Beste camping stofzuiger 2024 [Top 5]

Door Stijn van Son | Laatste update: 01/01/2024 | Werkwijze

Ga je op pad met je camper, caravan of tent? En wil je zand, bladeren en andere viezigheid snel kunnen opruimen? Dan mag een stofzuiger of kruimeldief niet ontbreken. Wij hebben 39 stofzuigers getest, 145 gebruikersreviews bestudeerd en 98 modellen online naast elkaar gelegd. Dit zijn kruimeldieven en stofzuigers die geschikt zijn voor gebruik in een camper, caravan of tent. De top 5 beste camping stofzuigers uit onze test vind je in dit artikel.

98 modellen vergeleken

145 reviews bekeken

ModelOmschrijvingPrijs
1. Rowenta X-Touch AC9736Fijnste formaat kruimieldief voor campingBekijk
2. BLACK+DECKER PD1420LP-QWBeste voor moeilijk bereikbare plekkenBekijk
3. JAP Tornado S3Beste voor droog én nat vuilBekijk
4. Princess 339490 RapidoBeste budgetoptie voor steelstofzuigerBekijk
5. Dyson V15 Absolute Beste topkwaliteit camping stofzuigerBekijk

De 5 beste draadloze stofzuigers voor op de camping

1. Rowenta X-Touch AC9736 kruimeldief

Als je op vakantie gaat, wil je graag een kleine en compacte stofzuiger die je er snel bij kunt pakken als je eventjes wat vuil wilt opzuigen. Met een afmeting van 6 x 6 x 40 cm, verlies je met de Rowenta X-Touch AC9736 amper ruimte in je bepakking tijdens het reizen. Dit is vooral handig als je met een tent op pad gaat en weinig plek in de auto hebt om spullen op te bergen, maar het is ook handig in een caravan of camper. Je bergt de kruimeldief bijvoorbeeld heel gemakkelijk op in een kastje of zelfs in een tas.  

Rowenta X-Touch AC9736

Pluspunten

 • Gemakkelijk op te bergen in kastje of reistas
 • Licht van gewicht (minder dan 1kg)
 • Met handig oplaadstation

Minpunten

 • Gaat per volle accu slechts 10 minuten mee
 • Klein stofbakje (0,2 liter)

2. BLACK+DECKER PD1420LP-QW

In een caravan of camper heb je relatief veel hoekjes en gaten waar stof terechtkomt. Denk aan de keukenkastjes, de hoekjes bij de bedden en de hoeken bij het zitgedeelte. De BLACK+DECKER PD1420LP-QW is dan perfect geschikt, omdat deze kruimeldief een slang heeft waarmee je gemakkelijker op moeilijk bereikbare plekken komt.

Beste kruimeldief voor moeilijk bereikbare plekken

Pluspunten

 • Met speciale slang om ook bij moeilijk gelegen plekjes te kunnen
 • Sterke zuigkracht voor kruimeldief
 • Relatief groot stofbakje voor een kruimelzuiger (0,6 liter)
 • Accuduur tot 15 minuten

Minpunten

 • Minder compact dan bijvoorbeeld de Rowenta X-Touch AC9736

3. JAP Tornado S3

In je caravan, camper of tent heb je natuurlijk ook het risico dat iemand een glas drinken omstoot of dat er om een andere reden water of iets anders nats op de grond terechtkomt. Ook kan het zijn dat tijdens een plensbui het water de (voor)tent in stroomt. Heb je tijdens het kamperen wel eens last van water of nat vuil op de grond? Dan is de JAP Tornado S3 de beste keuze. Deze kruimeldief kan namelijk, naast droog vuil, ook nat vuil opzuigen.

JAP Tornado S3 beste kruimeldief nat vuil

Pluspunten

 • Droog én nat vuil stofzuigen; perfect wanneer je regelmatig last hebt van water of ander nat vuil in je tent
 • Geleverd met 5 zuigmonden (waaronder eentje met slang voor moeilijk bereikbare plekken)
 • Relatief groot stofreservoir voor een kruimelzuiger (0,5 liter)

Minpunten

 • Minder bekend merk

4. Princess 339490 Rapido

Heb je ook een voortent die je wilt stofzuigen? Dan kunnen we ons voorstellen dat je niet de hele tijd door je knieën wilt om het grondzeil te kunnen stofzuigen. Een steelstofzuiger biedt dan oplossing. Omdat de stofzuiger een lange steel heeft tussen de motor en de zuigmond, kun je gemakkelijk je voortent stofzuigen zonder je jezelf in moeilijke posities te moeten manoeuvreren. De Princess 339490 Rapido  is een goede budgetvriendelijke stofzuiger waarmee je gemakkelijk draadloos je voortent ontdoet van vuil.

Pluspunten

 • Voordelige koop voor een steelstofzuiger
 • Gemakkelijk om te bouwen tot kruimeldief; zo kun je er ook in een kleine caravan of camper mee vooruit
 • Tot 30 minuten aan één stuk stofzuigen op de accu
 • Met speciaal HEPA-filter dat ook de kleinere stofdeeltjes opzuigt. Perfect voor mensen met hooikoorts of een andere allergie


Minpunten

 • Sterkere zuigkracht dan kruimeldief, maar minder sterke zuigkracht dan de meeste steelstofzuigers

5. Dyson V15 Absolute stofzuiger

Wil je jezelf echt wat luxe gunnen als het gaat om het stofzuigen van je caravan, camper of tent? Ga dan voor de Dyson V15 Absolute. Dit is een luxe camping stofzuiger die voorzien is van alle gemakken: een sterke zuigkracht, een HEPA-filter dat kleinere stofdeeltjes vasthoudt en meerdere zuigmonden zodat je op alle ondergronden het beste resultaat behaalt. Let er wel op: het is een kostbare stofzuiger, dus laat deze niet zomaar achter in je tent of voortent.

Beste Dyson stofzuiger V15 Absolute

Pluspunten

 • Sterke zuigkracht
 • Draadloos
 • Gaat relatief lang mee op één accu (tot 40 minuten)
 • Met meubelzuigmond: deze kun je ook perfect gebruiken voor het stofzuigen van een luchtbed
 • Gemakkelijk om te bouwen tot kruimeldief; zo kun je er ook in een kleine caravan of camper meer vooruit
 • Met speciaal HEPA-filter dat ook de kleinere stofdeeltjes opzuigt. Perfect voor mensen met hooikoorts of een andere allergie

Minpunten

 • Prijzig voor een camping stofzuiger

Vergelijking belangrijkste statistieken

* Deze stofzuigers hebben maar één zuigstand


Persoonlijke ervaring met camping stofzuigers

Ik testte 39 stofzuigers en kruimeldieven die potentieel geschikt zijn voor het stofzuigen van een caravan of camper. Van deze stofzuigers en kruimeldieven heb ik 4 modellen daadwerkelijk mogen testen in een camper. Gebaseerd op deze ervaring, kan ik zeggen dat ik het bij een camping stofzuiger het belangrijkst vindt dat deze klein en compact is. Niet alleen omdat je op deze manier voorkomt dat je in een caravan, camper of voortent tegen alles aan stoot, maar ook omdat je de stofzuiger bij een klein formaat gemakkelijk kan opbergen. Omdat je tijdens het kamperen altijd weinig ruimte hebt, wil je niet ook nog eens een hoop ruimte kwijt zijn aan een grote stofzuiger. Daarom vind ik persoonlijk een kruimeldief ideaal.

Testen van een Black + Decker kruimeldief in een camper

Hier moet je op letten bij het kopen van een camping stofzuiger

Formaat & gewicht

aangezien je op een kampeertrip beperkte ruimte hebt, is het belangrijk om een stofzuiger te kiezen die compact en licht van gewicht is. Dit maakt het gemakkelijker om hem op te bergen en mee te nemen. Kruimelzuigers zijn over het algemeen gemakkelijker op  te bergen dan steelstofzuigers. Persoonlijk vind ik formaat en gewicht het belangrijkst aan een goede camping stofzuiger.  

Draadloos

ga je naar de camping en wil je en stofzuiger kopen? Kies dan altijd voor een draadloos model. Kampeerplaatsen hebben vaak weinig stroomvoorzieningen, dus een stofzuiger met een accu is dan veel praktischer.

Accuduur

kijk ook goed naar de accuduur. Dit is voor mij persoonlijk altijd een frustratiepunt; een stofzuiger die ermee ophoudt terwijl je nog bezig bent. Kruimeldieven hebben over het algemeen een kortere accuduur dan steelstofzuigers, dus houd hier rekening mee.

Soorten zuigmonden

kies je ervoor een steelstofzuiger mee te nemen op vakantie? Kijk dan goed welke zuigmonden je erbij krijgt. Zo is een meubel zuigmond bijvoorbeeld erg fijn voor het schoon zuigen van een luchtbed of matje. Een kierenzuigmond is dan weer heel fijn voor het stofzuigen van een kleine camper of caravan met veel gaten en hoeken.

Geluidsproductie

tot slot is het op een camping vaak gehorig. Let er daarom ook op dat je geen stofzuiger koopt die enorm veel lawaai maakt. Zo voorkom je dat je het vakantieplezier van je buren verstoort. Kruimeldieven maken over het algemeen minder lawaai dan steelstofzuigers.


Veelgestelde vragen

Waar berg je de stofzuiger op tijdens het kamperen?

Je bewaart je stofzuiger of kruimeldief idealiter op een droge plek. Heb je een caravan of camper? Bewaar deze dan bij voorkeur binnen in je caravan of camper, in plaats van in de voortent. Vooral als je in Nederland op vakantie gaat. Ga je bijvoorbeeld naar Zuid-Europa op vakantie of een andere plek waar het overwegend goed weer is? Dan kun je jouw stofzuiger ook prima in de voortent opbergen.