen krassen op de grond krijgt.
  • Turboborstel: dit is een mooie extra zuigmond. De turboborstel is perfect geschikt voor het stofzuigen van haren en dierenharen. De zuigmond heeft namelijk een ronddraaiende borstel die haren gemakkelijk oppakt.
  • Kierenzuigmond: dit is een smalle zuigmond waarmee je op smalle plekjes kunt stofzuigen. Denk bijvoorbeeld aan de kussens tussen de bank. Maar je kan er ook goed kleine oppervlaktes mee stofzuigen.
  • Zachte afstofborstel: dit is een kleine zuigmond met zachte haren. De zuigmond is perfect voor het stofzuigen van kwetsbare oppervlaktes. Denk hierbij aan lijsten, schilderijen, maar ook andere plekken waar je geen krassen wilt.

Nadelen Dyson Cyclone V10 Absolute

Is snel leeg in turbostand

Een nadeel aan de Dyson V10 Cyclone Absolute, is dat die erg kort meegaat in turbostand. In de turbostand gaat de steelstofzuiger maar tot 7 minuten mee. Dit is erg kort. Wij raden dan ook aan om de turbostand zo min mogelijk te gebruiken.

Maakt aardig wat geluid

Ook maakt de V10 aardig wat geluid. Dit kan wat hinderlijk zijn als je snel last hebt van je gehoor. Het is wel goed om te beseffen dat iedere stofzuiger geluid maakt. Het hoort er een beetje bij.

Accu opladen

Nadat de Dyson V10 Cyclone Absolute leeg is, moet je deze 3,5 uur opladen voordat die weer volledig is opgeladen. Bij een accustofzuiger is dit een klein nadeeltje. Toch weegt dit voor veel mensen niet op tegen het voordeel dat je hebt in de vorm van een draadloze stofzuiger, wanneer je kiest voor een stofzuiger die op een accu loopt.

Conclusie Dyson V10 Cyclone Absolute review

Wil je een stofzuiger met een erg sterke zuigkracht op harde én zachte vloeren? En wil je gaan voor het beste stofzuigermerk dat momenteel op de markt is. Dan zouden we de Dyson V10 Cyclone Absolute zeker aanraden. De lange accuduur en het feit dat je er 5 verschillende zuigmonden bij krijgt, maakt de steelstofzuiger extra aantrekkelijk. Natuurlijk is het wel een investering, maar volgens ons is dit het zeker waard.

Dyson Cyclone V10 Absolute review

Veelgestelde vragen

Wat krijg je bij de V10 Cyclone meegeleverd?

Bij de Cyclone V10 krijg je het volgende meegeleverd:
– Handleiding (9,46 MB)
– Parketborstel
– Combizuigmond
– Gemotoriseerde miniborstel
– Zachte afstof borstel
– Kierenzuigmond en kleine afstofborstel in één
– Oplader voor aan de wand

Hoe zit het met de garantie bij Dyson?

Op de Dyson Cyclone V10 Absolute zit een garantie van 2 jaar.

Gerelateerde artikelen

Dyson Cyclone V10 pop up